jerry102 25.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Gratulacje Anula74, Zachęciłaś mnie również do utworzenia dziennika budowy. Postaram się go jutro zrobić. Muszę najpierw uporządkowac zdjęcia. Dzisiaj widziałem, chciaż zbliżał się wieczór, jedna stronę naszego dachu z położonymi krokwiami na krawężnicach. Nie wiem czy robicie też zaokrąglane końcówki krokwi. Wygląda to pieknie. Kominy mamy już obłożone klinkierem. Trochę się martwiliśmy bo strasznie wiało i sąsiadowi dzisiaj komin się przewrócił. Nasze na razie stoją. Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 26.01.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Kochani z czego stawiacie swoje Atenki??? i kominy z czego stawiacie??? muszę to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 26.01.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 My nasza Atenę budujemy z YTONGa. Kominy mamy Schiedela. Sa juz gotowe razem z klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 27.01.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 NO SUPER, ALE POPROSIMY WRESZCIE O TE ZDJĘCIA!!!!!!!! POZDRAWIAMY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 27.01.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam, My stawiamy Atenę z pothermu (wienerberger) w systemie ścian trójwarstwowych. Ten YTONG jakoś do mnie nie przemawiał. O kominie jeszcze nie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 27.01.2008 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 zapraszam Was do mojego dziennika budowy. są tam zdjęcia Ateny mojej na różnych etapach budowy oraz zdjęcia Ateny w stanie surowym zamkniętym (sąsiednia miejscowość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 27.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Hej klakons, Napisz na jakim etapie jestes. Może kilka zdjęć wrzucisz, bo ciekaw jestem jak wygląda Atena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 30.01.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 No właśnie ja jestem na etapie... kompletowania materiałów budowlanych. Lada moment zaczynamy budowę podpiwniczenia - waham się ze względu na pogodę. Niby jest ciepło, ale może lepiej poczekać do marca/kwietnia. Więc póki co nie mam się czym pochwalić Ale jak tylko zaczną się jakiekolwiek prace, zakładam dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 25.02.2008 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, witam gdzie sie podziewają wszyscy miłośnicy i budowniczowie Ateny??? Zaglądam tutaj codziennie ale jak widać nikogo nie ma od dawna. Napiszcie co u Was, jak idzie budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 25.02.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja też cały czas śledzę co się dzieje na forum. Nie widać, żeby u Ciebie pojawiały się nowe zdjęcia. Czy u Ciebie też zastój na budowie? Ja ruszam w przeciągu dwóch tygodni, więc będę tworzył dzienniki budowy i będzie też co komentować Swoją drogą - jakie wybieracie sposoby ogrzewania domu? Gaz, węgiel czy pompa ciepła? Podłogówki czy grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 25.02.2008 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 odsyłam do moich komentarzy tam wszystko Ci napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 25.03.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam serdecznie.Jestem dopiero na etapie wyboru projektu.Atenę również biorę pod uwagę i dlatego pytania i prośba do Was.Projekt bardzo mi się podoba jednak muszę go odchudzić.Na pewno pod nóż pójdą okna z łukami i drzwi wyjściowe z gabinetu na taras,pozostanie okno,chyba też usunę wykusz i tu pytanie Jak to wpłynie na wygląd domu?(Salma z archipelagu tak ma i tragicznie to nie wygląda)Jakiej wielkości jest okno w kuchni?Na zdjęciach wybudowanego domu (tego pokrytego)wygląda to kiepsko.Czy po wyrzuceniu komina i kominka z jadalni dużo zyskam na przestrzeni ?Pewnie jeszcze będę miał więcej pytań ale teraz mam prośbę.wklejcie lub prześlijcie na priva rzuty z wymiarami bo z archipelagu to się chyba nie doczekam.Piszcie proszę o spostrzeżeniach i uwagach dotyczących tego projektu bo jak sami wiecie to bardzo pomaga w podjęciu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 08.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 witam wszystkich milosnikow Ateny. jestesmy z mezem na etapie wybierania projektu i atena jest jednym z faworytow:) czy ktos z woj lubelskiego buduje ten dom i pozwolilby go nam obejrzec?Wykuszu mozna do zastapic tylko malym wysunieciem tak jak w projekcie alabaster:http://pprojekt.pl/projekt288-alabaster,elewacje.htmlpozdrawiam, aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 09.05.2008 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam serdecznie. Jestem dopiero na etapie wyboru projektu.Atenę również biorę pod uwagę i dlatego pytania i prośba do Was.Projekt bardzo mi się podoba jednak muszę go odchudzić.Na pewno pod nóż pójdą okna z łukami i drzwi wyjściowe z gabinetu na taras,pozostanie okno,chyba też usunę wykusz i tu pytanie Jak to wpłynie na wygląd domu?(Salma z archipelagu tak ma i tragicznie to nie wygląda)Jakiej wielkości jest okno w kuchni?Na zdjęciach wybudowanego domu (tego pokrytego)wygląda to kiepsko.Czy po wyrzuceniu komina i kominka z jadalni dużo zyskam na przestrzeni ?Pewnie jeszcze będę miał więcej pytań ale teraz mam prośbę.wklejcie lub prześlijcie na priva rzuty z wymiarami bo z archipelagu to się chyba nie doczekam.Piszcie proszę o spostrzeżeniach i uwagach dotyczących tego projektu bo jak sami wiecie to bardzo pomaga w podjęciu decyzji. Witaj jeśli chodzi o odchudzanie Ateny to no cóż....dom tani nie jest, najdroższy jest dach nie iwem natomiast czy dobrym pomysłem jest likwidacja wykuszu. To najpiękniejszy element tego dom. Niewątpliwie dom straci na wygladzie a poza tym będziesz miał mało miejsca w salonie co do okien w salonie....spójrz do dziennika jerrego102 on zliwidował okno balkonowe w gabinecie wygląda to bardzo dobrze. ja zrezygnowałam z dużych drzwi wejściowych z naświetleniami na rzecz drzwi z naświetleniami ale w normalnym wymiarze, zrezygnowałam z drzwi w pomieszczeniu gospodarczym, zrobiłam schody wylewane, zmiejszyłam wiatrołap na rzecz powiększenia kuchni. Zrezygnowałam z okna z łukiem na górze i okienek okrągłych w garażu są drogie bardzo a poza tym jeśli chcesz żeby było tanio to nie wybieraj Ateny. Ten dom wymaga zarówno dużych okien jak i innych elementów takich jak lukarny, wykusz które sa jego ozdobą. wkleję do mojego dziennika zdjęcie Ateny pod dachem, co prawda jeszcze bez pokrycia blachą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 09.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Potwierdzam słowa Anuli74. Dom do tanich nie należy, ale pokażcie mi dzisiaj dom, ktory jest tani. Nadroższym elementem tego domu jest dach. Ja sie tutaj troche przejechałem, bo nie wiedziałem o tym wczesniej. Mamy dachowke Robena i szczerze mowiac dachowka wyglada bardzo ładnie. Jednak zmieniłbym dzisiaj nieco konstrukcję i zlikwidowałbym jedna lukarne (ta nad wykuszem). To i tak nie zmieni faktu ze sumarycznie jest drogo, ale tak jest wszedzie. Kiedy rozmowiam ze znajomymi to wszyscy narzekają na koszty, mimo ze budują inne domy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1978 09.06.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam drogich forumowiczów. Nam również wymarzyła się Atena i własnie rozpoczęliśmy jej budowę. Jednak dokonaliśmu sporo zmian, główna to taka, że doprojektowaliśmy piwnicę pod całym domem a reszta to tak jak wszyscy: ścianka w spiżarni, okna w garażu itd. Jak zdążę to założę dziennik jeszcze dzisiaj i pokażę nasz początek. Jednocześnie liczę na porady osób doświadczonych już w Atenie he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 10.06.2008 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 trzymamy kciuki załóż dziennik budowy będziemy podpatrywać Twoje działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 10.06.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam serdecznie, Ciesze sie ze dolaczyles do nas. Mam nadzieje obejrzec twoje zdjecia z budowy jak najszybciej. Podziel sie z nami tez swoimi doswiadczeniami. Napisz cos wiecej na temat zmian jakie poczyniles, bo okazuje sie mimo ze ten dom buduje tyle osob to za kazdym razem powstaje cos innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 10.06.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jerry102 a gdzie zdjęcia z Twojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 10.06.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 No coz. Wystapila chwila stagnacji. Tak na prawde zrobione mam wszystkie instalacje i wlasnie dzisiaj skonczyli wylewac posadzki. Nie moge zatem wejsc do srodka i zrobic zadnych zdjec. Mysle ze gdzies za dwa tygodnie bede mogl zrobic kilka to wrzuce. Oprocz tego pojawiaja sie problemy i brak pieniedzy. Zatem calosc sie przeciaga. Ale badzmy dobrej mysli. Anula74, napisz co u ciebie. Co teraz robicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts