Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrody Zimowe i Werandy

krzychEM

Czy weranda, ogród zimowy to dobry pomysł?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy weranda, ogród zimowy to dobry pomysł?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 339
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Możemy okreslić już wymiary tarasu czyli powierzchni ogrodu zimowego:

długość - 4550mm

szerokość - 4400mm

wysokość ściany - 3500mm

Wysokość sciany podana jest do krawedzi dachu. Na piętrze nie ma w tym miejscu okna (tylko połaciowe).Wysokosc ogrodu jest do ustalenia.

Tak jak pisałam ogród bedzie znajdował się w wewnętrznym narożniku domu - dłuższe przeszklenie od wschodu, krótsze od południa. Jesli otrzymam maila mogę wysłać rysunki. Czy mogę prosić o orientacyjny koszt - rozumiem , że jest uzalezniony od materiałów i to też chciałabym przedyskutować z fachowcem :wink:

To ja wkleję coś na zachętę...

to jak do tej pory najlepsza decyzja podjęta w związku z domem.

http://lh3.ggpht.com/kasiaura7/SAzecp_gwcI/AAAAAAAAA-o/YF2ws_jzrrk/s288/DSC00245.JPG

http://lh6.ggpht.com/kasiaura7/SAzenZ_gwfI/AAAAAAAAA_A/ILW9Op3McZs/s288/DSC00248.JPG

:D

widok z niego.....zajepiękny ;-))

Specjalnie dla widoku to zrobiliśmy...

...Aluland Ty masz oko specjalisty... rynienek odwadniających jeszcze nie ma- to nie koniec montażu, a dach zrobiliśmy ze zwykłego szkła, takiego jak ściany. Wiem, wiem zaraz gromy sie posypią na mają głowę, ze jak szyba poleci to mnie moze zabić, ale tak zdecydowaliśmy biarąc pod uwagę bardzo znikome ryzyko, że coś nam na ten dach spadnie.

Oczywiście na dachu będzie jeszcze roleta zewnętrzna do zacienienia.

Specjalnie dla widoku to zrobiliśmy...

...Aluland Ty masz oko specjalisty... rynienek odwadniających jeszcze nie ma- to nie koniec montażu, a dach zrobiliśmy ze zwykłego szkła, takiego jak ściany. Wiem, wiem zaraz gromy sie posypią na mają głowę, ze jak szyba poleci to mnie moze zabić, ale tak zdecydowaliśmy biarąc pod uwagę bardzo znikome ryzyko, że coś nam na ten dach spadnie.

Oczywiście na dachu będzie jeszcze roleta zewnętrzna do zacienienia.

ja i oko?? przesada, a to ze układ jest taki jak sam zaproponowałem.. :D , a na temat szkła......zachować milczenie, a przynajmniej 6 mm szkło?

za młodu w wakacje pracowałem w szklarniach i tunelach foliowych, było tam tak gorąco że w saunie jest zimniej, żeby zacieniować malowało się szyby wapnem, ale nie za dużo to dawało, nie wyobrażam sobie takiej szklarni koło domu, klima musiałaby być. Pozatym duża ilość roślin powoduje że w środku jest duża wilgotnosć, masakra