Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skąd tak duże zainteresowanie budownictwem u kobiet?

kodi_gdynia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

A moja kobietka to nawet na budowe nie chce zagladac. A najbardziej mnie denerwuje jek mowi ze tu bedzie to a tu tamto - a musze wyznac ze patrzy ona nie przez pryzmat ceny tylko towru - pierw widzi towar a potem cene - i to jest najgorsze. A ma taki gust ze podoba sie jej tylko to co jest najdrozsze. Moze kobietki cos poradzicie

Mirzaw

Hej dziewczyny - ja wam nie zazdroszczę, bo sam zapycham ostro na budowie, choć żaden ze mnie fachowiec, a poza tym mam spokój bo żona nie robi wrzutek takich jak przedstawia Mirzaw.

Kurde co mam Ci powiedzieć, przesrane stary. Chyba musisz ograniczyć jej wizyty w sklepach i składach budowlanych. :p

Oj teraz się bedzie działo, dziewczyny posądzą mnie o ograniczanie swobód osobistych. ;)

Pozdrawiam

Właśnie ,jest różnica i to duża,Sądzę,że kobiety,które zarabiają więcej same się interesują budową,cenami ,materiałami niż te ,które tylko biorą.Ja oczywiście nie mam nic przeciwko takim kobietom/wygodne ,bezstresowe życie/ale nigdy przenigdy nie zamieniłabym się z taką.Lubię mieć wpływ na własne życie ,finase itp,i nie prosić faceta,gdy mam ochotę sobie coś kupić :wink:

to, że się siedzi w domu i gotuje obiady, nie znaczy, że schabowy wypełnia cały świat!!!

nie rozumiem dlaczego kobiety nie pracujące automatycznie utożsamia się z przygłupami bez jakichkolwiek zainteresowań, które cały dzień spędzają na obieraniu ziemniaków?! :eek:

ja bym nie miała nic przeciwko temu, żeby sobie posiedzieć w domku, ale niestety nie jestem córką króla Monaco i muszę zarabiać piniądz......

Myślę,że córka króla Monako,nie siedzi i nie gotuje obiadów,ma do tego ludzi i zajmuje się sprawami,które naprawdę lubi,czego my szare ludki nigdy mieć nie będziemy,chyba,że jakiś cud nastanie .Zresztą każdy robi co lubi i tyle.Dla mnie o frajda zajmować się budową,załatwiać ,negocjować itp.Wolę to niż gotowanie ,ale gotować nie muszę ,pracuję i mam taka panią co się zajmuje moim dzidziulkiem i przy okazji coś ugotuje.

mirzaw: powiedz jej tak:

"Kochanie Twój samochód, futro, biżuteria to właśnie te płytki, które słonko wybrałaś do naszej łazienki. Masz kotku znakomity gust!"

Obraza będzie pełna, ale po dwóch dniach przejdzie a po tygodniu wybierze ten wzór za 45 zamiast za 200. Auto (futro itp.) oczywiście cię nie minie ale:

1. I tak wyjdzie Ci taniej!

2. Kobietą w samochodzie, ufutrzoną i wypierścionkowaną łatwiej zabłysnąć w towarzystwie, juz nie mówiąc o jej radośniejszym nastawieniu.

Wolę kafelki niż futro itd. :smile:

Trzeba rozmawiać, przedstawić koszty i szukać kompromisu. Inaczej tylko jedno z Was będzie 100% zadowolone. Czasem czas pomaga. Nie ma sensu krzyczeć i tupać nogami. Chciałam kiedyś kafelki za 200 za m, ale jak sobie policzyłam ile mam $$ a ile jeszcze do zrobienia to znalazłam inne, tańsze i o WIELE bardziej mi się PODOBAJĄ!!!!