Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcja policyjna - aluminiowe widelce, łyżki

agnieszkakusi

Recommended Posts

ojejj... i to tak cie zrenerwowalo ze az zalozyles nowy nick?

Jeśli to do mnie to oświadczam że w ogóle mnie to nie denerwuje i nowego nicka nie zakładałem. y.

nie do ciebie

To dobrze :wink: . Bo myślałem że w moich postach się jakieś niekopntrolowane emocje pojawiają.Jeśli mam wybierać komu moją dać podwyżkę nauczycielom czy lekarzom wybieram nauczycieli. A to dlatego że nie opłacam z mojego wynagrodzenia "składki edukacyjnej". Za to opłacam zdrowotną która jednym ruchem można łatwo podnieść i dowalić jeszcze wyższe OC na leczenie ofiar lub współpłacenie. Oczywiście wszystko przy jednoczesnym ograniczaniu dostępnych świadczeń zdrowotnych. I to jest własnie nie sprawiedliwe zabierać coraz więcej dając w zamian coraz mniej. Nawiasem mówiąc nie macie pojęcia ile koncerny farmaceutyczne dają lekarzom kasy(oczywiście tym wybranym)-przy niej łapówki od pacjentów to grosze.

• Odpowiedzi 269
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Załapałem i dziękuje za sprostowanie.Gdzie te grupy z luksusami?.One chyba oprócz nauczyciela nie istnieją. :( .Jeden tydzień się walłem :roll: ale to nic w porównaniu do 12 tygodni i u architekta to jak widać jednak dużo teorii :wink: .Jakoś nie kumam tego wolnego zawodu i porównywania go do nauczyciela. :-?

przepraszam, ze nie calkiem w temacie wacia - ale proponuje

jeszcze zrobic zrzute na celnikow.

tez sie domagaja. tez sie im nalezy.

a moze zwlaszcza, w zwiazku z tym ze sporo lapowy im odplynelo w sina dal.

ciekawe czy wespra ich Ci kierowcy ktorzy stoja na wschodniej granicy od tygodnia :evil:

poprawiać kartkówki można w tzw okienkach, które większość nauczycieli łapie w planie.

acha i nikt nie każe robić codziennie wszystkim klasom kartkówki!! :lol:

moja żona uczyła matmy w gimnazjum, i szczerze- źle nie zarabiała. a ile wolnego miała!!! huhu.

Bardzo rzadko przynosiła coś do domu ( tylko pod koniec semestru ).

Praca w hałasie???

no sorry, ale istnieje 1000 innych zawodów gdzie jest duużo głośniej, i pracuje się po12h dziennie.

pozdro

PS

widelca nie wysle

:evil: :evil: :evil:

Zochna - tiaaa....

aha - znalazlam duzy minus mojego zawodu :-? :roll:

mogłabym sobie protestowac , strajkowac i pikietowac ile mi sie tylko podoba - a raczej na podwyzke czy inne przywileje (typu wczesniejsza emerytura, pakiet socjalny czy ulge a'la KRUS ktora maja rolnicy) chyba jakos nie moge liczyc :-? :wink: :lol:

nikt nie każe robić codziennie wszystkim klasom kartkówki!! :lol:

Heh - tez prawda :)

ps. na "okienkach" (o ile je ma) to stoi na korytarzu i pilnuje dzieciakow zeby sie nie pozabijaly (bo pielegniarki na etat nie ma zeby udzielila pomocy a takze nie ma jakiegos dyzurujacego itp. - te funkcje spelniaja nauczyciele)

co do halasu - zgoda :) gornicy hutnicy i kierujacy ruchem drogowym maja z pewnoscia gorzej (o tym halasie to tak przy okazjio wspomnialam )

aha - moja mama tez jakos na zarobki nie narzeka i o ile wiem ani jej w glowie strajkowac :)

ps. na "okienkach" (o ile je ma) to stoi na korytarzu i pilnuje dzieciakow zeby sie nie pozabijaly (bo pielegniarki na etat nie ma zeby udzielila pomocy a takze nie ma jakiegos dyzurujacego itp. - te funkcje spelniaja nauczyciele)

eee zielona... okienka są w czasie lekcji, a w czasie lekcji to szerszenie są albo w klasach, albo w świetlicy. przynajmniej w gimnazjum mojej żony.

pozdro

przepraszam, ze nie calkiem w temacie wacia - ale proponuje

jeszcze zrobic zrzute na celnikow.

tez sie domagaja. tez sie im nalezy.

a moze zwlaszcza, w zwiazku z tym ze sporo lapowy im odplynelo w sina dal.

ciekawe czy wespra ich Ci kierowcy ktorzy stoja na wschodniej granicy od tygodnia :evil:

powiedz to agnieszkakusi.... sie ucieszy :D ..........a im co włożymy do koperty??? :wink:

mają dostać pińcet podwyżki.... :wink: to na marginesie.

Więc nie mydlcie ludziom oczu. Wiem ile ojciec pracował i jak praca taka płaca. A wiedzcie że był rokrocznie przez większość lat wybieranym najlepszym nauczycielem szkoły w uczniowskim głosowaniu i wielokrotnie dostawał nagrody za pracę z kuratorium. Był też odznaczony za wkład w edukację młdzieży.

Wiec wiem jak to jest z nauczycielami. Nie mydlcie nam oczu...

Oj, konio - dziwne nieco, że Twój ojciec przez 25 lat w szkole spędzał tylko tyle, ile etat przewiduje, nie dokształcał się, nie pracował w domu, aby przygotować się do zajęć itd. itp, a nagrody od samego kuratora dostawał. Czego uczył? Na pewno nie języka polskiego. Poza tym praca w szkole w czasach Twojego ojca zupełnie inaczej wyglądała niż obecnie. Rokrocznie (jakoś tak od 8 lat) przygotowuję liczne grupy policjantów do egzaminu maturalnego z języka polskiego (tak, tak znaczna część spośród Was do niedawna matury nawet nie miała) wiem też więc dużo - tak samo teoretycznie, jak TY wiesz dużo o pracy nauczycieli, jak wygląda praca policjanta. I też mogę powiedzieć - nie mydlcie nam oczu :) :)

PS. Pracuję w soboty i w niedziele też :)

Szkoda, że jednak nie chcesz się ujawnić :(

Droga Pani architekt Zielonooka.

Pani wiedza w temacie jest zerowa, tym bardziej że nie reprezentuje Pani ani policji, ani nauczycieli. A może Pani się pochwali ile Pani zarabia w tym swoim wolnym zawodzie gdzie może Pani sobie 3-4 tygodnie urlopu zrobić i nic Pani to nie obejdzie? Co?

A może Pani postawi się na moim miejscu? Dam przykład:

Dwa lata temu zostałem wystawiony na ekspozycję wirusem HIV po wbiciu mi przez narkomana strzykawki w przedramię. Leki, zwolnienie, miesąc wymiotów od leków, żona w strachu, ja po ścianach chodziłem z nerwów: pożyję jeszcze czy nie? Udało się. Po 6 miesiącach testy (wtedy są 100%) wykazały że byłem czysty.

Teraz znów się powtórzyło, tym razem na przeszukaniu. Wyniki będę miał na początku marca. Znów była chemia, nerwy rodziny, chodzenie po ścianach, żona w nerwicy. I to wszystko za 1970 zł miesięczne. I zwolnienie było tylko na 30 dni - tyle ile leki dali, 5 kolejnych miesięcy już praca taka jak zwykle mimo podejżenia o HIV i HCV.

Czy Pani lub nauczyciel wystawia się na tekie ryzyko? Praca nauczyciela jest niedoceniana i mam tego świadomość. Poza tym wyznaję zasadę że kraj w którym policja zarabia więcej niż nauczyciel to państwo policyjne.

Więc niech mi Pani nie mydli oczu tylko pochwali się ile zarabia...

Pozdrawiam.

Do anSi:

Pracował 25 lat na warsztatach jako nauczyciel zawodu. Ma przez to grupę inalidzką bo ma 100% utratę słuchu na lewe ucho oraz uszkodzone struny głosowe. Mogę jescze troszkę wyliczyć tylko po co? Przekonam Cię?

Pozdrawiam.

Ps. Dla zielonookiej do wiadomości: mam dwa fakultety i ja Cię nie obrażam w postach więc ogranicz swoje inwektywy w moim kierunku co do braków w wykształceniu itp. sugestii.

Do anSi:

Jeszcze jedno: nie pleć bzdur o przygotowywaniu policjantów do matur od 8 lat bo w ustawie ja wół pisze że warunkiem przyjęcia od 1992 roku jest posiadanie matury, a ci z lat wcześniejszych już prawie nie pracują a jak pracują to nie dokształcają się bo właśnie idą na emeryturę.

Wszystko mogę zrozumieć i każdego zdanie uszanować ale nie szanuję KŁAMCÓW.

Pozdrawiam.

Pani wiedza w temacie jest zerowa, tym bardziej że nie reprezentuje Pani ani policji, ani nauczycieli.

Drogi panie policjancie - pozwole sobie sie nie zgodzic z pana zdaniem (moooogeee?!?!?!? lol)

Owszem moje wiedza na pewno nie jest 100% ale jest (i zapewniam ze tez ciut wiem o realiach zawodu - moze nie policjanow ale tak jakby ludzi "z "podobnej" branży" z tym ze jeszcze jeszcze bardziej narazonych na ryzyko .

To pan sie kompromituje niewiedza piszac zdanie :

nikt mi niech nie wmawia że tak się nauczyciele zapracowują w domu przy sprawdzaniu klasówek itd. Czy ktoś widział nauczyciela który pracuje nad swoją wiedzą i umiejętnościami, który się dokształca?

Bo raz ze przez wiele lat widzialam jak sie przynajmniej jeden zapracowywujejak i widzialam jak sie doksztalca. Zarzuca mi pan klamstwo ? :lol:

Więc niech mi Pani nie mydli oczu tylko pochwali się ile zarabia...

A moge wiedziec po co? :) Jaki ma to wplyw na dyskusje ? Ale moze tylko przemawiala przez pana niezdrowa i malo elegancka ciekawosc (dosyc charakterystyczna dla pewnyej grupy zawodowej :lol: - wiec moze to nie pana wina ze czepia sie pan czegos co w ogole nie jest istotne :)?) :lol:

Jesli przekona mnie pan logicznymi argumentami - CO ma moje "chwalenie sie " ILE zarabiam do calej omawianej kwesti (pracy policantow, pracy nauczycieli, pana żenujacym poziomie wiedzy o tym jak pracuje i czym sie zajmuje nauczyciel) - nie ma sprawy "POCHWALE SIE " :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. glupie pytania nie majace zwiazku z omawianym tematem nie ca jedynym charakterystycznym objawem pewnej profesji - tchorzliwe ukrywanie sie pod "pseudonimem" - jak sie okazuje tez . a szkoda.

dobrze tylko ze nie dotyczy to wszystkich :)

ps. co do opisanej przez pana histori o strzykawce i hiv, hvc

Ok - wspolczuje ale cynicznie spytam... czy wybierajac taki a nie inny zawod NIE ZDAWAL PAN SOBIE ryzyka jakie sa konsekwencje?

ze policjant MOZE zostac postrzelony, moze sie zakłóc strzykawka narkowmana? moze zostac pobity itp?

ktos pana ZMUSZAL do podjecia takiego ryzyka????

ja np. nigdy w zyciu nie moglabym byc ani policjanem, ani nauczycielem :lol: ani niestety lekarzem (bo mdleje na widok krwi)

ale zdaje sobie sprawe ze swoich ograniczen i nie pchalam sie do zawodu na ktory potem bede narzekac i plakac komus w rekaw jaki jest straszny do cholery!!!!

ps. zarobki policji tez sa do ogarniecia przed wstapieniem do tego zawodu - wiec tez ciut nie rozumiem "pretensji" ze daje sie pan kłóć strzykawkami za marne grosze

[oczywiscie ten argument raz ze dany zawod nie nalezy do najlepiej oplacanych - dotyczny innych grup zawodowych (tez nauczycieli) dwa - nie przeszkadza w domaganiu sie wiecej jak to te grupy zawodowe (nauczyciele, gornicy, policjancji, celnicy itp. ) robia

Czyli - rozumiem ze pewna grupa zawodowa domaga sie wiekszych zarobkow (bo np gospodarka lepiej przedzie wiec uwazaja ze panstwo "stać" na podwyzki, bo np. duzo rzeczy drozeje i ta sama pensja juz nie starcza na to samo co rok temu) , ale argumentacja typu "narazam sie za marne grosze" jest smieszna . Chyba "widzialy gały co brały"???

Z pana argumentacji wynika tez ze jakby pensja byla 5 x wyzsza to juz nie bylo by problemu ze strzyukawkami i zona juz by sie nie denerwowala?!:lol: (ok - czepiam sie bo sadze ze to raczej tak niezrecznie sie "napisalo" :lol:)

Z pana argumentacji wynika tez ze jakby pensja byla 5 x wyzsza to juz nie bylo by problemu ze strzyukawkami i zona juz by sie nie denerwowala?!:lol: (ok - czepiam sie bo sadze ze to raczej tak niezrecznie sie "napisalo" :lol:)

No co Ty ;). Wynają by ochraniarza dla siebie :o :lol: .

Ciekawe co będzie jak cały sektor gospodarki zacznie strajkować?