Robert Kielce 22.01.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 co prawda nie mam dużo wspólnego z kamieniem lecz z drewnem ale kiedyś spotkałem w niemczech coś takiego jak piaskowiec elastyczny co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 22.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jeszcze nie stosowałam, ale przymierzam się (jak kasy styknie ) do obudowy kominka, mamy sporo łuków, długo szukaliśmy rozwiązania aż wreszcie tu na forum trafiłam na ten materiał i padło święte " ten i żaden inny" , niestety nie pamiętam gdzie to było, ale to była tylko wzmianka z podanym linkiem do producenta, doświadczenia w użytkowaniu nie mam, ale baaaardzo mi sie podoba, tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 22.01.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jeszcze nie stosowałam, ale przymierzam się (jak kasy styknie ) do obudowy kominka, mamy sporo łuków, długo szukaliśmy rozwiązania aż wreszcie tu na forum trafiłam na ten materiał i padło święte " ten i żaden inny" , niestety nie pamiętam gdzie to było, ale to była tylko wzmianka z podanym linkiem do producenta, doświadczenia w użytkowaniu nie mam, ale baaaardzo mi sie podoba, tylko ta cena z tego co sie orientuję to jest już przedstawiciel w polsce, ja się z potkałem z tym u znajomego niemca któremu robie mebelki , on jest architektem wnetrz i wykorzystuje ten materiał , dołanczam link jego stronki . cena fakt jest dosyć wysoka ale powoli topnieje http://www.antiques.bitburg.net/html/kamine--chimnes_0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.01.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 http://www.sandwall.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 22.01.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Extra jest ta mata z piaskowcem, strasznie mnie ciekawi technologia produkcji takiej maty Zajmuje sie kamieniem dlatego pewnie tak mam Tak czy inaczej ten materiał to niezły wynalazek i wcale nie jest taki drogi w porównaniu z naturalnym kamieniem. Choć trzeba wiedzieć ze ta mata tak naprawdę to naturalności nie ma w niej wiele Większość to impregnaty kleje i to nalewno polimerowego pochodzenia Ciekawe czy sie pali ?? Może ma ktoś stronę producenta?? Może być niemiecka Tam można dowiedzieć się sie więcej. Ps sam mam pól okrągły kominek i ten materiał jest świetny na takie bajerki OK. Ty to zawsze cos fajnego znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 22.01.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Lubię kamulce Te maty to kiedyś przypadkowo znalazłam, to wiedziałam jak szukać. A dzisiaj najbardziej mnie właśnie cena zaskoczyła (ostatnio nie mieli cennika na stronie) Technologia produkcji może być zbliżona do produkcji forniru, tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 22.01.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam. Extra jest ta mata z piaskowcem, strasznie mnie ciekawi technologia produkcji takiej maty Zajmuje sie kamieniem dlatego pewnie tak mam Tak czy inaczej ten materiał to niezły wynalazek i wcale nie jest taki drogi w porównaniu z naturalnym kamieniem. Choć trzeba wiedzieć ze ta mata tak naprawdę to naturalności nie ma w niej wiele Większość to impregnaty kleje i to nalewno polimerowego pochodzenia Ciekawe czy sie pali ?? Może ma ktoś stronę producenta?? Może być niemiecka Tam można dowiedzieć się sie więcej. Ps sam mam pól okrągły kominek i ten materiał jest świetny na takie bajerki OK. Ty to zawsze cos fajnego znajdziesz Mam próbki w domu i powiem szczerze jest to z zewnętrznej strony naturalny kamień , z tego co mi niemiec opowiadał to sa bloki piaskowca ciete na bardzo cieńkie warstwy a potem dopiero poddawane obróbce wielkośc takich mat to ok 2mkw , ten co to wymyslił i opatentował pierwsze co zrobił to całego trabanta obłożył piaskowcem , taka reklama na kółkach ale efekt piorunujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 22.01.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Kurcze jest to niezły patent musza to cionc jakimis zylkami albo linkami o albo jeszcze jakismis tasmami z diamentem. Spoko ale czegos takiego z innych kamieni nie zmontuja tylko piaskowiec sie nadaje bo ma dużo substancji ilastych dlatego można go sobie tak giąc np z marmurami juz by im tak latwo nie poszło Robert Kielce mam pytanie ten piaskowiec kruszy sie jak go próbujesz wyginac?? i na mokro sie go kładzie?? Czy wiesz może jakimi silikatami go impregnuja po zamontowaniu?? wiem ze dużo pytan ale może masz jakies informacje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 22.01.