Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styl amerykański

andromedea15

Recommended Posts

Zastanawiam się czy ta powszechność listw wykończeniowych nie wiąże się z faktem, ze wszystkie instalacje ida na ścianach?

Tutaj amerykańskie wzornictwo:

http://www.americandesign.pl/index.php

Na tegorocznej Budmie kilka firm miało cały kompletny system listew i paneli do wykańczania ścian - z lekkiej pianki, z gipsu (sztukaterie) i sztucznego kamienia (na zwenątrz).

Listwy sa fantastycznym rozwiązaniem dla mieszkań z nierównymi ścianami - można zamaskować krzywe łączenia sufitu ze ścianą. Można prowadzić pod nimi kable.

Kiedyś kojarzyły mi się z pseudobarokowymi lub klasycystycznymi wzorami i styropianem. Ale w ofercie są również listwy zupełnie proste, bez ozdób.

http://www.zwiadowca.pl/produkt/EzLBd2XS,,4vBM6ATOoXm,FXMtSmwhAE/EydZCKYC,,2cLM5adxwdXZDlNdmDn1cf/dekoracyjne_profile_wykonczeniowe_do_wnetrz_i_na_elewacje_aniro_nmc_lodz_ossowskiego_4.html

:lol: , ciekawy tok myslenia :lol:. :lol: .

Napisze tak. :p Najgorzej jest, jak ma sie nierowno pod sufitem. :D "Gietkie listwy" nawet nie pomoga. :lol: :lol:

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć dziobak :p

mam nadzieję, że można z Tobą "pogadać" bez obaw...

Tak jak pisałam wcześniej konkretnie interesują mnie nie meble w Stanach, ale takie fajne białe listwy, które puszczają przy ścianach i podłodze, często też jak na zdjęciu pokaznym przez Elfira na tej stronce zdjęcie 4, to gdzie jest dużo białego.

http://www.zwiadowca.pl/produkt/EzLBd2XS,,4vBM6ATOoXm,FXMtSmwhAE/EydZCKYC,,2cLM5adxwdXZDlNdmDn1cf/dekoracyjne_profile_wykonczeniowe_do_wnetrz_i_na_elewacje_aniro_nmc_lodz_ossowskiego_4.html#

coś takiego nie jest u nas popularne i oprócz listw styropianowych (coraz popularniejszych) nie spotykam elementów do zrobienia czegoś takiego co jest na tym zdjęciu. Aleta stronka jest bardzo pomocna :p Właściwie to jest strzał w dziesiątkę i jak będę zmieniać wystrój sypialni to na pewno wybiorę się do Łodzi. :p

Rrmi to wyjątkowy osobnik, który na forum ma niezroumiały tupet radzenia innym co jak powinni zrobić... :-? czyżby rozsadzał go nieuzasadniony nadmiar anty-inteligencji :roll: Jeśli ktoś o coś konkretnego prosi to przestać zgrywać milusińskiego i daj pole do popisu tym co to naprawde potrafią pomóc w konkretnej sprawie i prośbie BEZPOŚREDNIO (NA TACY). Bo chyba każdy głupi wie że google to podstawa szukania...ale niektórzy nie mają czasu siedzieć i nawet przez goole szukać gdzie wszystkiego jest pełno (owszem) a najwięcej śmieci (takich jak Twoja stronka między innymi) bezustanny bełkot o piesku, który bla bla bla bla...-

urocza jesteś, wiesz :lol:

btw, rrmi to kobieta :D

najbardziej zadziwia mnie i niepokoi FAKT iż na PEWNE PROŚBY osób nowych, nie mających czasu na szaleństwa internetowego szukania, oglądania itd. odpowiadają ludzie bezdorzecznymi komentzarzami, uwagami, wywodami, które np. na tej stronie nie mają wiele do rzeczy do prośby tej dziewczyny (KONKRETNEJ PROŚBY)

andromedea 15 wyrażnie prosi o (no właśnie niektórzy nie umieją czytać lub nie rozumieją poniższego tekstu):

"Strasznie podoba mi się styl amerykańskich wnętrz, bajkowa sztukateria i w ogóle niesamowity klimat, po którym od razu można poznać że to nie europejskie mieszkanie.

Bardzo proszę, jeśli ktoś ma u siebie albo w internecie znalazł jakieś przykłady wnętrz w stylu amerykańskim, niech je tu wrzuci"

najbardziej zadziwia mnie i niepokoi FAKT iż na PEWNE PROŚBY osób nowych, nie mających czasu na szaleństwa internetowego szukania, oglądania itd. odpowiadają ludzie bezdorzecznymi komentzarzami, uwagami, wywodami, które np. na tej stronie nie mają wiele do rzeczy do prośby tej dziewczyny (KONKRETNEJ PROŚBY)

nie rozumiem :D

ale zrzucam to na karb:

-późnej godziny,

-wiatru szalejącego za oknem,

oraz na to, że jestem po paru kieliszkach wiśniówki :D

nie rozumiem :D

ale zrzucam to na karb:

-późnej godziny,

-wiatru szalejącego za oknem,

oraz na to, że jestem po paru kieliszkach wiśniówki :D

Połowa postów dotycząca prośby, pomocy dla andromedea 15 nie jest na temat (krótko)...są to raczej bezczelne ukąśliwe komentarze na temat jej gustu (tego co jej się podoba) NO SORY ALE KAŻDY MA SWÓJ GUST, O KTÓRYM NIE DYSKUTUJMY BO TO MOGŁOBY IŚĆ W NIESKOŃCZONOŚĆ :roll:

Połowa postów dotycząca prośby, pomocy dla andromedea 15 nie jest na temat (krótko)

Polecę cytatem z "Seksmisji"

"No jak Ty nic nie rozumiesz" :D

Kobieto, czepiam się Twojego specyficznego sposobu wyrażania się :D

bezdorzeczne?? :o

warzne?? :o

nie mają wiele do rzeczy do prośby?? :o

I jeszcze jedno, raz zacytowane posty nie znikają :D

Jednym słowem, albo lepiej nie powiem już nic :D