mruva 20.01.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam; Jak w temacie planujemy wziąć kredyt na mojego narzeczonego, on prowadzi działalność gospodarczą. Ja chciałabym dopisać się do kredytu jako współkredytobiorca, pracuję i mam umowę o pracę, posiadam również własnościowe mieszkanie spółdzielcze. Chodzi o to czy mogę włączyć to mieszkanie jako wkład własny i jak to zrobić?.Dodam, że mieszkanie chcemy sprzedać, ale dopiero po wybudowaniu domu i spłacić z tych środków część kredytu. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.01.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Wklad wlasny to gotowka, za ktora wybudujesz dom i o tyle mniejszy chcesz miec kredyt. Mozna uzyc mieszkania do zaciagniecia pod niego, tak jak i pod budowany dom kredytu (jako dodatkowe zabezpieczenie), ale do liczenia zdolnosci kredytowej i tak wazne sa zarobki. W niektorych bankach trzeba udowodnic, ze posiadasz pieniadze na wklad wlasny na koncie. Banku nie obchodzi, z czego bedziesz splacac kredyt - zdolnosc i wklad musisz miec wczesniej, chyba, ze wystarcza Ci zdolnosci na 100% wartosci nieruchomosci.Pozdrawiam,MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 21.01.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Dzięki, myślałam, że mogę pokazać mieszkanie jako wkład własny aby mieć mniejsze oprocentowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts