Noel 21.08.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Szukam ekipy budowlanej i na początku problem - z tego co widzę czytając posty na forum koszty robocizny za wybudowanie stanu surowego z dachem domu o określonej powierzchmi są diametralnie różne (przykładowo szukając ekipy rozrzut cen za domek 140 metrowy to 25 tys - 45 tys.) Biorąc pod uwagę ceny materiałów, które są teoretycznie zbliżone i kosztorysy odnośnie materiałów nie różnią się znacząco - czym kierować się przy robociźnie, jakie standardy przyjąć (różnica ceny to 20 tys. sporo). Czy można przyjąć średnią, że robocizna stanu surowego to około 100- 120 zł za metr powierzchni budynku (same mury - dach oddzielnie)Stoję przed dylematem - czy skrajne 32 tys. (za mury bez dachu) u sprawdzonej ekipy za 140 metrów to nie za dużo ? Czy szukać - a są - ekip które rzucają cenę za mury bez dachu około 110 zł za metr powierzchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 24.08.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 nie wiem skad masz te ceny ale według mnie to duzo.oczywiscie mówie o cenach bez rachunku- 20- 30 tys zł to max za postawienie domu w stanie surowym"(fundament,kanalizacja,sciany,płyta,dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.Kotoniak 21.09.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 buduję budynki już ładnych kilka lat i myślę że cena około 800-900zł za metr powieżchni bez dachu to cena realna jeśli budynek nie ma skomplikowanej konstrukcji .0604192084polecam swoje usługi.porady bezpłatne na ww tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.Kotoniak 21.09.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 przepraszam za bład 80-90zł za metrspółpracuję rownież ze składami budowlanymi co pozwala zaoszczędzić na materiałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts