Hugo26 07.06.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Nie chciałbym aby Pan opisywał swój wkład, po prostu prosiłem o podanie firmy i modelu, chyba że jest to wkład domowej konstrukcji. Zamieścił Pan 5,5 tys postów i nie zamierzam ich wszystkich przeglądać aby znaleźć nazwę Pańskiego wkładu, czy tak trudno podać nazwę i model - 2 wyrazy.... bez przesady. pozdrawiam nie dziwię się ze niktspecjalny nie chwali się tym co ma i co gorsze krytykuje inne duzo lepsze produkty a ma: (strona nr 6, temat" kominek, a czarna szyba") cyt: "http://www.allegro.pl/item819886065_..._robi_ren.html taki mam kominek ale bez szamotu czy płyty..." http://robiren.nets.pl/wklady.html wystarczy popatrzec na poziom CO i wszystko jasne. niktspecjalny tak się wkur... na swój kominek a teraz jest taki super, ciekawe.... pozdro Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Hugo26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.06.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Widzicie ....temat czarnej szyby się nadal rozwija...Niech żyje niech żyje...Dla niedowiarka...nadal sobie popalam w kominku celem podgrzania wody w ZCWU.Solary mi się spierdzieliły. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.06.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 nie dziwię się ze niktspecjalny nie chwali się tym co ma i co gorsze krytykuje inne duzo lepsze produkty a ma: (strona nr 6, temat" kominek, a czarna szyba") cyt: "http://www.allegro.pl/item819886065_..._robi_ren.html taki mam kominek ale bez szamotu czy płyty..." http://robiren.nets.pl/wklady.html wystarczy popatrzec na poziom CO i wszystko jasne. niktspecjalny tak się wkur... na swój kominek a teraz jest taki super, ciekawe.... pozdro Ale Ty masz klasę.Cudownie to zinterpretowałeś. pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 08.06.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Widzicie ....temat czarnej szyby się nadal rozwija...Niech żyje niech żyje...Dla niedowiarka...nadal sobie popalam w kominku celem podgrzania wody w ZCWU.Solary mi się spierdzieliły. pzdr. pali Ci się dobrze , masz czystą szybę a nie chcesz ludziom pomóc , forumowicz się pytał co masz pokretnie odpowiadałeś , jesteś zadowolony zaprezentuj swoje rozwiązanie , są osoby na forum prywatne , firmy , które wklejały modele kominków , które poszukujemy tzn takie przez , które widać ogień a nie smołę ( takie też tu były ) a Ty biadolisz , marudzisz chyba tylko po to , żeby liczbę postów nabijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 08.06.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 pali Ci się dobrze , masz czystą szybę a nie chcesz ludziom pomóc , forumowicz się pytał co masz pokretnie odpowiadałeś , jesteś zadowolony zaprezentuj swoje rozwiązanie , są osoby na forum prywatne , firmy , które wklejały modele kominków , które poszukujemy tzn takie przez , które widać ogień a nie smołę ( takie też tu były ) a Ty biadolisz , marudzisz chyba tylko po to , żeby liczbę postów nabijać bingo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 pali Ci się dobrze , masz czystą szybę a nie chcesz ludziom pomóc , forumowicz się pytał co masz pokretnie odpowiadałeś , jesteś zadowolony zaprezentuj swoje rozwiązanie , są osoby na forum prywatne , firmy , które wklejały modele kominków , które poszukujemy tzn takie przez , które widać ogień a nie smołę ( takie też tu były ) a Ty biadolisz , marudzisz chyba tylko po to , żeby liczbę postów nabijać Drogi inwestorze Wojtku.Nie biadolę i nie nabijam sobie postów co już zgłaszałem Redakcji.Wkład już swój opisywałem i zrozum proszę drugi raz robić tego nie chcę, nie chcąc narażać się na niezdrową krytykę ze strony tych ,którzy tylko na to czekają.Fotki także wkleiłem w palącym kominku więc dublować nie ma ich sensu.Kto chce zawsze znajdzie.Dowód wyżej kol. hugo.Kiedyś w zażartej dyskusji pewien forumowicz opisał jak to wspaniale mu się sprawdzają cegiełki szamotowe z marketu.W moim wkładzie tego nie było więc podszedłem na początku dyskusji z lekkim dystansem.Pojechałem zakupiłem włożyłem i efekt powalił mnie na kolana.Paląc nawet mokrym drewnem niesezonowanym szyba była czysta a na ściankach z cegły szamotowej widać było tylko niewielkie odymienia.Cały wkład łącznie z płaszczem zmienił kolor na siwy.Wyłożyłem także dno wkładu(całkowicie) ale w moim kominku opóźniało to znacznie proces palenia więc zdjąłem część cegieł by nad popielnikiem powstała przestrzeń.Kominek od razu ożył.Zauważyłem także ,że jeżeli palę w nim(jeszcze wtedy)częścią brykietu z łuski słonecznika i mokrym niesezonowanym drewnem kominek zachowuje przyzwoite parametry.Szyba z tematu topiku delikatnie brudzi się ale tylko nad komorami powietrznymi z dołu drzwi.To tanie badziewie jak to nazywa po imieniu fachowiec z tego forum jak dla laika jest dobrą inwestycją ,która w 100% spełnia jego oczekiwania.To popielnikowe badziewie pracuje z małymi przerwami cały czas.Doskonale zapycha dziurę w przypadku jak u mnie gdy solary szwankują(eksperyment z ich kierunkowaniem) t/z grzeje wodę do ZCWU.Pisałem wyżej ,że ten proceder trwa około 2h.W sezonie zimowym gdy aura za oknem była nie koniecznie sprzyjająca(mróz do 30 stC) wszedłem przez przypadek w posiadanie brykietu z węgla kamiennego firmy afri-pal.Jest to brykiet o obniżonej temp.spalania do 600 stC, który to pozwala na bardzo dobre osiągnięcia w paleniu nawet w takim wkładzie jak mój.Na koniec by dać satysfakcję fachowcom.Nie polecam tego wkładu tym ,którzy chcą z kominka zrobić plazmę w salonie.Ja mam kotłownię w salonie ,w której jadam posiłki oglądam TV i nikomu z domowników to nie przeszkadza.Wiadomym jest ,że na rynku pojawiło się wiele wkładów ,które przewyższają technologią mojego smolucha i niech tak pozostanie nie chcąc polemizować by np kol. forestowi oszczędzić czasu na interpretację moich wypocin.Jeszcze raz dokładnie to powiem.Bardzo mało palisz w tym swoim kominku.Nie znasz jego zachowań na wyższych parametrach,nie grzejesz wody no i co ważne chcesz mieć tylko czystą szybę.Znajdź w wyszukiwarce fora na ,których ten twój wkład nie lśni tak jak na naszym.(tylko plisss nie każ mi tu wklejać linku bo zaraz zacznie się niepotrzebna dyskusja).Zauważyłeś więc chyba ,że mój smoluch służy mi zupełnie do czegoś innego.Skoro już stanął u mnie w salonie chcę poprzez próby wyznaczyć sobie drogę by przyjemnie mi się z nim współpracowało. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 nie dziwię się ze niktspecjalny nie chwali się tym co ma i co gorsze krytykuje inne duzo lepsze produkty a ma: (strona nr 6, temat" kominek, a czarna szyba") cyt: "http://www.allegro.pl/item819886065_..._robi_ren.html taki mam kominek ale bez szamotu czy płyty..." http://robiren.nets.pl/wklady.html wystarczy popatrzec na poziom CO i wszystko jasne. niktspecjalny tak się wkur... na swój kominek a teraz jest taki super, ciekawe.... pozdro Czyli można znaleźć jak się chce. Zamieścił Pan 5,5 tys postów i nie zamierzam ich wszystkich przeglądać aby znaleźć nazwę Pańskiego wkładu, czy tak trudno podać nazwę i model - 2 wyrazy.... bez przesady. nieuzasadnione lenistwo. hugo a tak swoją drogą jaki tobie podoba się wkład??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 09.06.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 a nie można było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Czyli można znaleźć jak się chce. nieuzasadnione lenistwo. hugo a tak swoją drogą jaki tobie podoba się wkład??? FOREST nie wiem czy wiesz ale mozna i tanio i dobrze. Wiem ze u Ciebie to sie nie sprawdza ale nie oznacza to ze u innych również. jakie to istotne co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin MM 09.06.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 witam dobrze, że "niktspecjalny" podtrzymuje temat dot. czarnej szyby, bo w przeciwnym razie temat by zamarł, tak skutecznie pozostałych forumowiczów zniechęcił do wypowiedzi... niebawem zaczną powstawać tematy na forum z adnotacją:" tych osób nie obsługujemy....." (to sobie teraz "nagrabiłem"....) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 witam dobrze, że "niktspecjalny" podtrzymuje temat dot. czarnej szyby, bo w przeciwnym razie temat by zamarł, tak skutecznie pozostałych forumowiczów zniechęcił do wypowiedzi... niebawem zaczną powstawać tematy na forum z adnotacją:" tych osób nie obsługujemy....." (to sobie teraz "nagrabiłem"....) pozdrawiam Pusty.....masz salon to i przyszłą szybę czystą.Krótki staż a wygadany jesteś co najmniej jak hugo26.Pomyśl bo może i ty wkrótce dołączysz do tego grona literacie.Temat czarnej szyby jak dla mnie jest inaczej podpatrywany.Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć skoro zajmujesz się zupełnie czymś innym.Odpowiadasz za ogół to tylko patrzeć jak w tym topiku opiszesz swój znakomity wkład i po wielu spraktykowanych pracach nad nim opiszesz w szczegółach jego zalety. pozdrawiam cię drogi literacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 09.06.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Czytając powyższą dyskusję czuję zażenowanie, ale jednocześnie wiem że praktycznie tak wygląda większość dysput publicznych. Wystarczy włączyć telewizje. W sumie jednak te dysputy polemiczne na forum do niczego nie prowadzą, to takie zwykłe bicie piany.A warto przecież w tym konkretnym temacie, podsumować dyskusje.Dlaczego i kiedy szyba brudzi się?Odpowiedz, odpowiedzi są praktycznie oczywiste, dla posiadających informacje. No ale nie każdy z czytających takie informacje posiada.Bo praktycznie nie są mu potrzebne w sumie. Nie każdy przykładowo wie dlaczego i jak to się dzieje, że w lodówce jest chłodno...Poprostu kupuje lodówkę w określonym celu, podłancza do prądu i ma ona działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Czytając powyższą dyskusję czuję zażenowanie, ale jednocześnie wiem że praktycznie tak wygląda większość dysput publicznych. Wystarczy włączyć telewizje. W sumie jednak te dysputy polemiczne na forum do niczego nie prowadzą, to takie zwykłe bicie piany. A warto przecież w tym konkretnym temacie, podsumować dyskusje. Dlaczego i kiedy szyba brudzi się? Odpowiedz, odpowiedzi są praktycznie oczywiste, dla posiadających informacje. No ale nie każdy z czytających takie informacje posiada. Bo praktycznie nie są mu potrzebne w sumie. Nie każdy przykładowo wie dlaczego i jak to się dzieje, że w lodówce jest chłodno... Poprostu kupuje lodówkę w określonym celu, podłancza do prądu i ma ona działać... Zapytam wprost bo jesteś co by nie było ekspertem w tej dziedzinie.Czy to nie na wyrost ,że głównym problem który przykuwa uwagę inwestora jest właśnie problem brudzenia się szyby???.Forest już zwrócił uwagę na: Hugo - proponuję Ci urządzić od razu "castning" na instalatora, który Ci to najtaniej zainstaluje i zrobi od razu kominek. Gwarantuję Ci że będziesz miał wielki wybór ofert. Bardzo tanich. Potem będziesz jednym z pierwszych, którzy będą na to palenisko publicznie narzekać. To też mogę Ci zagwarantować. Trochę dziwią mnie inwestorzy, których bardziej interesuje to ile dostaną rabatu od tego w jaki sposób planowane do kupna urządzenie ma być dobrze podpięte, prawidłowo zabudowane i przede wszystkim dobrze dobrane do własnego domu i miejsca, w którym ma stanąć. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 09.06.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 zwyczajnie Hugo został źle zrozumiany lub odebrany , doskonale znał swoje oczekiwania co do jakości paleniska , procesu spalania wydajności , mocy w kontekście ogrzewanej powierzchni , dizajnu itd. szukał , szukał w równym czasie co ja znalazł produktu , który spełnia jego oczekiwania i zaczął zwyczajnie szukać gdzie można go taniej kupić i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 09.06.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam.Jeszcze chwila a moje dzieciaki będą miały zakaz puszczania jak będę w domu wszystkich części Epoki Lodowcowej...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.06.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Lepiej od maleńkości ucz ich dobrych sprawdzonych technologi w kominkach a nie od razu zakaz oglądania wiewióra..Wstydziłbyś się forest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 09.06.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 To forum istnieje kilka, lub nawet kilkanaście lat.Wiadomości (informacje) wartościowe są bardzo poprzeplatane z dysputami typu bicie piany. Postawowa zasada for internetowych:zanim napiszesz poczytaj... bo może jest już odpowiedz na Twoje pytanie, czy wątpliwości. Tak to prawda, mam spore doświadczenie w prowadzeniu, administrowaniu for dyskusyjnych internetowych.Prywatnie administruje forum o zbliżonej wielkości co to. Jest to forum ściśle tematyczne.Najważniejszym na forum jest czytelność i prostota obsługi od strony użytkownika. No i również zawartość merytoryczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 09.06.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Znajdź w wyszukiwarce fora na ,których ten twój wkład nie lśni tak jak na naszym.(tylko plisss nie każ mi tu wklejać linku bo zaraz zacznie się niepotrzebna dyskusja). pzdr. słowa bez zadnego pokrycia, przejrzałem internet w poszukiwaniu informacji o wkładzie Westa i rzekomych złych opiniach. Sorry, nie znalazłem kompletnie niczego niepokojącego wiesz , sposób w jaki sie wypowiadasz jest na bardzo niskim poziomie, pozbawiony jest wkładu merytorycznego jak coś zaczynasz to skończ: piszesz o swoim wkladzie podaj nazwę twierdzisz ze westa ma gdzieś złe opinie podaj gdzie, podaj powody złych opinii wybacz twoje wypowiedzi to same bicie piany i nie wnoszą kompletnie niczego do tematu jedyna odpowiedz Wojtkowi z godz 5:57 miała jakikolwiek sens i wniosła coś do tematu za ten post ogromne brawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.06.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 słowa bez zadnego pokrycia, przejrzałem internet w poszukiwaniu informacji o wkładzie Westa i rzekomych złych opiniach. Sorry, nie znalazłem kompletnie niczego niepokojącego wiesz , sposób w jaki sie wypowiadasz jest na bardzo niskim poziomie, pozbawiony jest wkładu merytorycznego jak coś zaczynasz to skończ: piszesz o swoim wkladzie podaj nazwę twierdzisz ze westa ma gdzieś złe opinie podaj gdzie, podaj powody złych opinii wybacz twoje wypowiedzi to same bicie piany i nie wnoszą kompletnie niczego do tematu jedyna odpowiedz Wojtkowi z godz 5:57 miała jakikolwiek sens i wniosła coś do tematu za ten post ogromne brawa Ja pierniczę.Nie znalazłeś???.Szukaj dalej.Mam skończyć?Kończę.Przestałem podgrzewać wodę w kominku bo mi wreszcie solary ustawili.Szyba w smoluchu nadal czysta.Komin czysty a w rewizji trochę granulatu.W odniesieniu do westy -lazar i opinii nad nim.Za rok Wojtek opisze jak mu się sprawdził ale ty nadal szukaj..Hugo pytanie osobiste tylko do ciebie.Jakie masz doświadczenie w paleniu w kominku???Wiesz chodzi mi o staż.Czy czarna szyba spędza ci sen z oczu ?A może myślisz o tym jak wkomponować kominek by spełnił w 100% swoje zadanie?Jaką masz wizję na bezpieczeństwo pracy wybranego wkładu???Jakim paliwem palisz jeśli już???.Czy czarna odymiona szyba według ciebie świadczy o złych parametrach wkładu czy jest to po prostu nie umiejętność obsługi???Tylko nie bij piany a posłuż się wkładem merytorycznym. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin MM 11.06.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 słowa bez zadnego pokrycia, przejrzałem internet w poszukiwaniu informacji o wkładzie Westa i rzekomych złych opiniach. Sorry, nie znalazłem kompletnie niczego niepokojącego Witam Również trochę posiedziałem w necie, łącznie z przeglądaniem stron zagranicznych i również nie znalazłem żadnych informacji negatywnych dot wkładów Lazar Westa, przewinął się tylko na jakimś forum wątek odnośnie jednej sztuki westy gdzie użytkownik żalił się na uszkodzenie deflektora i okrojoną gwarancję, nie pamiętam czy dotyczyło to westy czy innego wkładu firmy Lazar. Jednak zaraz pojawiła się odpowiedź z firmy Lazar. Po za tym nic na forach nie ma. Panie "Niktspecjalny" podziel się proszę swoją wiedzą dot. wkładów Lazar westa, jeśli dokopałeś się w sieci do informacji negatywnych na temat tych wkładów proszę o zapodanie linka, lub wysłanie do mnie w formie wiadomości. Nie piszę złośliwie, po prostu szukam jakiegoś wkładu, na razie wybrałem westę, jednak niepokoją mnie twoje wypowiedzi dot westy. Zaczynam domniemać że po prostu nic w sieci nie ma a jedynie rzuciłeś hasło bez jakiegokolwiek pokrycia wiedzą na temat tego wkładu, tak żeby coś się działo. Chyba po to są fora aby udzielać informacji, wymieniać się doświadczeniem. Jeśli masz wiedzę wiarygodną, znasz fora gdzie opisują westę krytycznie - mają na to argumenty, to wnieś w końcu coś to tej rozmowy.... i podziel wiedzą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts