Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy możemy usunąc posty bez odpowiedzi?

Czy jesteś za usunięciem wiadomości bez odpowiedzi w dziale "Projekty"?  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za usunięciem wiadomości bez odpowiedzi w dziale "Projekty"?

Recommended Posts

A może doklejać posty bez odpowiedzi do innych tematów o podobnej treści? Może nie jest to super rozwiązanie i trochę bardziej pracochłonne niż ich wykasowywanie, ale jak to mówią "papier jest cierpliwy" :wink:

Niestety wiele postów bez odpowiedzi spowodowanych jest najpewniej tym, że "łatwiej" jest wygenerowac nowy temat niż wyszukać i przejrzeć to, co już napisali inni :roll:

Pozdrawiam

Myślę że 3 miesiące wystarczy a potem można posty bez odpowiedzi wykasować jeśli kogoś zaintersuje temat i nie znajdzie go w ywszukiwarce to napisze nowy post.Jetsem stosunkowo nie długo na forum szukałam różnych informacji i muszę powiedzieć że posty z przed roku bez odpowiedzi nic nie wniosły nowego.

Pozdrawiam Aga.

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

jestem przeciwnikiem usuwania postów bez odpowiedzi w dziale "Projekty"

a to dlatego, że ktoś pisząc np rok czy dwa lata temu post: "buduję ...ABC... - ktoś jeszcze?" nie dostał odpowiedzi - ale ja dziś odpalam wyszukiwarkę i znajduje taki post.....

"ktoś" już pewnie wybudował albo się pewnie wykańcza

jak jeszcze podał maila .....

albo na priva można "ktosia" szukać....

taki "ktoś" może dużo podpowiedzieć w temacie ABC

a może zrezygnował z ABC? jeśli tak to ciekawe czemu?

w innych działach - proszę bardzo - możecie kasować...

Sadzę, że odpowiadanie na pytanie zadane ponad półtora roku temu, przy całkowitym braku zainteresowania pytającego jest bezsensowne.

Nie jest.

Półtora roku temu była tu inna sytuacja.

Obecnie coraz częściej pojawiają się głosy że mamy bałagan.

To jeden z zapomnianych sposobów przywrócenia choć odrobiny porządku i utrzymania go w sposób.... automatyczny.

Sadzę, że odpowiadanie na pytanie zadane ponad półtora roku temu, przy całkowitym braku zainteresowania pytającego jest bezsensowne.

Nie jest.

Półtora roku temu była tu inna sytuacja.

Obecnie coraz częściej pojawiają się głosy że mamy bałagan.

To jeden z zapomnianych sposobów przywrócenia choć odrobiny porządku i utrzymania go w sposób.... automatyczny.

aniu - czytaj proszę uważnie posty na które odpowiadasz.

Uważne czytanie i udzielanie odpowiedzi na temat to jest także sposób na walkę z bałaganem na Forum.

Redakcja napisała:

Proponujemy w tym dziale usunąć posty bez odpowiedzi. Łatwiej będzie znaleźć szukany projekt, zlikwidujemy kilka zapytań o ten sam projekt. Co Wy na to?

I to pytanie do ankiety dotyczyło tylko i jedynie postów napisanych w dziale PROJEKTY a nie postów bez odpowiedzi napisanych w jakimkolwiek dziale.

Redakcja miała jakiś zamysł. Miała go ponad półtora roku temu. Potem tego zamysłu z sobie znanego powodu zaniechała.

I to by było na tyle ... jak mawiał profesor J.T. Stanisławski.

I to pytanie do ankiety dotyczyło tylko i jedynie postów napisanych w dziale PROJEKTY a nie postów bez odpowiedzi napisanych w jakimkolwiek dziale.

Ankieta to ankieta a wątek to wątek. Pytanie ankiety - rzeczywiście odnosi się do działu PROJEKTY, ale tytuł wątku jest szerszy i mam wrażenie, że nie tylko ja go tak odczytałam:

w innych działach - proszę bardzo - możecie kasować...

Proponuję kasować po 1 miesiącu z obojętnie jakiego wątku

Czytam uważnie Wowko ale umysł mój humanistyczny - w przeciwieństwie do Twojego, ścisłego - widzi wszystkie sprawy w szerszym niż tylko literalny, kontekście.

A Redakcji czasem trzeba przypomnieć o-tym-i-o-owym. :wink:

Uszanowania dla wszystkich Forumowiczów!