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Kurcze jest to niezły patent musza to cionc jakimis zylkami albo linkami o albo jeszcze jakismis tasmami z diamentem. Spoko ale czegos takiego z innych kamieni nie zmontuja tylko piaskowiec sie nadaje bo ma dużo substancji ilastych dlatego można go sobie tak giąc np z marmurami juz by im tak latwo nie poszło Robert Kielce mam pytanie ten piaskowiec kruszy sie jak go próbujesz wyginac?? i na mokro sie go kładzie?? Czy wiesz może jakimi silikatami go impregnuja po zamontowaniu?? wiem ze dużo pytan ale może masz jakies informacje?? Nie kruszy sie i nie pęka, wygina się go po nagrzaniu opalarką elektr. są dwa rodzaje do wewnątrz i zewnątrz do wewnatrz przykleja sie go jak nalepke ,odrywa papier i przykleja na zewnatrz sa jakieś kleje grunty itd. impregnacja pewnie tak jak każdy piaskowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.01.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam.Też mi się podoba, chociaż ten sam efekt (nieporównywalnie mniejsze koszty) można uzyskać za pomocą stiuków i wypraw tynkarskich na bazie kamienia naturalnego (tynki marmurowe, kwarcowe i trawertynowe). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.01.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ale stiuku się chyba nie da podświetlić od tyłu, tzn. jest nieprzezroczysty. A ten piaskowiec jest - można robić całe podświetlane ścianki, lampki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 23.01.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 http://www.sandstone.pl/index.php?PID=index&lang=pl znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 23.01.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Czyli zaczyna coraz więcej firm to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 23.01.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 cena spadnie i o to chodzi czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 23.01.2008 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 witam o porankubiora sie za to bo robota bardzo prosta a zarobic można sporowiem po ile to jest w niemczech a tu z połozeniem to kosztuje trzy jak nie trzery razy tyle , pamietam dwa lata temu zapytałem jednego z pierwszych który przywiózł to do kraju to powiedział ok 1000zł/m2 z połozeniem , szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 23.01.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Forest-Natura ma racje sa juz takie gotowe zaprawy np firma sto ma cos takiego i wyglada to ekstra i nie trzeba maskowac łączeń Taka mata jest fajna jesli ma sie gdzies cos do zrobienie i lepiej sobie nie balaganić taka sucha i czysta robota Ale ja osobiscie to wybrał bym stiuki i tynki dekoracyjne jakos bardziej do mnie przemawiaja niz mata kamulcowa ale to tez zależy gdzie i do czego. Jako podświetlany kamien to jest naprawde niezły bajer, pewnie na pleksie to kleja i ta ra mamy klosz kamienny fajniusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 23.01.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 zadziwiające ze firma która pokazała OK i marta-mam niebieski dach Maja te same zdjecia na swoich stronach ten sam motor te same lampy Może pracuja razem?? Albo to ta sama firma?? hmmmm co to dziwne troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 23.01.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 myslę że tyle firm ma przedstawicielstwo tego samego producenta i bo te fotki są równiez na niemieckich stronach .jesli chodzi o porównanie do jakis silikatów na bazie zwykłego piasku to chyba nie ma jednak porównania , nie wiem jak sie to nazywa w kamieniu alo chodzi mi o rdzenie-słoje -żyły daja naprawde niezły efekt , poprostu jest to naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 23.01.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 No niby tak ale w takich zaprawach stiukowych czy tynkach dekoracyjnych masz podobne wzory nie rzadko lepiej wykonane niz natura wykonuje swoje aż trudno je odroznic Ja tez jestem za tym ze co naturalne to dobre i orginalne . Ale patrzac na koszta to napewno zaprawy wychodza taniej A u tak najlepsze sa naturalne kamulce jak to pisze OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaj4 23.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Edytowane 25 Lutego 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts