Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piaskowiec elastyczny

Robert Kielce

Recommended Posts

Czarno to widzę :roll: Ta mata jest cieniutka, więc może być podatna na uszkodzenia - a kuchnia i łazienka w okolicy wanny to raczej nie miejsca na delikatne materiały :roll: Poza tym nie wiadomo, jak z czyszczeniem tego - żeby się od zbyt częstego szorowania nie przetarło do gołej ściany :-?

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też jestem za tym, że raczej salon, sypialnia, gabinet. Na kuchnię to jest chyba zbyt delikatne :-? Chyba że kuchnia typowo kawalerska, tj. kawa, herbata, wódka w lodówce, sushi na telefon itp. W tym przypadku się nada... na szafki i zamiast glazury, i gdzie się da :wink:

Przypuszczam, że chętni się znajdą :D A zrobienie oświetlenia wew. to mały pikuś :D Można za 200, można za 2000 zł :) A robi ładnie :roll: Jak się porówna z kosztem na mieście budowy takiej ścianki z KG z podświetleniem, to wcale nie wychodzi duża różnica :wink:

a ja widzialem jak to sie robiiiiii :) i wiecie co?? naturalne to w tym kamieniu sa tylko ziarenka :D wszystko inne co je spaja i trzyma w kupie to preparaty.Goscie to za pomoca nagrzewnic moga robic z tym co chca.

Spoko material ale ja osobiscie jakbym mial wybierac to wybral bym 2 cm okladziny z kamyka naturalnego niz to cos.

Pozdroffffka

Spoko material ale ja osobiscie jakbym mial wybierac to wybral bym 2 cm okladziny z kamyka naturalnego niz to cos.

Wszystko sie zgadza okładzina napewno jest trwalsza ale jesli miałbyś zdobić okrągłe kolumny z betonu tak żeby wyglądały jak by były zrobione z walców poukłanych jeden na drugim to nie dało by rady .

Też mi się wydaje, że toto można używać właśnie tam, gdzie kamienia się nie da, albo kosztowałby majątek :wink: Po prostu inne zastosowania :lol: Wagę też ma przecież inną, więc może być tam, gdzie musi być lekko.

W każdym razie, na pewno jest to ciekawy wynalazek.

• 1 month później...

Oj, dzięki za skierowanie mnie do tego wątku :)

Podoba mi się pomysł na wprowadzenie takiej okładziny do kuchni, pomiędzy rzędy szafek, a ceny jak myślicie, czy są wygórowane w tej krakowskiej firmie i czy to jest dobry pomysł, dawać piaskowiec zamiast kafelków?

http://tiny.pl/41gb

Póki co, nasza kuchnia wygląda tak (wejście po lewej):

http://img521.imageshack.us/img521/3310/kuchniasufitkw2.jpg

Ja mysle ze połaczenie piaskowca z mebelkami to fajny pomysl ale nie wiem czy cos takiego fajnie by wygladalo w kuchni :D i czy by sie tam sprawdzalo chodzi mi o typowy balagan w kuchni jak np spadnie wam jako z patelni :D

Ale w salonie albo gabinecie moze by wygladalo fajnie :)

Też jestem za tym, że raczej salon, sypialnia, gabinet. Na kuchnię to jest chyba zbyt delikatne Chyba że kuchnia typowo kawalerska, tj. kawa, herbata, wódka w lodówce, sushi na telefon itp. W tym przypadku się nada... na szafki i zamiast glazury, i gdzie się da

• 6 months później...
  • 2 years później...
  • 1 year później...

może coś się pozmieniało teraz i może ktoś wie coś więcej na ten temat, więc odgrzeję...

ma ktoś może ten elastyczny piaskowiec? da się to na kominek położyć? nie odpada to gdy zacznie się grzać w kominku? i jaki ten elastyczny piaskowiec jest finalnie w dotyku? Gładki czy raczej chropowaty? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi, jeżeli ktoś coś wie na ten temat.

pozdrawiam