Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przydomowa oczyszczalnia ścieków

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Planuję z uwagi na wysoki poziom wód grunyowych na działce zakupić oczyszczalnię biologiczną firmy Roth Micro dla 4 osób koszt zrobocizną około

9,5 - 10 tys. W mojej sytuacji za bardzo nie mam wyjścia , gdyż drenażowa wymaga budowy kopca filtracyjnego ponad poziomem ziemi ( także odpada ).

http://www.roth-polska.com/index.php?p=produkty&sp=oczyszalnie

pozdrawiam

w.m.

Z tego co wiem to jest to cena netto więc trzeba jeszcze Vat dodać.

Gość crazy78
Słuchajcie mam ważne pytanie, w marcu mają nam montować oczyszczalnię a tu się w gminie dowiaduję że to nie ma sensu bo jest projekt kanalizacji i podobnież za dwa ,trzy lata będzie kanalizacja w naszym miasteczku, więc nawet jeśli będziemy mieć swoją oczyszczalnię to będziemy musieli płacić gminie za ścieki?????czy taka sytuacja jest w ogóle możliwa? czy gmina może nas zmusić do płacenia jej za ścieki których przecież nie będziemy produkować?Proszę o odpowiedź , bo coś czuję że ktoś nas chce wkręcić

1. Nie masz konieczności się przyłączać do kanalizacji, poza tym nie opłaci ci się do niej podłączać ;-)

2. wojtek50 ma rację, później raczej napewno będą kłopoty z tym podłączeniem, ale raczej Napewno nie będzie konieczności podłączenie j/w

3. Możesz brać samą wodę bez konieczności podłączania się do kanalizy

4. Przy odbiorze domu, certyfikat jest Niezbędny!

Więc jeśli kupujesz oczyszczalnie to upewnij się że ona takie posiada :-)

Pozdrawiam

Witam,

Dopiero niedawno zaczalem interesowac sie przydomowymi oczyszczalniami i mam male pytanie. Moze ktos wie czy jeżeli wypis z miejscowego planu zagosp. przestrz. stanowi:

"W zakresie odprowadzania ścieków i wód odpadowych

1. Odbiornikiem ścieków sanitarnych ustala się projektowany układ kanalizacji sanitarnej zakończony lokalną pompownią ścieków.

2. Ustala się zakaz odprowadzania do rowów melioracyjnych oraz wprost do gruntu ścieków powstających w obszarze planu.

3. Ustala się zasadę budowy kanalizacji sanitarnej maksymalnie wypłyconej dla ochrony istniejących stosunków gruntowo-wodnych."

To czy moge wogle budowac przydomowa oczyszczalnie ?

Z gory dziekuje