Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żukówka - romantyczna nazwa WB-3467

Recommended Posts

• Odpowiedzi 425
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jden z salonów kuchennych wycenił te meble (z wyspą) na 14 tys...EURO :o . na pewno nię będziemy ich klientami. Nawet zapewnienia, że to jest z wypelnieniami szuflad... :lol: No, wiadomo. Spokojnie odczekam, aż ich kryzys dotknie :lol:

Alleż otwartość na klienta :o :o :o :o :o :wink:

Jedynie jeśli jest to jakiś specjalny ekspres. Jeśli nie, to odradzam - bardzo nieergonomiczne. Bo jednak wysokość szafki wiszącej nie ułatwia obsługi...A jeśli myślisz o każdorazowym wyjmowaniu to także nie będzie łatwe...Skończy się na nieużywanym sprzęcie. Tak przynajmniej wynika z mojego doświadczenia. Kuchnia musi być tak zaplanowana, aby wszystko było "pod ręką"....A teraz masz taką możliwość :D

Witam,

To ja wracam dzisiaj, aby się przyznać, że byłam i oglądałam i bardzo mi się podobało :D Oglądając Twoj domek tak sobie westchnęłam nad moją niespełnioną miłością do parterówek :D No, ale cóż nasza działka nie jest z gumy, a ja chcialam mieć prawdziwy ogród a nie rabatkę przy tarasie :wink:

Łazienkę masz przepiękną, bardzo elegancką.Gdy jest okno w łazience można zaszaleć w szarości :D

Zaciekawiło mnie tylko położenie prysznica tuż przy wannie, czy tam będzie kabina?

W sprawie kuchni chciałam dodać, że bez względu na odległość blatu roboczego od okna i tak zapewne zamontujesz światła pod szafkami , bo to najlepszy sposób na oświetlenie do pracy. W tej chwili mam okno po lewej stronie od blatu roboczego i zapalam światło nad blatem nawet w dzień, aby dobrze widzieć to co robię.

A twoje Lazio to jakieś bardziej beżowe od mojego, czy to kwestia odwzorowania koloru przez aparat? Czy masz Lazio beige czy jakieś inne?

Trzymam kciuki za następne wykończeniowe projekty - w tym oczywiscie za kuchnię, która zapowiada się ciekawie :D

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...
Zakrzewianka, a moze z mikrofala zdecyduj sie na takie rozwiązanie jakie ja mam...czyli normalna - wolnostąjącą mikrofalówka ukryta w szafce ktora otwiera się do góry. U mnie jest ona nad piekarnikiem, w słupku własnie....mam taką wersję przetestowaną...no i jeżeli myslisz o kuchni klasycznej..to mikrofalowka nie psuje ci wyglądu (i jest duzo tansza od takiej do zabudowy, a jak sie zepsuje to łatwo wymienic) :wink: :wink:

Ekspres do kawy to ja tez chcę :wink: :wink: :wink: :D :D tylko na razie musimy mądrze pieniędzmi operować więc jakoś zakup ekspresu sie odwleka. Radze ci kupic go od razu bo pozniej zawsze będzie na ekspres pieniedzy brakowało - dom to normalnie worek bez dna, jeżeli chodzi o finanse :roll: :roll:

A i jeszcze z okazji tlustego czwartku:

http://www.strykowski.net/chorwacja/paczki_z_polewa_i_orzechami_desery_fotografie_2974.jpg

• 2 weeks później...

W związku z tym, że teraz jesteśmy na podobnym etapie, czyli intensywnym myśleniu o kuchni mam przewrotne pytanie - czy naprawdę potrzebujesz, aż tyle szafek górnych??? Jestem świeżo po spacerach po studiach kuchennych i jedno muszę przyznać - po prostu super wyglądają kuchnie z jedną scianą zabudowy wysokiej typu lodówka, piekarnik, cargo na zapasy. Natomiast reszta tylko zabudowa dolna z efektownym okapem. Taka kuchnia najlepiej pasuje do salonu, może być traktowana jako jego integralna część... Patrząc na Twoją olśniewająca grafitową łazienkę pomyslałam sobie o kuchni Nnataszy z grafitowym blatem i bez szafek górnych. Zajrzyj do jej wątku moze Ci się spodoba? Znakomity pomysł ma również Ewe, która ścianę na której będzie okap wyłożyła przepiekną glazurą do samego sufitu i też nie ma tam szafek górnych...

Jeśli nie pomieścisz swoich kuchennych zbiorów można wyspę zamienić na półwysep i będziesz miała więcej miejsca do przechowywania, etc. lub część zastawy przechowywać w kredensie w salonie. Są teraz tak ciekawe nowoczesne meble, że można oszaleć przy wyborze... Przedstawiłam Ci koncepcje, które buszują mi w głowie i sieją tam zamęt. Ciekawa jestem jakie jest Twoje zdanie o takich rozwiązaniach...

• 1 month później...