piotrulex 22.01.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 (edytowane) to nasze pasje cos tam oczywiscie jeszcze by sie znalazlo ale i o tych mozemy pogadac Edytowane 18 Marca przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.01.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 SAUNA Uwielbiamy. Jestesmy wręcz fanatykami całą rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 to nasze pasje cos tam oczywiscie jeszcze by sie znalazlo ale i o tych mozemy pogadac tak otwarcie...na FM-nielzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomyslowy Dobromir 23.01.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 sauna jak najbardziej, chorwacja moze byc, a i naturyzm jest niczego sobie. ps. co prawda w ostatniej sprawie jestem troche wstydliwy, jak to mogly zauwazyc pewne forumowiczki w czasie rozmow na priva. ...ale myle , ze sie podobalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 (edytowane) to nasze pasje cos tam oczywiscie jeszcze by sie znalazlo ale i o tych mozemy pogadac tak otwarcie...na FM-nielzja. ze co? troche szkol pokonczylem ale chyba cos przegapilem gdyz nie wiem co to znaczy ... moze ktos specjalny by mi potlumaczyl jak to sie czyta saune chcemy zrobic w nowym domuy ale to mam nadzieje pozniej jak troche sie przyoszczedzi ponownie do chorwacji jest plan na 2009 jak nasza corcia bedzie miala nieco ponad 3 latka, bedzie spokoj z budowa no i jescze trzeba zmienic autko na nowsze Edytowane 18 Marca przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Sauna - tylko rzymska Chorwacja - piekna piękna...ale trzeci raz juz nie pojadę... (tyle jeszcze trzeba zobaczyć) Naturyzm - jest mozliwy...ale żeby pasja...? jak dla mnie przerost formy na treścią ... mam ochotę popływac na golasa - czy zdjąć gacie na plaży - to do tego musi być Pasja? jest to przyjemne, może być zmysłowe - jak seks, jak dobre jedzenie, jak jakżda inna przyjemność... ale jak zaczyna się to instytucjonalizować to już mi się to z przyjemnością przestaje kojarzyć... jak każdy -zm - tym bardziej grupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Sauna - tylko rzymska Chorwacja - piekna piękna...ale trzeci raz juz nie pojadę... (tyle jeszcze trzeba zobaczyć) Naturyzm - jest mozliwy...ale żeby pasja...? jak dla mnie przerost formy na treścią ... mam ochotę popływac na golasa - czy zdjąć gacie na plaży - to do tego musi być Pasja? jest to przyjemne, może być zmysłowe - jak seks, jak dobre jedzenie, jak jakżda inna przyjemność... ale jak zaczyna się to instytucjonalizować to już mi się to z przyjemnością przestaje kojarzyć... jak każdy -zm - tym bardziej grupowy w rzymskiej mi sie za ciezko oddycha chorwacja jest duzym krajem, ma wiele wysp, parkow narodowych - 3 razy to nie za duzo, oj nie w polsce zjezdzilismy caly baltyk i pare nam lat to zajelo a linia brzegowa cro jest zdecydowanie dluzsza Edytowane 18 Marca przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Rozumiem że ta pasja wiąże się to z tym że nie macie wtedy żadnych oporów równiez przed Waszą małą Julką... a że plażowanie w grupie - to także przed tym aby córeczka zapoznawała się z fizjonomią (i może fizjologią) innych panów w zasięgu wzroku - i vice versa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Rozumiem że ta pasja wiąże się to z tym że nie macie wtedy żadnych oporów równiez przed Waszą małą Julką... a że plażowanie w grupie - to także przed tym aby córeczka zapoznawała się z fizjonomią (i może fizjologią) innych panów w zasięgu wzroku - i vice versa...? Nie wiem co to dla Ciebie znaczy, ze sie nie ma ZADNYCH oporow, przecież to sauna ... Edytowane 18 Marca przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 24.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 jestem Ona - Matka córki (l.7) i syna (l.12). Moje dzieci wiedzą jak wygląda nagi dorosły meżczyzna i naga dorosła kobieta (na podobieństwo rodziców swych ). Nie kryję się z nagoscia gdy się przebieram, opalam topless, kapię z córką... i to wystarczy (moim zdaniem) aby dzieci oswoiły się z nagością... Mam po prostu inne zdanie na temat naturyzmu (sensu stricte) i kontaktu z nim moich (i nie tylko moich ) dzieci. wybacz- ale to ma tampon do tej pasji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.01.2008 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 (edytowane) ....... Mam po prostu inne zdanie na temat naturyzmu (sensu stricte) i kontaktu z nim moich (i nie tylko moich ) dzieci. ...... i bardzo dobrze kazdy ma do tego prawo "kazdy inny wszyscy rowni" Edytowane 18 Marca przez piotrulex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jak napisałem w drugim poscie tego wątku - sauna. W Chorwacji nigdy nie byłem. Z krajów byłej Jugosławii poznałem tylko podczas 2 tygodni służbowego pobytu Belgrad. Nie było mi dane być na plaży naturystów. Nie mogę więc pozostałych pasji ocenić. Jeśli chodzi o saunę, a mam dość duże doświadczenie ze Skandynawii, to przeciwskazaniem są: łuszczyca, gruźlica i końcowe stadium raka. Tak słyszałem w Szwecji. Myślę, że pozostałe choroby, jak choroby serca na przykład to kwestia przyzwyczajenia organizmu lub mit, że nie wolno. Moja rada, jeśli chodzi o saunę i choroby - pytajcie lekarzy ze Skandynawii. W Finlandii mówią, że człowiek powinien urodzić się w saunie i w saunie zejść z tego świata. Jeśli chodzi o rodzenie w saunie to jest jaknajbardziej uzasadnione. Pomieszczenie praktycznie "wypasteryzowane". Nasz wnuczek, chodzi do sauny mniej więcej od 3 roku życia. Wcześniej nie mógł bo... nie było sauny. Początkowo siedział na podłodze (chłodniej) teraz się przyzwyczaił i nagość w saunie przyjmuje jako coś zupełnie naturalnego. I jeszcze jedno, lubimy saunę suchą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 25.01.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Tomek, ja mam pytanie odnośnie sauny, czy 10-letnie dziecko, które nigdy w saunie nie było może skorzystać z sauny, czy to raczej niebezpieczne jest? Moja młoda jeździ na basen ostatnio ich opiekunka zaproponowała, że mogą skorzystać z sauny, o ile będzie zgoda rodziców, sama nie wiem są jakieś przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Tomek, ja mam pytanie odnośnie sauny, czy 10-letnie dziecko, które nigdy w saunie nie było może skorzystać z sauny, czy to raczej niebezpieczne jest? Moja młoda jeździ na basen ostatnio ich opiekunka zaproponowała, że mogą skorzystać z sauny, o ile będzie zgoda rodziców, sama nie wiem są jakieś przeciwwskazania? ja tez sie zastanawiam od jakiego wieku i od jakich temperatur mozna zaczynac z dziecmi. na razie chodzimy sami ale niebawem bysmy chcieli nasza mala zabierac o ile oczywiscie jest to bezpieczne ... nigdzie konkretnego wieku nie wyczytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 to nasze pasje cos tam oczywiscie jeszcze by sie znalazlo ale i o tych mozemy pogadac tak otwarcie...na FM-nielzja. ze co? troche szkol pokonczylem ale chyba cos przegapilem gdyz nie wiem co to znaczy ... moze ktos specjalny by mi potlumaczyl jak to sie czyta tak otwarcie...na FM-nielzja.-tłumaczenie.Żartobliwie zasugerowałem jak chcesz rozmawiać o rzeczach innych inaczej.Aha.Musisz skończyć jeszcze jedną szkolę. Szkołę Forum Muratora.Ja właśnie jestem eksternistycznie na drugim roku. nielzja-nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2008 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 tak otwarcie...na FM-nielzja.-tłumaczenie.Żartobliwie zasugerowałem jak chcesz rozmawiać o rzeczach innych inaczej.Aha.Musisz skończyć jeszcze jedną szkolę. Szkołę Forum Muratora.Ja właśnie jestem eksternistycznie na drugim roku. nielzja-nie trzeba. myslalem ze nielzja to nie wolno ale byc moze znaczen jest kilka lub sie pomylilem - na tyle nie znam wschodnich jezykow, preferuje zachodnie i poludniowe - na wschodnich i poludniowo-wschodnich zna sie zona - podpytam sie to przeciez dzial: "» Nie tylko budowa - kącik zapaleńców" wiec mysle, ze pasuje pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 nielzja-nie trzeba. nie trzeba - to chyba było - не нужно myslalem ze nielzja to nie wolno ... dobrze myślałeś nie wolno - нельз'я Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.01.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 W Skandynawii nie słyszałem o ograniczeniach wiekowych. Oczywiscie nie nalezy przesadzac z temperatura. W publicznych saunach, gdzie kręcą się dzieci, temperatura rzadko przekracza 70 stopni. (termometr jest na wysokości ok. 180 cm) przy podłodze lub na dolnych ławkach jest więc chłodniej. I nalezy dać dziecku możliwość wyboru. Chce wyjść, niech wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 nielzja-nie trzeba. nie trzeba - to chyba było - не нужно myslalem ze nielzja to nie wolno ... dobrze myślałeś nie wolno - нельз'я chciałem delikatnie zaznaczyć ,że nie można ale już wie o co mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.01.2008 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 chciałem delikatnie zaznaczyć ,że nie można ale już wie o co mi chodziło. taaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts