nastka79 27.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ta cała wasza dyskusja jest bez sensu, bo ogólnie w Polsce poziom zarobków wszystkich grup zawodowych jest zbyt niski (no może z paroma wyjątkami ). Skoro ceny równają się z zachodem Europy to i płace powinny się równać, nie tylko policjantom, nauczycielom czy celnikom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 27.01.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dyskusja bez sensu ja oddaję swój głos na podwyżki dla policjantów (bo wiem że to naprawdę cięzka praca). Sama współuczestnicze w interwencjach (choć sporadycznie i z pozycji uprzywilejowanej) to szczerze podziwiam tych chłopaków - bo niejednokrotnie ręce opadaja na zezwierzęcenie ludzi...ale to temat rzeka... Wiem jak wygląda komenda policji w moim miescie - to jest żenada...by w tych czasach w takich warunkach normalnie pracować...w odrapanych scianach, zimnych pomieszczeniach, pisza ręcznie na maszynach (nawet nie elektronicznych)...w trakcie przesłuchania dla oszczędności taśmy policjant przekręca paluchami taśmę w maszynie na lewą stronę...już wystukaną, ale jeszcze coś tam widać...długopis musialam mu pożyczyć ...-żenada...żenana ...i jeszcze raz żenada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 do konio777 Po co tak dokładnie tłumaczysz swój problem zielonookiej?Nic nie zyskujesz w jej oczach.............tracąc...... i narażając się na krytykę. Pani wiedza w temacie jest zerowa, tym bardziej że nie reprezentuje Pani ani policji, ani nauczycieli. A może Pani się pochwali ile Pani zarabia w tym swoim wolnym zawodzie gdzie może Pani sobie 3-4 tygodnie urlopu zrobić i nic Pani to nie obejdzie? Co? Nie narażaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No nieźle Przychodzę sobie po weekendzie a tu takie rzeczy rrmi, mój mąż nie jest jakimś tam "@@@#$##%$%" policjantem i nie życzę sobie, żebyś go obrażała. Świadczy to tylko o Twojej kulturze lub raczej jej braku. Ludzie, którzy nie siedzą w środku nie wiedzą tak naprawdę jak ta praca wygląda. Po części wszyscy macie rację. Zielonooka, nikt nie kazał im na siłę iść do tej pracy. Masz jednak blisko siebie kogoś, kto również jest w tej formacji. Zadowolony ze swojej pracy i płacy? Joan z racji swojej pracy trochę wie jak ta praca wygląda. Zresztą, nie ma co tłumaczyć. Założyłam ten wątek, bo od jakiegoś czasu uczestniczę w "życiu" tego forum i jestem jakąś jego częścią. Poprosiłam o pomoc w wysyłaniu jakiegoś tam symbolu. To wszystko. Nie oczekiwałam dyskusji, polemiki, ani durnych komentarzy i obrażania. Szczególnie od osób, które maja prawie 15 tyś postów. Zresztą...nie ma co pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No nieźle Przychodzę sobie po weekendzie a tu takie rzeczy rrmi, mój mąż nie jest jakimś tam "@@@#$##%$%" policjantem i nie życzę sobie, żebyś go obrażała. Świadczy to tylko o Twojej kulturze lub raczej jej braku. Ludzie, którzy nie siedzą w środku nie wiedzą tak naprawdę jak ta praca wygląda. Po części wszyscy macie rację. Zielonooka, nikt nie kazał im na siłę iść do tej pracy. Masz jednak blisko siebie kogoś, kto również jest w tej formacji. Zadowolony ze swojej pracy i płacy? Joan z racji swojej pracy trochę wie jak ta praca wygląda. Zresztą, nie ma co tłumaczyć. Założyłam ten wątek, bo od jakiegoś czasu uczestniczę w "życiu" tego forum i jestem jakąś jego częścią. Poprosiłam o pomoc w wysyłaniu jakiegoś tam symbolu. To wszystko. Nie oczekiwałam dyskusji, polemiki, ani durnych komentarzy i obrażania. Szczególnie od osób, które maja prawie 15 tyś postów. Zresztą...nie ma co pisać. Zakladajac watek nie mozesz sobie czegos zyczyc a czegos nie.Poza tym ja z toba nie dyskutuje , wyrazilam swoja opinie i bez wzgledu na to czy sie to tobie podoba czy nie moglam to zrobic. Nie porownuj pracy faceta zielonej do pracy w komendzie i staniu w krzakach , bo to smiesznie brzmi. Nie obawiaj sie ,nie wymagam od ciebie dyskusji , bo niby jakiej dyskusji mozna wymagac od kogos , kto zaklada codziennie kilka watkow z pytaniem np. czy oddac psa do schronu , zeby sie przekonal jak ma dobrze w domu eotps. ps. U nas przy Krakowskich od wczoraj nie dzialaja swiatla. Nie da sie przejechac , a oni zamiast stanac i kierowac ruchem siedza w czesci w krzakach w drugiej czesci w komendzie , pewnie na jakims forum narzeajac lub liczac widelce. Wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rrmi, po pierwsze obraziłaś mojego męża i to świadczy o Tobie. Nie masz pojęcia gdzie pracuje mój mąż więc nie porównuj z pracą faceta Zielonookiej. Na szczęście mój mąz nie należy do "krzakowych".Po drugie wątek o psie zakładany był w dziale o zwierzakach czyli w tym, w którym powinien być i chodziło o radę, co z psem zrobić. To chyba normalne.Odnośnie ilości postów....no cóż jesteś o 100% lepsza od mnie- spójrz na swoją średnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Skoro ceny równają się z zachodem Europy Oj- nie chciałabyś płacić tego co na zachodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rrmi, po pierwsze obraziłaś mojego męża i to świadczy o Tobie. Nie masz pojęcia gdzie pracuje mój mąż więc nie porównuj z pracą faceta Zielonookiej. Na szczęście mój mąz nie należy do "krzakowych". Po drugie wątek o psie zakładany był w dziale o zwierzakach czyli w tym, w którym powinien być i chodziło o radę, co z psem zrobić. To chyba normalne. Odnośnie ilości postów....no cóż jesteś o 100% lepsza od mnie- spójrz na swoją średnią.Popatrz lepiej jakie ty bzdury o swoim mezau wypisywalas. Hmm... długo się zastanawiałam czy pisać, ale muszę się poradzić. Może wyjdę na idiotkę, ale co tam.... Generalnie jestem osobą niepijącą, od czasu do czasu lampka słodkiego winka i to wszystko. Za to mój mąż lubi piwko, lubi wódeczkę...nie twierdzę, że przegina, ale drażni mnie picie po pracy (w nocy 2-3 piwek), drażni mnie wypijanie np. raz, dwa razy w tygodniu 2 piwek z 200 ml wódki....Nie wychodzi za często do jakiś knajp z kumplami. A jeśli idzie to zawsze wiem z kim i gdzie...to nie problem. Nie raz go na takie spotkania zawożę.Zastanawiam się tylko czy ze mną jest coś nie tak czy może u niego to początek alkoholizmu w domu jest wszystko ok, jedynym powodem do jakiś kłótni to właśnie to picie.... Dziś wstawałam do pracy, a on wrócił z nocki po 2 piwkach. Wkurzyłam się niemiłosiernie. Powiedziałam mu, że ma podjąć decyzję, że albo się leczy, albo się rozstajemy chyba przegięłam...a może nie....Poradźcie mi co robić... O ile opinie obcych zupelnie ludzi mozna miec gdzies to jak zona pisze takimi slowy na forum to juz chyba cos nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jeśli proszenie kogoś o radę uważasz za pisanie bzdur, no cóż...poza tym poczytaj cały wątek i zobaczysz, że nie tylko ja tam się wypowiadałam. A może miałam ukryć się pod innym nickiem i udawać kogoś innego?Skończmy tę pyskówkę, bo do niczego to nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Skoro ceny równają się z zachodem Europy to i płace powinny się równać, nie tylko policjantom, nauczycielom czy celnikom... No tak - przeciez to bylo takie proste i oczywiste - ZRÓWNAĆ płace z tymi zachodnimi - ze tez nikt wczesniej na to nie wpadł Mysle ze to zdanie rozwiazało wszelkie problemy Masz jednak blisko siebie kogoś, kto również jest w tej formacji. Zadowolony ze swojej pracy i płacy? Chyba tak, w kazdym razie nic nie słyszałam zeby chcial stajkowac Tak naprawde - gdyby zaczal marudzic to powiedzialabym mu pewnie to samo - żeś chłopie wiedział w co sie pakujesz. Ale tak jak pisalam wczesniej - nie odbieram prawa nikomu do upominania sie sie o wyzsze place.... i powtarzam - jak najbardziej uwazam ze ludzie wykonujacy DOBRZE swoja prace powinni byc zadowoleni z zarobków. Pytanie tylko czy wszyscy jak leci czy wlasnie moze lepiej bylo by gratyfikowac tych dobrych ? Moze rozwiazaniem nie jet machniecie pensji o 100 zł kazdemu - bo to niczego nie rozwiaze a wlasnie pojscie w system "nagród" (i to wyzszych niz 100 zł )tym wyroznianjacym sie? Ja bym byla za tym ze nie "kazdemu malo" tylko "niektorym (tym zaslugujacym) i wiecej" - dotyczylo by to i policji, i lekarzy i pielegniarek (znam np. cudownych lekarzy i pielegniarki ktorym normalnie z wlasnej kieszeni b. chetnie dalabym kase jak i takich beznadziejnych , złych ludzi (zarowno pod wzgledem wiedzy fachowej jak i po prostu pod wzgledem "ludzkim") ze uwazam ze powinni ze swistem z kopa wyleciec z pracy a nie sie dopominac podwyzek!!!! ) No ale nie jestem na szczescie osoba odpowiedzialna za takie sprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Odbiegając trochę od tematu: czy nie uważacie, że pensje celników w dużej części powinna finansować UE? W końcu u nas jest granica, a w innych krajach nie ma, więc powinni się dokładać Ale to tylko tak na marginesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Policja strajkować nie może Też jestem za tym, żeby ludzie więcej zarabiali. Niestety, jest inaczej. Problem w policji polega też na tym, że oficjalnie nie mają prawa "dorobić". Człowiek na normalnym etacie może pracowac ile chce, gdzie chce i na ile starczy mu sił. Policjant musi mieć zgodę komendanta, której zawyczaj nie uzyskuje. Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby. Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby. Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje. A ja sadze ze ten zakaz dorabiania na "czarno" ma inny sens niz złosliwe ograniczanie dochodow. Np. sens etyczny. Mianowicie - czy czasem nie bedzie konfliktu nteresow "dorabiajacego"policjanta. Co z przypadkiem gdy np. dorabia na boku ochraniajac np. jakiś klub i byc moze styka sie z sytuacjami gdzie jako policjant "na służbie" powinien zareagowac? Ja widze ogromny sens w zakazie dorabiania na "boku" przez policje! Dwa - kwestia wywalenia tego policjanta jaki opisujesz. Sorry - moze jestem naiwna ale dla mnie policjant - czyli osoba ktora bezwzglednie majaca przestrzegac zasad , prawa i regół (juz nie mowiac ze stac na straży tych zasad itp.) - kiedy je łąmie - jak najbardziej powinna ponieść konsekwencje. I w nosie mam ze "przeciez wszyscy tak robią" . ps. uwazasz ze JAK powinien sie zachowac jego przełozony w pracy!? sa zasady, policjant (!!!) je złamał a przełozony mial udawac ze nic sie nie stało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ale tu nie chodzi tylko o pracę na czarno. Policjanci nie mają prawa podjąć pracy w innych miejscach na jakąś część etatu, na umowę- zlecenie, nic. Nawet jeśli ta praca byłaby dostosowana do policyjnego grafiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.01.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Bardzo dużo Policjantów pracuje dodatkowo jako instruktor jazdy A Ja widelec i tak wyślę , nie martw sie Agnieszka jestem z Toba i niech sobie gadają co chcą, mają prawo , Polak to taki człowiek że sam nie ma i drugiemu nie da, tylko w nas zawiść i nienawiść do drugiego, nic dziwnego ze się nam nie może polepszyć Ciągle tylko się wstecz oglądamy. Polacy są mądrzy tylko wtedy jak za granice wyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Skorpionek, ja się nie martwię. Przykro mi tylko, że ludzie uwielbiają innym wbijać szpile w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Agnieszka, to normalne - zawsze znajdzie się ktoś z odmiennym zdaniem i pociągnie za sobą jakąś część opinii publicznej. Life is brutal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionek1975 28.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Skorpionek, ja się nie martwię. Przykro mi tylko, że ludzie uwielbiają innym wbijać szpile w plecy. Widzisz odważyłaś sie przyznać że jesteś żoną Policjanta to sobie po Tobie jeżdżą jak po łysiej kobyle . Według niektórych Policjant to nie człowiek nie ma rodziny , i trzeba sie z niego śmiać ,że stoi w krzakach. A tak na prawdę nie wiele o tym wiedzą , ale niech sobie gadają będą zdrowsi. Albo można sobie poużywać na forum za to ze ktoś dostał mandat Jak ktoś nie ma ochoty to niech nie wysyła, w końcu znaczek też kosztuje, a i sztućca w domu może kiedyś zabraknąć z drogiej zastawy to się nawet aluminiowy przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ale tu nie chodzi tylko o pracę na czarno. Policjanci nie mają prawa podjąć pracy w innych miejscach na jakąś część etatu, na umowę- zlecenie, nic. Nawet jeśli ta praca byłaby dostosowana do policyjnego grafiku. Agnieszka - a jak sie maja zasady etyczne do tego czy praca jest "na czarno" jak "legalnie" Widocznie JAKIS powod jest! I pewnie taki jak pisalam - konflikt interesow policjanta w pracy na etacie a praca "po godzinach" moze wystapic niezaleznie czy praca jest legalna czy tez nie. Byc moze powod jest inny (a byc moze nie ma powodu i ustalono to by utrudniac zycie policjantom) - tego nie wiem faktem pozostaje ze taki zakaz istnieje - i nie mozna go lamac tylko ze wzgledu ze czesc policjantow uwaza ze jest on głupi i bez sensu. (ps. naprawde nigdzie nie jest podane dlaczego ktos tak postanowil? ) Moga sie starac zeby go zmienic - ale tez nie wiem czy policjanci skladaja takie zyczenia? (raczej nie slyszalam) Dwa - jak sie ma kwestia pracy "na czarno" i " na umowe -zlecenie" do nieprzestrzegania zasad? Skoro jest ZAKAZ , to dotyczy - jak rozumiem - kazdej pracy - i tej na umowe zlecenie i tej nielegalnej tez. Czy mam rozumiec ze przelozony mialby prawo ukarac policanta gdyby pracowal on na czarno a nie powinien tego robic jesli praca byla zawarta z kims na umowe zlecenie i np. rozliczana z US (oczywiscie zakladamy ze zakaz podejmowania pracy obowiazuje i policjant nie dostal zgody na zadną z nich)? No chyba nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 miałby prawo go ukarać, jeśli nie wydałby zgody na podjęcie dodatkowej pracy. Skorpionek na forum są osoby (na szczęście nieliczne), które uwielbiają mieszać innych z błotem. Nie ma co się przejmować. Odeślij męża na http://www.ifp.pl. Temat o braku dowódcy i akcji widelec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts