marcek15 21.08.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam WszystkichDwa miesiące temu zrobiłem na ścianach zewnętrznych tradycyjne tynki wapienno-cementowe. Wygląd ich nie jest najgorszy ale chciałbym mieć gładką strukturę ścian.Co można zastosować w miare taniego ? Może ktoś może polecić dobrą brygadę do wykonania tego typu prac. z poważaniemMarcek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 21.08.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam W zupełności wystarczy Cekol lub inna gładź. Tylko nie zapomnij zagruntować przed cekolowaniem. Ja płaciłem 6 zł/m2 robocizny, a pewnie taniej mozna znaleźć też. Ekipy Ci nie będe polecał, bo jestem z Gdańska . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 21.08.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Może być również Gipsar, jak ja robiłem w mieszkaniu to fachura po znajomości wziął 8 zł za gładź + malowanie dwukrotne ( + gruntowanie Unigruntem przed malowaniem). Z tego co wiem to za 10 zeta w małopolsce można już znaleźć ekipę. W domu dam jednak tynki gipsowe maszynowe - wychodzi taniej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 21.08.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Pytanie dotyczyło tynków zewnętrznych, nie można więc stosować gipsu.Jest gładż cementowa do tynków wewnętrznych i zewnętrznych ATLAS REKORD. Ja stosowałem do tynków wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalif62 21.08.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Ja robiłem to AcrylPutzem. Tak to sie chyba pisze. Dwie warstwy. Tynk zagruntowac, potem papier ścierny 80 do wykruszenia ziarenek piasku i na to dwie warstwy gipsu. Gruntowanie i malowanie. Wyszło super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.08.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Sorki, łącze się przez modem i w pośpiechu pomyliłem zewnętrzne z wewnętrznymi.Bije się w piersi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 21.08.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Ten Gość powyżej to ja - McŁoś ( nie zalogowało mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcek15 22.08.2003 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Dzięki za odpowiedzi. Za wiele mi nie pomoglo ale wiem i tez sie domyslalem ze gipsu na zewnatrz to nie za bardzo sie gladzie. Chyba wniskuje ze na gladko malo osob robi - moze zrobie sobie tynki mineralne (baranek) PozdrawiamMarcek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 22.08.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Pytanie dotyczyło tynków zewnętrznych, nie można więc stosować gipsu. Jest gładż cementowa do tynków wewnętrznych i zewnętrznych ATLAS REKORD. Ja stosowałem do tynków wewnętrznych. Bije się w piersi. Nie doczytałem widocznie dokładnie pytania. Jeśli kogoś wprowadziłem w błąd - seredcznie przepraszam. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 23.08.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 AtlasRekord jest chyba dość drogi. Jest jeszcze firma Skała, która robi coś podobnego- gładź cem-wapienną -tanio. Pytanie do Zbigniewa: Gładź robiłeś sam czy zlecałeś.? Jak jest różnica przy wykonaniu czy podobnie się nanosi jak gipsową? Mnie też to czeka wewnątrz, a nie mogę znaleźć nikogo kto już to robił, a gładzi gipsowych nie chcę i nie będę polemizował czy są lepsze czy gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 24.08.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Głądź cementową Atlas Rekord kładli mi ręcznie robotnicy w cenie gładzi gipsowej. Pracochłonność jest minimalnie większa niż przy gładzi gipsowej.Ważne jest aby uchwycić moment kiedy już można zatrzeć filcową packą.Można też szlifować papierem ściernym - ale to bardziej pracochłonne.Głądź po wyschnięciu jest białą, matowo-chropowata. Powierzchnia twardsza od gipsowej.Jestem zadowolony.Uważam, że albo kłaść tynk maszynowo (od razu z wygładzeniem), albo jeśli położony jest tynk tradycyjny, to gładź cementową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts