minkapinka 23.01.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 [ Zaraz wyjade co centrum handlowego i bedze bil glowa o slup latarni parkingowej, jak to robia cale chmary amerykanow z rozpaczy , ze nie sa europejczykami. bij, bij glowa o latarnię, nie wpłynie to na poziom Twoich wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dla mnie amerykański styl to takie "śliczne" wiatraczki na żyrandolach, cud miód. Wiatraczki na żyrandolach to Indie i tam mają one uzasadnienie chyba, że o inne wiatraczki Ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 nie wiem co w tym smiesznego? jak to co? technologia budowania , to tylko technologia, a pisanie glupot to cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 podobnie jak w Polsce i w kazdym innym miejscu na swiecie.Podobnie jak to , ze my w Polsce mamy jakies kompleksy. To nie my mamy kompleksy (nota bene uogólniasz) tylko założycielka wątku. Ja tam moge anglikom zazdrościć tradycji w architekturze albo włochom. Ale Amerykanom? Czego? a ja mysle , ze wszystko na tym swiecie opiera sie na grekach i co z tego. czlowiek jest indywidualista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Niestety nie wiem co dla ciebie jest glupota?Amerykanska rzeczywistosc? Wystarczy przejechac sie troche po USA ( i to nie po trasach z przewodnika) i zobaczyc jak mieszkaja zwykli ludzie, ktorzy zarabiaja np 15-20$ tys rocznieKto byl i widzial ten wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 1. Akurat jestem po wizycie w Chicago. Byłem tez na "zadupiu" amerykańskim. Są więc to wrażenie moje, nie na podstawie opowieści. Gratulacje. Z wizyty a nie z wysnutych wniosków. (byc moze byles w bardzo dziwnym miejscualbo byles tam przez tylko przez miesiac - skoro masz takie a nie inne wrazenia- ale w to juz nie wnikam ) 2. Amerykanie mają straszny kompleks Europy. A my u nich możemy czuć się dumni, że jestesmy Europejczykami. Bzdura. Amerykanie (w wiekszosci) maja w d... wszystkie inne nacje (łacznie z Europejszykami) i sa ostanim narodem ktore posadzalabym o jakiekolwiek kompleksy jedyne co zauwazylam to delikatne frankofilstwo - ale nieliczne i malo zauwazalne 3. Styl amerykański to szerokie pojęcie. Dla mnie mieści się w nim również styl i rodzaj jedzenia w Ameryce, które jest tragiczne. Owszem tu sie zgodze - styl to pocecie szerokie.(wow!!!) Co do jedzenia - no coz pewnie tobie "amerykanskie jedzenie" kojarzy sie z buła z mc donaldsa, slodka kukurydza z maslem, pseudopizza i ogolnie pojetymi fast foodami. . Tylko wspolczuc Proponuje ponowne odwiedzenie stanow i poszerzenie horyzontow - np odkrycie kuchni poludniowoamerykanskiej (np. kreolskiej, nowoorleanskiej- itp.) i np. zobaczenie z jakim pietyzmem i mistrzostwem do przygotowywania potraw sie tam podchodzi Mozna ja polubic lub nie (i np. preferowac nadal creme bruelle czy naszego swojskiego schabowego - bo nie w tym rzecz) - ale twierdzenie ze ta kuchnia - jej styl i rodzaj - jest "tragiczna" : - kompromituje tylko przykro mi Na tej samej podstawie mozna by stwierdzic ze kuchnia polska to śmierdzace kebaby (bo ich ilosc na m2 w miescie przekracza rozsadne granice) i duzo ludzi to je :) 5. Nie oglądam seriali - również wymysł amerykański, uosobienie tego stylu. Stylu, który teraz zaniża poziom telewizji. tiaaa.... jasne seriale typu "24 hours" "Desperate Housevifes" "House MD" "sopranos" czy "Lost" bardzo zanizyły współczesna telewizje! i sa totalnym szajsem ktore nie dorastaja do piet takim cuuuudownym produkcjom europejskim jak np. rodzimy polski (czyli : europejskim"!!!) film jak Quo vadis czy "Dlaczego nie" to dopiero jest sztuka i wysmakowany styl a nie jakis "gupi hamerykanski " serial (ktory nalezy zanegowac z zasady bo jest serialem - wiecej nie potrzeba - nie? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Niestety nie wiem co dla ciebie jest glupota? Amerykanska rzeczywistosc? Wystarczy przejechac sie troche po USA ( i to nie po trasach z przewodnika) i zobaczyc jak mieszkaja zwykli ludzie, ktorzy zarabiaja np 15-20$ tys rocznie Kto byl i widzial ten wie. a jaka jest ta rzeczywistosc? taka jak opisales/las w standarcie? ps.klasa srednia(zamoznosc) jest jedna z najwiekszych w swiecie, a ogolnie $ K36 jest uwazany za prog nedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 nedza ponizej 36$ mowisz, moze w NY, poszukaj w necie ile zarabiaja ludzie 50 tysiecznej miescinie np w Alabamie albo Oregonie.To tak jak z nasza polska srednia krajowa, ile jest teraz 2500 , 3000? nie wiem, ale kto zarabia ta kase i gdzie? Pewnie w Warszawie czy Wrocku majac dyplom inzyniera mozna zarobic i z 4x tyle, ale pisze tu o zwyklych ludziach, pracujacych w supermarketach, w biurach, bankach przy okienku itp, bez studiowTu gdzie mieszkam srednia placa ok 800- 1400zl Ale to pewnie nie miejsce na taka dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 23.01.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 widzę, że dyskusja całkiem zeszła z tematu. Niektórzy tutaj chyba po 5 lat mają, z całym szacunkiem... np. Pan Joshi. A jakie przepraszam ja mam kompleksy... To że podobają mi się ich wnętrza?? a większości Polaków nie?? I co z tego? Jeśli o mnie chodzi to zamykam ten wątek, przepraszam, bo nie chcę aby zaroiło się na nim od kłótni i sporów, a widzę, żę temat wywołuje niesamowite emocje.Niezdrowe. Można go sobie kontynuować, ale beze mnie, chyba że ktoś ma coś konkretnego do powiedzenia o ich STYLU (od razu przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 a co ma piernik do wiatraka? :lol: Tak jak wypisywane glupoty na temat stylu? ps. ....w alabamie lub oregonie za dom i teren 4 acres(1,6 hektara) zaplacisz 400 dolcow podatku rocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 W takim razie cos dla wzrokowcow http://scripps-content.communicationsmgr.com/pcsupload/c14dfe19-5d61-4cbb-bc7f-4eefb8ab040c_player.jpg http://scripps-content.communicationsmgr.com/pcsupload/2d5015a9-c146-48d3-a637-a0c35f9a71f0_player.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Wysokie lozka sa w Stanch bardzo popularnehttp://scripps-content.communicationsmgr.com/pcsupload/c73a6d89-99a2-431b-b14b-be85c0d7451b_player.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 http://scripps-content.communicationsmgr.com/pcsupload/a83621da-eff9-46ff-b78c-c3b1bea30134_player.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ale przegadaliscie watek ... Dziewczyna pyta o zdjecia, przyklady i inspiracje a Wy tu z przepychankami wyjezdzacie i jakimis kompleksami andromedea, Nie wiem czy Cie to zadowoli, ale jesli chodzi o aktualny amerykanski styl, to chyba ponizsze zdjecie wydaje sie byc najbardziej aktualne http://bi.gazeta.pl/im/4/4757/z4757834X.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Bzdura. Amerykanie (w wiekszosci) maja w d... wszystkie inne nacje (łacznie z Europejszykami) i sa ostanim narodem ktore posadzalabym o jakiekolwiek kompleksy :lol Nic dodac nic ujac Do kolegi , ktory podrozowal i nie smakowalo mu jedzenie. Nastepnym razem jak sie wybierzesz popros , zeby zaprowadzili Cie chociaz do sieciowego Chevy's czy rowniez sieciowego TGF Podjesz troche. Jak zjesz calego duzego steak'a to drugiego dadza za darmo Mozesz do domu zaniesc , powaznie Lepszej knajpy nie proponuje , bo widac twoi nie bywaja , to i nazwy im beda obce , no ale w tych wymienonych to kazdy chyba byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 http://cdn-314.homes.com/c1/cgi-bin/readimage/206924314http://www.homeatlanta.com/homepictures/riverpark/front250.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no tak rrmi masz racje, troche wyrozumienia. ....ale napewno ich stac wydac 20 baksow na obiad dla calej rodzinny http://www.bostonmarket.com/restaurant Reklamuja sie , ze tylko podaja w stylu typowo amerykanskim i to jeszcze domowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Ale przegadaliscie watek ... Dziewczyna pyta o zdjecia, przyklady i inspiracje a Wy tu z przepychankami wyjezdzacie i jakimis kompleksami andromedea, Nie wiem czy Cie to zadowoli, ale jesli chodzi o aktualny amerykanski styl, to chyba ponizsze zdjecie wydaje sie byc najbardziej aktualne http://bi.gazeta.pl/im/4/4757/z4757834X.jpg jest to poniekat problem bankow, ale bardziej roztrzepany w polskim necie jak u samych zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 jest to poniekat problem bankow, ale bardziej roztrzepany w polskim necie jak u samych zainteresowanych. Masz absolutna racje Tak jak "roztrzepany" upadek giganta New Century Financial, bezrobocie slawnego Charles Prince, nie wspominajac juz o guru Merrill Lynch i UBS. To tylko tak w Europie "dmuchaja" te zle newsy bo przeciez STYL, gospodarka amerykanska i dolar wciaz maja sie doskonale ... Ale zaraz, zaraz ... jaka gospodarka? Jaki dolar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 jest to poniekat problem bankow, ale bardziej roztrzepany w polskim necie jak u samych zainteresowanych. Masz absolutna racje Tak jak "roztrzepany" upadek giganta New Century Financial, bezrobocie slawnego Charles Prince, nie wspominajac juz o guru Merrill Lynch i UBS. To tylko tak w Europie "dmuchaja" te zle newsy bo przeciez STYL, gospodarka amerykanska i dolar wciaz maja sie doskonale ... Ale zaraz, zaraz ... jaka gospodarka? Jaki dolar? w usa 1 dolar jest dalej warty 1 dolar i miejscowi maja to "tak" jak te kompleksy, ale, ale, przeciez teraz wszystko jest jak naczynie polaczone. Zamienil stryjek....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts