Jukka5 20.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Mam problem , mieszkam w starym domu z lat pięćdziesiątych i chciałam dobudwać do niego trzy pokoje ale niestety nie posiadam jego pełnych planów. Jedyne co mam to plan instalacji gazowej i kanalizacyjnej. Innych nie ma. Podobno takich planów nigdy nie było ( w co mi się nie chce wierzyć) ale w latach 50-tych wszystko było możliwe. Dlatego muszę przeprowadzić inwentaryzację budowlaną i tu mam pytanie czy to się wiąże z dużymi kosztami? Czy ta inwentaryzacja musi być pełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 20.01.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 inwentaryzacja + doprojektowanie dobudowy = ok. 110 - 120% samego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzywa5 21.01.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jestesmy właśnie na tym etapie. Tzn. mamy dom z lat 60-tych pow. 110 m2 + 60 m2 piwnice. W planach jest "tylko" podniesienie jednej ściany kolankowej = pozwolenie na budowe/ rozbudowę. Formalności:- inwentaryzacja + projekt = ok.6 000zł.- badanie techniczne budynku = 2 600 zł.- mapki geodezyjne = 600 zł. My dodatkowo musimy podłączyć wodę, ponownie prąd i gaz.Wszystko załatwia Architekt i w ciągu 2 miesięcy mamy dostać pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eljed 21.01.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, stanęłam właśnie na na tym problemie.Bo czeka mnie poważny remont. Mam stary poniemiecki dom. Projektant za inwentaryzację budynku + kosztorys zaśpiewał 4.000 zł. Mieszkam w ok. Jeleniej Góry i nie wiem czy na nasz rejon to nie jest za wysoka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukka5 23.01.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam!Niestety nie mam pojęcia czy 4000 zł to dużo czy mało ale jak patrzę na ceny to chyba wszystko zależy od achitekta.Mam pytanie co zawiera taka inwentaryzacja budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 http://forum.muratordom.pl/inwentaryzacja-budowlana,t121983.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 20.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam Przerabiałam ten temat około pół roku temu w Łodzi- koszt inwentaryzacji budynku z lat70 + projekt modernizacji 3 tysięcy zł (projekt nie obejmował przydomowej oczyszczalni ścieków oraz przyłącza wodociągowego)sama modrnizacja nie wiele odbiegała od stanu istniejącego - ale pozwolenie na budowę było potrzebne Pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardynal 08.04.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Przerabiałem ten temat we wrześniu 2007. Mieszkam w Żaganiu woj. lubuskie, dom poniemiecki budowany w latach 1934 - 1936 inwentaryzacja + projekt budowlany (robiłem dobudówkę) 1000 zł, do tego mapka geodezyjna w 3 egz. 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 14.04.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wlasnie otrzymalam inwentaryzacje, koszt 2 tysiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.04.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 tak czy inaczej, inwentaryzacja jest przeważnie droższa od gotowego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smok64 04.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 wlasnie otrzymalam inwentaryzacje, koszt 2 tysiace. za jaka powierzchnie była ta cena? i czy inwentaryzacja była pełna czyli z podziałem na pomieszczenia, czy uproszczona - same przegrody zewnętrzne? orientuje sie ktos jakie są przyblizone koszta inwentaryzacji za 1m2 albo 1m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 04.08.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 te 2tys to za calosc inwentaryzacji - bardzo, bardzo szczegolowej (mam nawet zaznaczone dokladne wymiary kazdego grzejnika w domu ). dom 3 kondygnacje , pow calkowita 350m, inwentaryzacja pelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyan 14.08.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 witamZajmuję się głównie robieniem inwentaryzacji budowlanych oraz badaniem stanu technicznego obiektu i nikt nie płacił u mnie więcej jak:- 5-10zl/m2 - inwentaryzacja- 700zl opis stanu technicznego obiektupoza tym zajmuję się przeprojektowywaniem obiektów typowych i projekt np przebudowy poddasza to koszt ok 3- 3,5 tys zlWiem, ze przy naszych podatkach przy takich kwotach nie dorobie się LEXUSA w ciagu roku;)ani nawet w dluższym czasie, jednak myślę, że kwoty te są uczciwe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaPias 17.09.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 To prosze o adres na e-maila- wlasnie potrzebuję pilnie takiej usługi [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał_B 07.10.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Inwentaryzacja budowlana to koszt ok. 2-6zł/m2, w zależności od zakresu, stopnia skomplikowania i lokalizacji. Zapraszam do poradnika na stronie: http://www.inwentaryzacja-budowlana.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts