wolf2008 27.01.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ...... A może najpierw kupić projekt i do niego dostosować ilość zakupów, aby nie przedobrzyć. O, tak. I przy okazji dowiedzieć sie z czego będziesz budował. tak jak napisła krzystofik i quote najpoerw projekt a później zakupy - zgłową. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 09.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Zwróć uwagę, że nie odliczysz różnicy VAT od materiałów, które kupisz przez otrzymaniem pozwolenia na budowę. Innymi słowy kupuj teraz jeśli uważasz że zdrożeje o więcej niż 15%. Pozdrawiam TAK WCALE NIE JEST, MOZNA ODLICZYĆ VAT PRZED PTZRYMANIEM PNB! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 11.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Należy kupić jak najwcześniej. Ceny będą rosły w nieskończoność. Taki trend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 12.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 http://www.mf.gov.pl/_files_/informatory/zwrot/zwrotvat-krokpokroku-1.pdf tak a propo zwrotu podatku VAT, proponuję przeczytać ust.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marxxx 17.02.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Należy kupić jak najwcześniej. Ceny będą rosły w nieskończoność. Taki trend. na szczęście twoje słowa się nie sprawdziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo76 17.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Myślę ze w dobie kryzysu ceny materiałów budowlanych w najbliższym czasie powinny spaść ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 20.02.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Należy kupić jak najwcześniej. Ceny będą rosły w nieskończoność. Taki trend. na szczęście twoje słowa się nie sprawdziły No przecież żartowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.02.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Myślę ze w dobie kryzysu ceny materiałów budowlanych w najbliższym czasie powinny spaść ..... niestety gdy złoty się osłabia tam mocno to raczej nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.02.2009 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nie mamy jeszcze pozwolenia na budowę, ale kupiliśmy już pustaki (na początku stycznia), a wczoraj zaliczkowałam dachówkę, bo podobno jest w Braasie podwyżka od 1 lutego Od czasu kiedy uzyskałem pozwolenie na budowę do zakupu dachówki cena spadła o 25% W hurtowni mówili mi , że na bieżąco jest pustak 44, pozostałe, czyli 30 i 25 wolnych na stanie nie mają.Kiepska hurtownia. Spróbuj Tamir w Pszczynie. Dobre ceny, olbrzymia hurtownia. Poza tym kto w grudniu trzyma na stanie materiał na ściany, których się w tym czasie nie stawia. Już w październiku jak kupowałem maxa, to hurtownik z Pyskowic odbierał go z Kozłowic i bez rozładunku wiózł w tym samym dniu do mnie. Nie wiem, czy się nie pośpieszyliśmy (czasem myślę, że to wszystko trochę za szybko), ale taniej to chyba nie będzie. Tego nie wie nikt, ale zgadzam się z forumowiczami, którzy twierdzą: najpierw PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 08.03.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 ...początek sezonu sie utrzyma na obecnym poziomie {moze niektórzy lekko zawyżą} ale potem raczej na "-" {jednak trochę kredytobiorców odpadnie } i nie ruszą na zakupy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 08.03.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Powiem tak. Jeżdżę toszkę samochodem i przez całą zimę wszędzie ale to wszędzie na działkach przybywało materiałów do budowy.Ja też kupiłem stal i MAXy bo za chwilę zaczynam budowę. I dobrze zrobiłem; na tonie stali zaoszczędziłem 200pln x 3t = 600, na pustakach jakieś 30gr/szt x 2000 = 600, szkoda, że betonu nie dało się zamówić wcześniej bo cement podrożał o jakieś +/- 10%.Teraz ceny na pewno pójdą w górę a na jesień może znów spadną ale ja wróżę na jesień koniec kryzysu i dalsze problemy ze złotym więc wcale bym się nie zastanawiał nad kupnem czegokolwiek!Pozdrawiam i kupuję nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts