buki75 05.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A możecie mi powiedzieć, jakie macie długie rury drenażowe w takich właśnie "tradycyjnych" oczyszczalniach z osadnikiem gnilnym? Jakie długie i ile nitek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 05.02.2008 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 18 odcinków 2,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 05.02.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A nitki co ile? co metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 05.02.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 15 metrowe rury ułożę w odległości od siebie około 1,2-1,5mTylko trzeba pamiętać o zachowaniu odległości od ogrodzenia 2m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 06.02.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Przy dobrze przepuszczalnym gruncie można "na oko" liczyć ok 8mb na osobę przy czym jedna nitka max 20 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 10.02.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Przy dobrze przepuszczalnym gruncie można "na oko" liczyć ok 8mb na osobę przy czym jedna nitka max 20 mb hmmm w sumie to chyba max to 15m przynajmniej tak jest napisane w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 11.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Planuję z uwagi na wysoki poziom wód grunyowych na działce zakupić oczyszczalnię biologiczną firmy Roth Micro dla 4 osób koszt zrobocizną około 9,5 - 10 tys. W mojej sytuacji za bardzo nie mam wyjścia , gdyż drenażowa wymaga budowy kopca filtracyjnego ponad poziomem ziemi ( także odpada ). http://www.roth-polska.com/index.php?p=produkty&sp=oczyszalnie pozdrawiam w.m. Z tego co wiem to jest to cena netto więc trzeba jeszcze Vat dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 11.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Słuchajcie mam ważne pytanie, w marcu mają nam montować oczyszczalnię a tu się w gminie dowiaduję że to nie ma sensu bo jest projekt kanalizacji i podobnież za dwa ,trzy lata będzie kanalizacja w naszym miasteczku, więc nawet jeśli będziemy mieć swoją oczyszczalnię to będziemy musieli płacić gminie za ścieki?????czy taka sytuacja jest w ogóle możliwa? czy gmina może nas zmusić do płacenia jej za ścieki których przecież nie będziemy produkować?Proszę o odpowiedź , bo coś czuję że ktoś nas chce wkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 11.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Absolutnie nie .Ponieważ nie będzie przyłącza . Ale może być potem problem jak zmienisz zdanie i będziesz chciał sie podłączyć . to mogą Ciebie odpowiednio potraktować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 11.02.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A czy mogą zawrzeć w umowie że jeśli będę brać od nich wodę to muszę też im płacić za ścieki? bo jeśli chodzi o wodę to jesteśmy na nich skazani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A powiedzcie mi jeśli wiecie czy po dostaniu zgody od ochrony środowiska i zmontowaniu już oczyszczalni na działce, to czy przy odbiorze domu wymagają jeszcze jakiś papierów certyfikatów lub atestów oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 11.02.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 1. Nie masz konieczności się przyłączać do kanalizacji, poza tym nie opłaci ci się do niej podłączać 2. wojtek50 ma rację, później raczej napewno będą kłopoty z tym podłączeniem, ale raczej Napewno nie będzie konieczności podłączenie j/w 3. Możesz brać samą wodę bez konieczności podłączania się do kanalizy 4. Przy odbiorze domu, certyfikat jest Niezbędny! Więc jeśli kupujesz oczyszczalnie to upewnij się że ona takie posiada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość crazy78 11.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 dzięki bardzo za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 11.02.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Proszę bardzo jak by co to pytaj, może będę znał odpowiedzi ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 18.02.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Znalazłem po DŁUGICH poszukiwaniach żwir o granulacji 16-32 Cena to 79zł/t to dużo jak myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 18.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 odp dla "bladyy78" Przy odbiorze domu nikt nie wymagał ode mnie niczego takiego jak certyfikat. Być może w innym powiecie siedzą inni urzędnicy i wymagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sa 25.02.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, Dopiero niedawno zaczalem interesowac sie przydomowymi oczyszczalniami i mam male pytanie. Moze ktos wie czy jeżeli wypis z miejscowego planu zagosp. przestrz. stanowi: "W zakresie odprowadzania ścieków i wód odpadowych1. Odbiornikiem ścieków sanitarnych ustala się projektowany układ kanalizacji sanitarnej zakończony lokalną pompownią ścieków.2. Ustala się zakaz odprowadzania do rowów melioracyjnych oraz wprost do gruntu ścieków powstających w obszarze planu.3. Ustala się zasadę budowy kanalizacji sanitarnej maksymalnie wypłyconej dla ochrony istniejących stosunków gruntowo-wodnych." To czy moge wogle budowac przydomowa oczyszczalnie ? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 25.02.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a to się urzędasy nagłowili, żeby coś takiego wymyśleć. Muszą chyba wydać do takiego zapisu słownik. Idź i proś o przetłumaczenie. Może tam są wody podskórne lub inne przeciwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sa 26.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dzieki, sproboje z nimi pogadac. Mam nadzieje ze na kogos rozsadnego sie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 26.02.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 s&a wow ale dałeś/aś pytania lepiej zrobić tak jak mówił WM 08 Ja właśnie dzisiaj kupiłem POŚ a jutro zaczynam montować niestety na brak czasu będę musiał to rozłożyć na więcej jak 1 dzień :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts