lukasz123 13.03.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 z jakich rurek ,ale ja dodam jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 13.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 a umnie co w miedzi, natomiast reszta tj. podlogowka i woda ciepla i zimna w Kisanie. Poza tym hydraulicy nie robili zadnych zlaczen tj. kladli petle w calosci itd. mam 8 petli bez laczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszpiep72 22.06.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Czy na rodzaj rur ma wpływ rodzaj pieca / rodzaj paliwa?mam w planie piec na ecogroszek:- instalator mówi, że w miedzi nie warto bo drogo!- jaki układ? zamknięty, otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Czy na rodzaj rur ma wpływ rodzaj pieca / rodzaj paliwa? mam w planie piec na ecogroszek: - instalator mówi, że w miedzi nie warto bo drogo! U nie też tak mówił. Ale finlalnie poddasze zrobione w miedzi. bo inaczej w pcv by było więcej roboty i więcej rur do kładzenia. Dół cały w pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 23.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Nie mam zaufania do plastiku. U mnie wszystko stalowe ocynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 23.06.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 CO - pex-al-pex Hertz woda - Hepworth Hepworrh ma tą zaletę że nie tworzy środowiska do rozwoju bakterii w wodzie jako jedyny materiał (polibutylen), poza miedzią oczywiście, która wręcz przeciwdziała, bo o stali nie będę pisał. Poza tym łatwość montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, mam takie szybkie pytanie bo musze podjąć decyzję. Rury do grzejników i podłogówkę będę miał PEX-AL (system Kisan). Ale nie bardzo wiem jak (z czego) robić wodę ciepłą i zimną. Hydraulik może mi zgrzewać rurki PCV ale może też położyć mi PEX-AL Kisana. Ich białe rurki uniwersalne służą do CO jaki i do wody ciepłej i zimnej. Tak na chłopski rozum, ze zgrzewaniem pewnie jest więcej roboty ale wychodzi pewnie taniej....No i jak nie ma zgrzewów to nie ma gdzie ewentualnie przeciekać....kurcze zgłupiałem Jak robiliście u siebie ??? U mnie wszystko z miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 23.06.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 U nas CO do rozdzielaczy w miedzi potem do grzejników PEX AL, CWU cała w miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.06.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 u nas wsio w plastiku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 23.06.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 wszystko mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 24.06.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 u nas tez wszystko w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 24.06.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Z wypowiedzi w tym poście wynika ,że rury wodne zgrzewane układa się na ścianach . W posadzce nie można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.06.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 mozna i w posadzce .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mozna i w posadzce .... Można - u mnie właśnie tak leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 27.06.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A czy ktoś wie jaka jest "żywotność" rur pex zatopionych w wylewce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 27.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Polietylen jest bardzo trwały. Producenci piszą coś o 50 latach czyli więcej niż oczekiwana długość życia przeciętnego inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 27.06.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A czy ktoś wie jaka jest "żywotność" rur pex zatopionych w wylewce? Jezeli polozysz w scianie to na ile moze sie to roznic od polozenia w "posadzce"? Mysle, ze to mozna potraktowac tak samo -moze podczas awarii jest ciutke gorze z dostaniem sie do wadliwej rury, ale poza tym niczym sie to nie rozni. W posadzce pod styropianem jest nawet lepiej bo rury sa odizolowane od pomieszczen i nie wychladzaja (np. z zimna woda) pomieszczen a ciepla woda nie "stygnie" w rurze tak szybko-nie oddaje ciepla do pomieszczen Mam nadzieje ze nie zakrecilem za bardzo Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 27.06.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 W posadzce pod styropianem jest nawet lepiej ... a ciepla woda nie "stygnie" w rurze tak szybko-nie oddaje ciepla do pomieszczen jak POD styropianem to jeszcze gorzej bo oddaje ciepło jeszcze szybciej tyle że nie do budynku tylko matce ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 29.06.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Krakowskim targiem - dam pomiędzy jedną warstwą styro a drugą. Chyba będzie najrozsądniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 No i dobrze bo rura izolowana jest z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts