Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcja policyjna - aluminiowe widelce, łyżki

agnieszkakusi

Recommended Posts

Na forum policyjnym ogłoszono akcję wysyłania na dzień 09.03.2008 do Komendy Głównej Policji w ramach protestu alumioniowych łyżek, widelcy, noży. Ze względu na to, że policja nie może strajkować, chłopacy w ten sposób chcą pokazać swoje niezadowolenie i zawalić KGP toną złomu. Siłą nie można to można śmiechem.

http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=25780

Dlatego zwracam sie do Was z prośbą o wysłanie ok. 4-5.03.2008 na adres KGP jednego listu z taką zawartością. Dziękuję.

Adres:

KOMENDA GŁÓWNA POLICJI

ul. Puławska 148/150

02-514 WARSZAWA

• Odpowiedzi 269
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na forum policyjnym ogłoszono akcję wysyłania na dzień 09.03.2008 do Komendy Głównej Policji w ramach protestu alumioniowych łyżek, widelcy, noży. Ze względu na to, że policja nie może strajkować, chłopacy w ten sposób chcą pokazać swoje niezadowolenie i zawalić KGP toną złomu. Siłą nie można to można śmiechem.

http://www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=25780

Dlatego zwracam sie do Was z prośbą o wysłanie ok. 4-5.03.2008 na adres KGP jednego listu z taką zawartością. Dziękuję.

Adres:

KOMENDA GŁÓWNA POLICJI

ul. Puławska 148/150

02-514 WARSZAWA

postaram sie cos wyslac

ps. Agnieszko!!!! przepraszam ale musze zwrocic malutką uwagę : nie "chłopacy" tylko "chłopaki" lub " chłopcy"

to tak jakbys mowiła/ pisała "wiater" "lubiałam" czy "jezdem" :oops:

A na ten temat to już nie dyskutuję. Bo tak szczerze mówiąc gdybym miał wybierać kto ma dostać podwyżkę ja czy ktoś - zgadnij kogo bym wybrał ? Więc się nie dziwię że każdy chce kawałek tortu dostać , bo jak nie to wezmą go inni. Zdaje się że pielęgniarki ostatnio żądały 3kpln na rękę.

...Więc się nie dziwię że każdy chce kawałek tortu dostać , bo jak nie to wezmą go inni ...

a moze inaczej na to spojrzyj - pieniadze nie płyna z nieba

ktoś je musi wpierw zarobić ...

jesli podwyzke dostanie policja - to odbierze sie tym samym pielegniarkom, nauczycielom, celnikom, górnikom i emerytom i sprzątaczkom i listonoszom ...

a im sie podwyzki nie nalezą ?

wytłumacz mi dlaczego podwyzki mają dostac Ci najlepiej zarabiajacy jak lekarze czy policjanci a nie Ci co maja najmniej np. emeryci, listonosze, sprzataczki, nauczyciele ?

jesli podwyzke dostanie policja - to odbierze sie tym samym pielegniarkom, nauczycielom, celnikom, górnikom i emerytom i sprzątaczkom i listonoszom

Ja nie napisałem że popieram policjantów ale to że im się nie dziwię że chca wyciągnąc kasę bo tak robi każdy. O nauczycieli mnie nie pytaj bo zdaje się że stosunek ich pensji do czasu pracy nie jest taki zły.

Sprzątaczki to niezbyt trafny przykład - to nie jest sfera budżetowa tylko przykład pracy najmniej wykwalifikowanej więc i nisko płatnej.

Równiez z górnikami nie ma to nic wspólnego-nie dostają oni pensji z budżetu państwa tylko z firm w których pracują. I nie powiesz chyba że mało zarabiają (np.średnia pensja w KHW w 2008 r ma być około 5500 wobec 4750 w 2007 r). I w ogóle nie ma to wszystko nic wspólnego z jakąkolwiek sprawiedliwością ale po prostu tak jest. Na całym świecie co jakiś czas wszyscy strajkuja i chcą podwyżek nawet w krajach o takim dobrobycie jak Fancja,Niemcy itp. Pieniądze w budzecie państwa są min. z naszych podatków -to jasne i jakoś nie chce mi sie wierzyć że brak roszczeń płacowych spowoduje ich obniżenie. Pieniądze te zostana "zmarnotrawione" na wynagrodzenia tych zarabiających z górnej półki - łatwo usprawiedliwic przyznanie sobie extra premii w przypadku nadwyżki.

. O nauczycieli mnie nie pytaj bo zdaje się że stosunek ich pensji do czasu pracy nie jest taki zły..

O przepraszam :) - jako córka nauczycielki (jezyka polskiego w gimnazjum) - pozwole sie nie zgodzic :roll:

Moja mama pracuje w szkole x godzin lekcyjnych.

Jednego dnia to 6 godzin innego 5 itp. - juz pomijam w jakich warunkach (dzieci w "masie" nie stanowia najcichszego obiektu :lol: :wink:- i po prostu chyba wiecej nikt by nie wytrzymal - jak ja czasem odwiedzalam w szkole po 5 min. bolala mnie glowa :) i juz pomijam w jakiej odpowiedzialnosci i stresie (zeby dzieciakowi nic sie nie stało itp.) )

....a potem wraca do domu z ciezkimi siatami wypchanymi kartkowkami, klasówkami, zeszytami do sprawdzenia... i siedzi do 22.00 - 23. 00 i poprawia, sprawdza itp.

Juz pomijam ze b. czesto odbiera telefony od rodzicow (czasem w waznych sprawach a czasem w duperelach typu - telefon mamusi o 23 wieczorem (!) z informacja ze "jaś" ma kaszelek i chyba jutro nie pojawi sie na lekcjach :lol:)

Pozatym min raz w tyg ma rade - okolo 3-4 godzin po poludniu

Poza tym - sa dyzury w szkole, organiuje przedstawienie itp.

Mama wychodzi ok godz 8 rano z domu a konczy faktycznie prace najwczesniej o 22.00 - i nie sadze ze jest jedyna

Wiec prosze nie mowic ze nauczyciele maja malo godzin w pracy!

[ ok - maja 5-6 tyg wakacji :) (nie 2 miesiace jak sadza niektorzy bo ost. 2 tyg musza byc do dyspozycji szkoly - ukladanie planow, programu itp ) ale przysiegam ze gdyby nie one to dawno chyba wszystcy nauczyciele trafili by do wariatkowa :):):)

aha - wypowiadam sie w kwestii godzin pracy (walczac ze stereotypem ze pracuja "malo godzin" a nie w kwestii pensji, podwyzek itp. ) :)

... nie chodzi tylko o podwyżki ...

apetyt rosnie w miare jedzenia ...

... Ja nie napisałem że popieram policjantów ale to że im się nie dziwię że chca wyciągnąc kasę bo tak robi każdy. O nauczycieli mnie nie pytaj bo zdaje się że stosunek ich pensji do czasu pracy nie jest taki zły...

polcjant po 15 latach siedzenia za biurkiem czy w samochodzie jest na emeryturze - więc czas pracy maja nie taki najgorszy ...

rząd /moim zdaniem/ połowe tych policyjnych malkontentów- symulantów powinen zwolnic /niech ida do pracy/

reszcie zakupic zaś luksusowe limuzyny, komputery i dac podwyzki - ale ...

niech pracuja do 65 roku zycia - jak reszta społeczeństwa ! :evil:

a nie żyja jego kosztem ! :evil:

p.s.

przykro mi I.W. - co do czasu pracy nauczycieli nie masz zielonego pojęcia ...

podpisuje sie pod tym co napisała Zielonooka

juz pomijam w jakich warunkach (dzieci w "masie" nie stanowia najcichszego obiektu :lol: :wink:- i po prostu chyba wiecej nikt by nie wytrzymal - jak ja czasem odwiedzalam w szkole po 5 min. bolala mnie glowa :) i juz pomijam w jakiej odpowiedzialnosci i stresie (zeby dzieciakowi nic sie nie stało itp.) )

Być może masz rację zawód nauczyciela nie jest miodzio ale tym tropem do niczego nie dojdziemy. Tak powie górnik, kierowca i budowlaniec (w tej branży najwięcej wypadków śmiertelnych). Stresująca pracę ma pracownik call center przedstawiciel handlowy i sekretarka która ma walniętego szefa. Temat tego która praca jest ciężka do wytrzymania lepiej zostawmy w spokoju. Ciekawe jest równiez to jak wielu próbuje udowadnić że po 25 latach pracy lub mniej (mimo tego że dalej są w miarę zdrowymi i sprawnymi ludźmi) nie nadają się do wykonywania czegokolwiek i należy im sie emerytura.

hmmm - ja mam parę psiapsiółek które sa nauczycielkami...one jaskoś nie widzą takich problemów...czasem narzekają - ale jak każdy kto dużo nie zarabia...i chyba bardzie na srodowisko nauczycielskie - specyficzne, zbabiałe i często zawistne...czyli standard

Świadomie wybrały ten zawód żeby być więcej w domu - mało godzin w szkole, wakacje, ferie, ferie świąteczne - przed każdymi świętami lub zaraz po 1 dzień wolnego (nie wiem czemu zakłada się że i ja mam wtedy wolne? :roll: ).

Moja cocia w wieku 56 lat przeszła już na emeryturę - ma 1400 emerytury - jest przeciez jeszcze młoda więc pracuje w wolontariacie - doucza dzieci - bo lubi - i dorabia sobie korepetycjami.

Tu gdzie obecnie pracuję (w budzetówce) kobiety nie mają takich przywilejów (wczesniejsza emerytura, 1 rok urlopu zdrowotnego) - pracuja po 40 godzin tygodniowo a i tak musza zabierac pracę do domu- - przy dużym poziomie stresów i odpowiedzialności - za podobne pieniądze. :roll: