Anula74 22.01.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 GRUPA BUDUJĄCA ATENĘ Z ARCHIPELAGU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 22.01.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 22.01.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 no to zmieniliśmy lokalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 22.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam, Tez jestem. Mam nadzieje ze bedzie nas wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 22.01.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Może nawiążę do poprzednich komentarzy. Wiatrołapu nie ruszaliśmy, bo stwierdzilismy, że zmniejszenie spowoduje później problemy. Chcemy postawić tam szafę na kurtki i cos na buty, a parasole też gdzieś trzeba trzymać. Tym samym spiżarnia zostaje taka jaka jest. Schody oczywiście drewniane, z betonowych zrezygnowaliśmy na samym początku. Ale jakie konkretnie to jeszcze nie wiemy. Co do ogrzewania to chcemy na dole podłogowe (salon, kuchnia, łazienka, bez gabinetu), a na górze grzejniki zwykłe na ścianę. Aha, wywaliliśmy drzwi zewnętrzne od pom. gosp. i jest okno (luksfery). Klakons, Ten pomysł z odwróceniem wejścia schodów wydaje się być bardzo dobry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 23.01.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 jerry102 ....BARDZO CIĘ PROSIMY WKLEJ ZDJĘCIA ATENY ....nigdzie w internecie nie mozna znaleźć tego domku, obejrzeć go! I piszcie kochani wiecej ....o zmianch jakie wprowadzacie!!!! czy rzeczywiście stan surowy otwarty ........jest taki sam jak w Karminie, czy drożej jego budowa wyniesie??? dzięki i jestem z Wami ....śledzę ten watek!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 23.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Hej, Postaram sie wrzucić jakieś zdjęcia gdzieś w sobotę. Dzisiaj właśnie pojawiły się pierwsze belki na dachu (wciągli je dźwigiem). Cieśle mówią, że skomplikowany ten dach, ale robią. Jeśli chodzi o zmiany to zrezygnowaliśmy z tego zewnętrznego komina z tyłu domu. Ponieważ mamy działkę ze spadem to z tyłu nie bedziemy mieli tych schodków betonowych. Zrobimy wejście wykładane taką kostką brukową (nie polbrukiem). Podczas budowy okazało sie że w projekcie są na górnych tarasach drzwi balkonowe ze słupami drewnianymi. Moj wykonawca zmienił to na słupy betonowe (bedzie to trwalsze i lepsze mocowanie dachu). W projekcie też nie ma słupów drewnianych podtrzymujących dach na poddaszu. U mnie wykonawca bedzie je dodawał (cztery słupy). Ściankę kolankową podwyższyliśmy o jeden bloczek. Tyle dzisiaj. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 24.01.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 jerry102 - w którym miejscu te 4 dodatkowe drewniane słupy miałyby się znaleźć? Chciałbym to porównać z planem - może też tak bym zrobił. My planujemy podnieść poddasze o 2 warstwy żeby mieć więcej przestrzeni. Za domem, gdzie oryginalnie jest taras i kominek, planujemy zrobić taras zimowy, więc nie rezygnujemy z tego dodatkowego komina. Poza tym, nasz murarz mówił, że nie budując tego kominka niewiele zaoszczędzimy, a nie wiadomo jakie nam w przyszłości pomysły do głowy przyjdą A czy ktoś powiększa okna w garażu i kotłowni - na planie są one okrągłe i małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witajcie Ciekawa sprawa z tymi słupami. Ja dzisiaj będę konsultowała to z moim wykonawcą Odnośnie okienek w garażu ja zmieniam tylko z okrągłych na kwadratowe u mnie dom rośnie w oczaach. Wczoraj stawiali kominy, parter jest gotowy no własciwie prawie gotowy. Pewnie dzisiaj chłopaki robią nadproża w wykuszu. A wiecie, że nad wykuszem nie ma stropu?? jakie planujecie okna??mam na myśli firmę. Czy ktoś robił wycenę dachu z dachówki i balcy??i czym będziecie kryli dach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 24.01.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tez myślę, że okna w garażu lepiej zrobić prostokątne i nieco większe niż w planie (chociaż te małe okrągłe dodają uroku). Anula74 - Ty też załóż dziennik budowy i wklejaj zdjęcia ile się da To jak nie ma stropu nad wykuszem, to co tam jest? Co do dachu - na tyle na ile udało mi się zorientować, to dach z blachówki może być tańszy o jakąś połowę od dachu z dachówek. Na to składa się zarówno cena dachówki jak i drewna (więźby i krokwie muszą być znacznie grubsze), a ponadto robocizny. My stwierdziliśmy, że nie warto wydać tyle pieniędzy na dach - obecnie blachodachówka jest tak ładna, że czasem ciężko odróżnić ją od dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tez myślę, że okna w garażu lepiej zrobić prostokątne i nieco większe niż w planie (chociaż te małe okrągłe dodają uroku). Anula74 - Ty też załóż dziennik budowy i wklejaj zdjęcia ile się da To jak nie ma stropu nad wykuszem, to co tam jest? Co do dachu - na tyle na ile udało mi się zorientować, to dach z blachówki może być tańszy o jakąś połowę od dachu z dachówek. Na to składa się zarówno cena dachówki jak i drewna (więźby i krokwie muszą być znacznie grubsze), a ponadto robocizny. My stwierdziliśmy, że nie warto wydać tyle pieniędzy na dach - obecnie blachodachówka jest tak ładna, że czasem ciężko odróżnić ją od dachówek własnie właśnie co to znaczy też "załóz dziennik budowy" czy ktoś z naszej grupy założył dziennik?? jeśli chodzi o dach to ja będę deskowała i kąłdła papę pod balchę. mam super wykonawcę i kerownika budowy (w jednej osobie) a i inni znający dobrze temat też tak radzą. nad wykuszem jest gips! tak mi powiedział facet który postawił ten dom w sąsiedniej miejscowości ja się na tym nie znam ale muszę to sprawdzić na projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 kawka dla wszystkich miłosników Atenyhttp://images34.fotosik.pl/118/8bde32767c837ff4m.jpg lub jak ktoś woli takahttp://images31.fotosik.pl/118/c82e07e6a83bc9fam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 a to gdyby ktoś nie wiedział o czym my tak tutaj rozprawiamy przód http://images32.fotosik.pl/118/b53decb58fcc7604.jpg i tył http://images29.fotosik.pl/145/7a855213fc1e69e5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 24.01.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Generalnie - założenie dziennika budowy dzień-po-dniu polega na wejściu do działu "Dzienniki budowy - dzień po dniu": http://forum.muratordom.pl/dzienniki-budowy-dzien-po-dniu,f40.htm i założeniu nowego tematu (przycisk 'nowy temat'): (http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=newtopic&f=40) i juz A później trzeba wklejać duuuuzo zdjęć i opisywać jakie miałaś przygody z budowa domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 24.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Z tym gipsem to chyba możliwe jest, bo nad wykuszem nie ma pomieszczenia, tylko dach jest. Tak przynajmniej wynika z planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Generalnie - założenie dziennika budowy dzień-po-dniu polega na wejściu do działu "Dzienniki budowy - dzień po dniu": http://forum.muratordom.pl/dzienniki-budowy-dzien-po-dniu,f40.htm i założeniu nowego tematu (przycisk 'nowy temat'): (http://forum.muratordom.pl/posting.php?mode=newtopic&f=40) i juz A później trzeba wklejać duuuuzo zdjęć i opisywać jakie miałaś przygody z budowa domu ja wiem jak załozyć dziennik ale dzięki za wyczerpującą informację chodziło mi o słowo"też" pytałam czy ktoś już załozył dziennik budowy Ateny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 24.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Przepraszam, zboczenie zawodowe (IT) Nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć - od fundamentów po dach Co do dzienników budowy - szukałem tam kiedyś Ateny, ale żadnej nie znalazłem. Wygląda na to, że będziesz pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 24.01.2008 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 zapraszam Was do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 25.01.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Świetnie! O to właśnie chodziło Czekamy na dalszą część przygód Ateny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 25.01.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 UFF ......... WRESZCIE SIĘ COŚ DZIEJE, SUPER!!!!!!! cZEKAMY NA ZDJĘCIA, POZDROWIONKA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts