Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki polecacie/macie kolor grzejnikow w lazience?

vilemo

Recommended Posts

Tak, jak w tytule.

dzis wybieralismy grzejniki i mielismy strazny problem z lazienkami. na razie mamy stan surowy i nie mam pojecia jakie bede miala kafle w lazienkach.

zamowienie na piec i cala instalacje grzewcza chcemy zamowic do konca stycznia, bo akurat tam gdzie wybieramy od lutego rosna ceny.

zastanawiam sie generalnie czy biale czy stalowe - macie jakies przemyslenia na ten temat?

dzieki

W kolorze metalicznym sa znacznie droższe i słabiej emitują ciepło - nawet o 30%.

I nie wiem, czy tak fajnie wygladaja. Biale pasuja do ceramiki i mniej rzucaja sie w oczy, a tak naprawde zaden kaloryfer nie jest ozdoba, chyba, ze jakis superdizajnerski za wielka kase.

Przeprasyam za pisownie, ale cos sie stalo y klawiatura, yamienia mi ynaki + z i y i nie ma polskich! :evil:

No właśnie dlatego ja wybrałam satyne, a jak położyłam płytki to sie okazało ze trzeba zmienić bo ta satyna do niczego nie pasuje i padło na białe. Bo zawsze do armatury będzie pasować... przynajmniej do czegoś

Na tym etapie mozna sie wstrzymac z grzejnikami. Podciagnac instalacje. Wybrac i kupac płytki a dopiero wtedy dokupic grzejniki łazienkowe

Nie strasz z tą satyną, bo już mam kupioną :-? Pocieszam się tylko tym, że widziałam aranżację łazienki w kafelkach podobnych do moich wymarzonych i tam akurat biały bardzo raził. Zobaczymy. W najgorszym wypadku będę miała gustowny kaloryfer w garażu albo kotłowni :lol: Zainwestuję w satynowe kołpaki i będzie współgrało...

my kupiliśmy Enix- Focus taki:

http://images31.fotosik.pl/116/259434808d470cabmed.jpg

w kolorze j.w. i białym.

Za kolor 50% extra dopłaty - niestety.

ooo, ja też mam taki do łazienki na górze i ten sam model w kolorze grafitowym do łazienki na dole

mają pasować do płytek :D

Ja uzależniłam kolor od kafelek - przy białych będzie biały, przy brązach - satyna (ale w taj łazience mam dodatkowy kaloryfer, więc ew. utrata mocy z powodu koloru mnie nie załamywała).

u mnie to samo

w lazience biało-zielonej drabinka biała

a w lazience brązowej metalowy ENIX

http://i.zakupy.ibex.pl/images/aktualne/119/kaloryfer.jpg

Karpatko[/b], prosz... kafelków, a nie kafelek... :lol:

Oczywiście, masz rację.

Korzystając jednak z okazji przypominam uprzejmie, że w języku polskim nie ma słowa prosz, a po kropce zdanie rozpoczynamy od wielkiej litery. :wink:

Prawda, że zrobiło się miło i niezwykle merytorycznie?

chyba jednak kafelek bardziej razi. przynajminiej mnie... :lol:

peace :p