kubaimycha 22.01.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 dla mnie lipa choc nigdy w czyms takim nie siedzialem Mój 7-letni syn tak ma..." Nigdy tego nie jadłem, ale wiem, że nie lubię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.01.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 dla mnie lipa choc nigdy w czyms takim nie siedzialem Mój 7-letni syn tak ma..." Nigdy tego nie jadłem, ale wiem, że nie lubię" jak bylem w jego wieku to nie lubilem miesa oprocz boczku wiec wszystko co jadlem miesnego (szynka, kielbasa, schaboszczaki) bylo boczkiem hmmmmmmmm to jest moje zdanie a to jest forum nie odpowiada mi ciasnota, najczesniej nieciekawe wykonanie, tandetne gadzety, z czasem nieswiezy zapach, za duza ilosc plastiku, glosna praca niczego takiego nie ma w saunie finskiej i dlatego to dla mnie numer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 22.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 to jest moje zdanie a to jest forum nie odpowiada mi ciasnota, najczesniej nieciekawe wykonanie, tandetne gadzety, z czasem nieswiezy zapach, za duza ilosc plastiku, glosna praca niczego takiego nie ma w saunie finskiej i dlatego to dla mnie numer 1 Jasne...Każdy może i powinien mieć swoje zdanie...Śmiem jednak twierdzić, że jest różnica między sauną z prawdziwego zdarzenia i "sauną" z promocyjnej gazetki z marketu, tak jak między land roverem i polonezem ... nikogo oczywiście nie obrażając -- Łaźnia parowa nie musi być ciasna, choć może być taka, że trzeba przebywać w niej niemal na wdechu -- tandetne gadżety lub całkiem dobry osprzęt renomowanych firm np. Grohe -- zapach...chyba mam słabe powonienie, bo u mnie pachnie świeżoscią -- bywałam w saunach, które mają samą ceramikę, jak i niemal są całoszklane -- słuch też mam przytłumiony, bo w mojej jest prawie bezgłośnie... Nie bierz, piotrulex w/w do siebie, ale ja po prostu mam inne zdanie...Lubię i saunę fińską i parową. Każda jest inna i każda ma swoje uroki i walory zdrowotno-relaksacyjne... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 23.01.2008 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Zgadzam się z poprzednikiem. Kabinę parową można kupić za 2 - 3 tyś zł na Allegro bądż w salonach łazienek i marketach budowlanych - tandeta i chińszczyzna w pełnym tego słowa znaczeniu. Posiadam bardzo duże doświadczenie w tej dziedzinie i tego typu kabiny nie spełniają żadnej z wyznaczonych funkcji. - nie uzyskują temperatury - są nieszczelne - ucieka nie tylko para, lecz po opłukaniu kabiny wodą od wewnątrz, wodę mamy również na zewnątrz - są wykonane z tandetnego ABSu - również brodziki najczęściej są wykonane z ABSu niezależnie od tego, co widnieje w opisie - są bardoz awaryjne i źle przemyślane - dysza parowa umieszczona pod siedziskiem, chwiejna i niestabilna konstrukcja, wiele zakamarków do których nie mamy dostępu a gdzie szybko pojawai się grzyb - oposzczególne elementy są kiepsko spasowane - elektronika awaryjna Może ktoś pomyśli - kupię taką za 5tyś zł - tu już można znaleźć kabiny , które nie przeciekają, i spełniają role sauny parowej w dużym stopniu - trzbea jednak uważać, aby nie zakupić kabiny wartej 3tyś zł w cenie 5tys zł Kabiny, które uzyskują wystarczajacą gęstość i temperaturę pary kosztują więcej, lecz najczęściej nie chodzi o zwiększenie mocy samego generatora a użycie lepszych materiałów i lepszego ich połączenia - nie bez powodu jedna kabina waży 70kg a podobna o tych samych wymiarach 130kg. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 to jest moje zdanie a to jest forum nie odpowiada mi ciasnota, najczesniej nieciekawe wykonanie, tandetne gadzety, z czasem nieswiezy zapach, za duza ilosc plastiku, glosna praca niczego takiego nie ma w saunie finskiej i dlatego to dla mnie numer 1 Jasne...Każdy może i powinien mieć swoje zdanie...Śmiem jednak twierdzić, że jest różnica między sauną z prawdziwego zdarzenia i "sauną" z promocyjnej gazetki z marketu, tak jak między land roverem i polonezem ... nikogo oczywiście nie obrażając -- Łaźnia parowa nie musi być ciasna, choć może być taka, że trzeba przebywać w niej niemal na wdechu -- tandetne gadżety lub całkiem dobry osprzęt renomowanych firm np. Grohe -- zapach...chyba mam słabe powonienie, bo u mnie pachnie świeżoscią -- bywałam w saunach, które mają samą ceramikę, jak i niemal są całoszklane -- słuch też mam przytłumiony, bo w mojej jest prawie bezgłośnie... Nie bierz, piotrulex w/w do siebie, ale ja po prostu mam inne zdanie...Lubię i saunę fińską i parową. Każda jest inna i każda ma swoje uroki i walory zdrowotno-relaksacyjne... Pozdrawiam OK rozumiem moze patrzylem na niewlasciwe sauno-prysznice o wymiarach srednio 1,3x1,0 (to juz jedne z wiekszych) wczoraj bylismy z zona w spoockim aquaparku gdzie rozkoszowalismy sie strefa saun na przyzwoitym poziomie sauna bysi byc duza a te prysznicowe po prostu glownie ze wzgledu na niewielkie rozmiary mi nie pasuja w domu mam w planie finska o wymiarach wew. okolo 2,00x2,50 gdyz wieksza niestety sie nie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 24.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A ja myślę, żeby kupić kabinę z sałną parową połączoną z sałną fińską ( trochę wybiegam myślami w przyszłość bo jeszcze nie złożyłam wniosku o wydanie pozwolenia na budowę - ale co tam)Nie umiem wstawić obrazka więc wklejam link http://www.ika-r.pl/o_zest_kab_prysznicowa_sauna_finska.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A ja myślę, żeby kupić kabinę z sałną parową połączoną z sałną fińską ( trochę wybiegam myślami w przyszłość bo jeszcze nie złożyłam wniosku o wydanie pozwolenia na budowę - ale co tam) Nie umiem wstawić obrazka więc wklejam link http://www.ika-r.pl/o_zest_kab_prysznicowa_sauna_finska.php jesli pani kierowniczka pragnie saunowac to prosze zakupic saune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.01.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 a ja znalazłam coś takiego http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/8e886cc886b803eff489f0abdc71343d.jpg symbol: HX-415 rozmiar: 90 x 90 x 208 typ: półokrągła typ drzwi: rozsuwane brodzik: w komplecie szkło: przezroczyste, gładkie kolor grafitowy hartowane grubość 5mm profil: chromowy konstrukcja: tylne ściany wykonane ze szkła hydromasaż: 8 dysz do masażu pleców z systemem odkamieniania w tym 4 szt. obrotowe - z regulacją kierunku wypływu wody wyposażenie: górny natrysk talerzowy ręczny natrysk masaż stóp sterowanie zdalne pilotem wentylacja funkcja sauny ozonowanie oświetlenie LED górne oraz tylnie dodatki: radio, zestaw głośnomówiący do telefonu możliwość podłączenia CD, MP3 lustro półka na przybory kosmetyczne 2 dozowniki na płyn do kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 24.01.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, Doskonale znam tą konstrukcję - bez wątpienia jedne z najgorszych produktów tego typu: - kiepski brodzik, wykonany z ABSu - nie z akrylu czy ABSu akrylowanego- kabina nie spełnia funkcji sauny parowej - nie można osiągnąć dobrego stężenia czy temperatur powyżej 45 stopni - do tych temperatur nagrzewa się baaardzo dłuuugo- wylot pary znajduje się pod siedziskiem - rezultat; częsta wymiana siedziska, popękanego od temperatury, możliwość oparzenia dolnych części ciała takich jak łydki, uda, pośladki- beznadziejne uszczelnienie drzwi - bardzo duze szpary, przez które wydostają się znaczne ilości pary a jeśli ktoś się postara to i łazienkę można zalać- rolki drzwi fatalne: bardzo awaryjne, drzwi pracują tempo, głośno i niestabilnie. NIe da się drzwi odpowiednio rozciągnąć pomiędzy prowadnicami- rączki drzwi bardzo ciężko odpowiednio wyregulować, aby się nie ruszały - tandeta- awaryjny system oświetlenia: kiepskiej trwałości diody oraz elementy elektroniczne- awaryjna elektronika - najczęściej pada sam panel sterujący- kiepskie spasowanie elementów - wiele szpar i niedoróbek, do których nie dostaniemy się podczas czyszczenia a w których zbieraz się brud i grzyb- mało stabilna konstrukcja- dozowniki do płynów posiadają wadę fabryczną - płyn albo nie leci wogóle albo cały czas- węże do słuchawki kiepskiej jakości- pojawia się rdza po kilku miesiącach użytkowania- oświetlenie na 99% w kolorze niebieskim - psychodeliczne, ładnie wygląda lecz nie nadaje się do mycia zupełnie- hydromasaż nie działa - zbyt duża ilość dysz wielodrożnych, co skutkuje słabym ciśnieniem nawet przy zasilaniu 2,5 - 3bar- mało wydajny generator ozonu -UWAGA - W PRZYPADKU TYCH GENERATORÓW, NIE MOŻNA KORZYSTAĆ Z OZONU PODCZAS KĄPIELI PAROWYCH Polecam zakup zwykłej kabiny oraz panela - nie będzie takich kłopotów jak w przypadku tego typu kabin. Modele o prawie identycznej konstrukcji sprzedaje w Polsce kilka firm - pochodzenie komponentów jest takie samo i łączy je mierna jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.01.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Grzegorz-Milano_Style-dziękuję za opinie. cenna dla mnie, bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.01.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Grzegorz....-a co myślisz o tej wannie????http://wema.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/09e10bc692eddef9c9ba8eb60c16115b.jpgsymbol: AT-935B rozmiar: 183x183x63,5 cm typ: narożna typ hydromasażu: system wodno - powietrzny hydromasaż: 24 dysze powietrzne, 8 dysz wodnych obrotowych bocznych, 8 dysz wodnych obrotowych do masażu kręgosłupa, filtr wody zwrotnej sterowanie: elektroniczny panel, sterowanie zdalne pilotem dodatki: wbudowane radio, możliwość podłączenia CD, lodówka, panel DVD, telewizor,chromoterapia, baterie: wylewka kaskadowa, bateria wannowa 3-otworowa w komplecie pojemność: 400 L obudowa: w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 25.01.2008 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Wanna również kicha - chińska tandeta robiona pod hipermarkety - dużo bajerów które nie spełniają swojego zadania, kiepska jakość. Ten model jest bardzo płytki - na tyle, ze nie da się w nim nie marznąć - za dużaczęść ciała wystaje ponad wodę. Pompy użyte robią więcej chałasu i pobierają energię, nie dostarczająć ciśnienia do dysz. Wanna nie posiada chromoterapii - jest jedynie kiepskie oświetlenie halogen LED, które nie rozświetla wody i można je bardzo łatwo przesłonić nogą. Wanny te nie posiadają skutecznych systemów oczyszczania - mógłbym się założyć iż już po kilku tygodniach wanna woda będzie brzydko pachniała po jej nalaniu i uruchomieniu systemu masażu wodnego. Kiepska magistrala wodna - łatwa w montażu, lecz możliwe przecieki z ubiegiem czasu. Pordukty APOLLO zdecydowanie nie warte swych cen. Kabina, którą pani przedstawiła powinna kosztować około 2000 - 2400ł w wersji z generatorem pary a wanna około 6tyś zł lecz jedynie ze względu na wymiary i chłodziarkę (nie lodówkę). Jest to Chiński - Tajwański produkt. Proszę się nie dać nabić w butelkę. Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ........ rozmiar: 90 x 90 x 208 no wlasnie gdzie tu wygoda i przyjemnosc przebywania w saunie? to bardziej saunusia lub sauneczka i w dodatku nieco tandetna nie, to nie dla mnie spadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 25.01.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ........ rozmiar: 90 x 90 x 208 no wlasnie gdzie tu wygoda i przyjemnosc przebywania w saunie? to bardziej saunusia lub sauneczka i w dodatku nieco tandetna to fakt! z gabarytami mego mężusia, musiałby on się saunować przy otwartych drzwiach, z co nie co wytkniętym na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ........ rozmiar: 90 x 90 x 208 no wlasnie gdzie tu wygoda i przyjemnosc przebywania w saunie? to bardziej saunusia lub sauneczka i w dodatku nieco tandetna to fakt! z gabarytami mego mężusia, musiałby on się saunować przy otwartych drzwiach, z co nie co wytkniętym na zewnątrz no i jak w takiej saunusi osiagnac jakas ciekawa temperature? nie da rady, no nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking 06.07.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Witajcie, czy warto zamontowac wanne/kabine zjacuzzi z sauna parowa. Chodzi mi o a saune. Czy jestescie zadowoleni i spelnia to Wasze oczekiwania. Prosze o Wasze doswiadczenia, opinie i podpowiedzi. Nie moge znalezc opinii uzytkownikow w necie, tylko parametry i opis pracy, bardzo dziekuje za wszelka pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 sauna to piekna rzecz, ale dlaczego akurat w łazience??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking 06.07.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 najprostsze rozwiazanie, kabina wielofunkcyjna z wanna, sauna w ogrodzie zostaje w sferze marzen na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.07.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 wolalbym jednak poczekac i pozbijac cos w ogródku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.07.2008 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 najprostsze rozwiazanie, kabina wielofunkcyjna z wanna, sauna w ogrodzie zostaje w sferze marzen na razie trochę się wam wszystkim dziwię, bom stary i mnie się juz nie bardzo chce. Ale w waszych latach, to budowę sauny uskuteczniłbym zaraz po kibelku, a przed budową domu!!!! Koszt takiego obiektu, to 1 - 1,5% kosztu budowy domu, więc niech mi nikt nie mówi, że to nie lezy w zasięgu waszych możliwości. Natomiast dla zdrowia i regeneracji sił - to niezbędność. A ile nowych możliwości zabaw z żoną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts