wg39070 22.04.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie ale większą sprawność wyduszę z kotła niż z kominka spalone 2t z groszami Za 700 i jakieś marketówy testowane to 1500za co i cwu od października a roboty dużo mniej niż z palenia w kominku. Powiem że mi codziennie nie chciałoby się palić w kozie. Może i mi się znudzi, kto wie. Na razie chęci są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.04.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Włącz grzałkę elektryczną to jeszcze mniej roboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 22.04.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Włącz grzałkę elektryczną to jeszcze mniej roboty.. Buda nie jest na to przygotowana i kosztowałoby to ok 3000 więc za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.04.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Nie ale większą sprawność wyduszę z kotła niż z kominka spalone 2t z groszami Za 700 i jakieś marketówy testowane to 1500za co i cwu od października a roboty dużo mniej niż z palenia w kominku. Powiem że mi codziennie nie chciałoby się palić w kozie.W kominku też bym nie chciał codziennie palić...Dlatego palimy w piecokominku. Wkładasz porcję drewna leżącą ładnie w skrzyni albo kociołku obbok, podpalasz, klik na klawiaturze i tyle Cię widzieli przy ogniu... http://www.kominki-batura.pl/db/photos/min_5b7f3ea42bf5364301be745aa8b3d7a4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 23.04.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Jakoś mnie to nie kręci aby kominek był podstawowym ogrzewaniem. Awaryjno-rekreacyjnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.05.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Warto co jakiś czas wymieniać szybki w kominkach bo czyścić to to jakaś katorga. Ja niedawno wymieniałem całe drzwiczki, ponieważ moje były już w naprawdę opłakanym stanie. Jeśli coś takiego cię interesuje to polecam tą stronkę: http://kom-in.pl/ - opłaca się bo nie jest tak naprawdę drogo, a szybko realizują zlecenia. Ja tam idę na całość i wymieniam cały wkład. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 07.05.2017 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Warto co jakiś czas wymieniać szybki w kominkach bo czyścić to to jakaś katorga. Ja niedawno wymieniałem całe drzwiczki, ponieważ moje były już w naprawdę opłakanym stanie. Jeśli coś takiego cię interesuje to polecam tą stronkę: http://kom-in.pl/ - opłaca się bo nie jest tak naprawdę drogo, a szybko realizują zlecenia. A czym ty czyścisz ?? kupiłem zwykły plyn do szyb kominkowych w csto i czyści jak ta lala. @wg jak pali ci się tani brykiet?? u mnie drewno ok drogi brykiet po 700 ok tani z casto za 500 gówno szyba się mocno smoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.05.2017 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A czym ty czyścisz ?? kupiłem zwykły plyn do szyb kominkowych w csto i czyści jak ta lala. @wg jak pali ci się tani brykiet?? u mnie drewno ok drogi brykiet po 700 ok tani z casto za 500 gówno szyba się mocno smoli. Brykiet od lokalnego producenta w workach po 25 kg. Pali się bardzo dobrze i co najważniejsze długo utrzymuje się płomień. Testowałem chyba większość brykietów dostępnych na rynku i powiem, że ten ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Do podtrzymania żaru na noc (jeślj jest taka potrzeba) najlepszy okazał się brykiet typu RUF z Barlinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek74 07.05.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 ja w moim kominku umyłem szybę 2 tygodnie temu, pierwszy raz od września, bo była ogólnie czysta, byłą tylko taka jakby przyprószona miejscami i trochę jakby mleczna, ale nadal widok ognia był dobry do umycia użyłem WODY i ŚCIERECZKI w poprzednim kominku ostra gąbka, CIF, rękawiczki na ręce i 15 minut katorgi dobry wkład to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 08.05.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Panowie pytanie mam. Która z szyb mniej się brudzi i emituje mniej ciepła szyba podwójna czy pirolityczna? Która się bardziej sprawdza w codziennym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 08.05.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Jeśli się nie mylę to szyba podwójna służy właśnie do ograniczenia emisji ciepła. Brudzą się obie tak samo, to inne czynniki, a nie rodzaj szyby mają wpływ na osadzanie się kopcia. Tylko później, kiedy palenisko się nagrzeje na szybie pirolitycznej sadza wypala się pod wpływem temperatury, zamieniając w taki mleczny nalot, który jest dużo mniej widoczny i łatwo go usunąć, np szczotką z twardym włosiem. Edytowane 8 Maja 2017 przez Krakers70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 09.05.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Podobno obie właśnie ograniczają emitowanie ciepła pytanie które właściwości danej szyby są bardziej przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.05.2017 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Podobno obie właśnie ograniczają emitowanie ciepła pytanie które właściwości danej szyby są bardziej przydatne.Podwójna z jedną pirolityczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 10.05.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Niestety do wyboru jest albo podwójna albo jedna pirolityczna, co wtedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Niestety do wyboru jest albo podwójna albo jedna pirolityczna, co wtedy ? Zdecydowanie podwójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 10.05.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Doszła do mnie informacja że podwójna szyba potrafi się zabrudzić w środku i wtedy ciężko ją wyczyścić (demontaż) natomiast tlenek metalu w przypadku szyby pirolitycznej podobno z czasem może się wytrzeć od czyszczenia nawet przy używaniu delikatnych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Doszła do mnie informacja że podwójna szyba potrafi się zabrudzić w środku i wtedy ciężko ją wyczyścić (demontaż) natomiast tlenek metalu w przypadku szyby pirolitycznej podobno z czasem może się wytrzeć od czyszczenia nawet przy używaniu delikatnych środków. Pozazdrościć takiego informatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.05.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Niestety do wyboru jest albo podwójna albo jedna pirolityczna, co wtedy ?Zmienić dostawcę, albo dopasować wielkość szyby (drzwi / urządzenia) do możliwości - czytaj: wielkości pomieszczenia w którym stoi urządzenie grzewcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.05.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Doszła do mnie informacja że podwójna szyba potrafi się zabrudzić w środku i wtedy ciężko ją wyczyścić (demontaż) natomiast tlenek metalu w przypadku szyby pirolitycznej podobno z czasem może się wytrzeć od czyszczenia nawet przy używaniu delikatnych środków.Cóż...życie jest pełne problemów...Najlepiej nie czyścić. Ja nie czyszczę wcale...(skłamałbym - raz na sezon biały, subtelny nalot) http://www.kominki-batura.pl/galeria,kaflowe-10,7,72 http://www.kominki-batura.pl/db/photos/61908ee8193d269b9c643aa8f675d553.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 11.05.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Kominki Piotr Batura jakbyś miał do wyboru te dwie opcje która byś wybrał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts