Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcja policyjna - aluminiowe widelce, łyżki

agnieszkakusi

Recommended Posts

Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby.

no to :

Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje.

czy:

miałby prawo go ukarać, jeśli nie wydałby zgody na podjęcie dodatkowej pracy.

? :lol:

• Odpowiedzi 269
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wydaje mi sie żebym łapała za "słówka"

Wydaje mi sie ze łapie za niekonsekwencje - raz piszesz w formie oburzenia ze ten czlowiek został zwolniony (rozumiem emocje bo to ludzkie - zwlaszcza jak sie dana osobe zna i samemu ma sie przekonanie ze taka dorywcza praca powinna byc dozwolona) a za chwile przyznajesz ze przełozony mial prawo ukarac.

Chcialam "ustalic zeznania" :)

A!

Interesuje mnie Twoje zdanie - jako zony policjanta (czyli osoby jak najbardziej zainteresowanej i ponoszacej tez bezposrednio konsekwencje takich a nie innych decyzji panstwa w sprawie np. placy policjantow) jak odnosisz sie do tego co pisalam o zarobkach (nagrodach?).

Wszystkim po równo (a co za tym idzie - pewnie niewiele) niezlaeznie od wynikow w pracy , czy moze tylko tym co sie "wykazuja" ale za to konkretne pieniadze?

ps. aha - w kwesti zawodu mojego faceta - to akurat nieistotne. Jego praca - jego zarobki jego sprawa . Ja w to nie wnikam i prawde mowiac - nawet nie wiem ile dokladnie zarabia. :)

... Czy Pani lub nauczyciel wystawia się na tekie ryzyko? ...

wystawia się (mało wiesz o pracy nauczycieli) wsród uczniów sa narkomani i chorzy na przeróżne zakaźnie choroby - nie tylko HIV ...

...

I to wszystko za 1970 zł miesięczne...

...

Ale jak czytam jak to żle mają nauczyciele to mnie krew zalewa!...

nauczyciel mianowany choćby miał 3 lub 4 fakultety zarabia ok 1500

Ty zgarniasz niezła kaske mimo, ze masz tylko 2 ...

tez człowieka moze krew zalać :evil:

...Praca nauczyciela jest niedoceniana i mam tego świadomość. Poza tym wyznaję zasadę że kraj w którym policja zarabia więcej niż nauczyciel to państwo policyjne ...

nauczyciel dyplomowany (taki po wielu latach pracy w szkolnictwie i zgromadzeniu "teczki" z zaswiadczeniami, dyplomami, wynikami) dochodzi przed emeryturą do 2000 !!

a policyjny szczyl po 2 fakultretach ma to na wstepie kariery "na dzień dobry" :x

... Problem w policji polega też na tym, że oficjalnie nie mają prawa "dorobić". Człowiek na normalnym etacie może pracowac ile chce, gdzie chce i na ile starczy mu sił. Policjant musi mieć zgodę komendanta, której zawyczaj nie uzyskuje. Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby. Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje.

mozesz zacytowac przepis, który zabrania policjantowi sobie dorobic ?

a zgoda komendanta - nie wymyslaj trudnosci tam gdzie ich nie ma

(znam osobiscie policjanta, który trudni sie blacharstwem, stolarstwem, a wczesniej zajmował sie tresura psów)

u mnie na budowie strop zbroił policjant (były, ale wczesniej w czasie słuzby tez sie tym zajmował)

wydaje mi sie ze wymyslanie sztucznych trudnosci nie słuzy policji ani policjantom

pracowity policjant dorobi sobie bez problemu, a leń zawsze będzie szukał wykretu i próbował sie wozic na plecach grup słabiej zorganizowanych lub niezorganizowanych

chcecie bardzo podwyżki ?

rząd wam dodrukuje pieniędzy ... tylko za nie niewiele będziecie w stanie kupic ...

to juz było

Na szczęście mój mąz nie należy do "krzakowych".

Czy mozna wyslac widelec z zastrzezeniem, ze to dla tych z prewencji i zwalczania przestepczosci zorganizowanej?

p.s. Mam w rodzinie dwoch policjantow. Jeden z nich, jak na mnie spojrzy czasem policyjnym wzrokiem, to od razu przypominaja mi sie wszystkie moje przekroczenia predkosci za ostatnie dwa lata. :D

Polak to taki człowiek że sam nie ma i drugiemu nie da
Mowisz rozumiem za siebie .

Ja za siebie powiem tylko tyle , ze mam i nie zamierzam sie tym z nikim dzielic.

Agnieszkakusi

Jesli to o mieszaniu z blotem bylo do mnie , to przypomnij sobie , ze ostatnio ktos innny cie z nim zmieszal i az mi sie ciebie zal zrobilo , ze wykazalas sie az takim ..brakiem myslenia , ze napisalam cos tam nawet w twojej obronie.Wiem , wiem nie potrzebujesz , ale bylo ci pamieta strasznie wstyd :D

Nie dziwie sie w sumie :lol:

Moje zdanie jako żony policjanta? Nie wszystkim po równo, bo w tym zawodzie są ludzie, którzy nie powinni w ogóle się tu znaleźć. Są ludzie, którzy myślą tylko o tym, aby dobić do 15 lat pracy i iść na emeryturę. Są ludzie, którzy chowają się za biurkami i nie wiedzą jak wygląda praca na ulicy. Policjanci, którzy kochają swoją robotę zaczynaja mieć dosyć tego, że walą głową w mur. Zaczynają mieć dosyć, że traktuje się ich jak śmieci. Problem jest w kierownictwie, np. kasa na premie dzielona jest tak, że 70% dostaje kierownik, a 30 % 10 ludzi, którzy pod niego podlegają. KGP organizuje szkolenia, kursy językowe. Policjanci dostają info o tym np. tydzień po rozpoczęciu kursu i kiero daje im druczek do podpisu, bo przecież przeczytali i wiedzieli. Dlaczego? Bo nie ma ludzi do pracy i żaden kierownik nie chce puszczać ludzi na jakiekolwiek szkolenia. Chyba, że nie chce, żeby ktoś był mądrzejszy od niego :wink:

Mmad...tych sztućców nikt nie ma sprzedawać Można wysłać też plastikowe.[/b]

rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom?

Ty tez jestes, zoana policjanta ? :o

Nastka, policjancji cos produkuja ?

zarabiają na siebie ?

aby dać podwyżke policjantom całe społeczeństwo musi na to łożyc - nie wiedziałaś, ze pieniądze nie spadają z nieba ani nie roznosi ich św Mikołaj ? :)

Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? :D
Zasadniczo sie zgodze.

Teraz i tak firmy ochroniarskie pilnuja porzadku.

Kiedys strach bylo miec lepszy samochod i jechac na zakupy do sklepu , bo mozna bylo wracac z siatkami w reku.Domow pilnuja firmy ochroniarskie .

A co wiec policja?

Zlapie pijanego rowerzyste i podnosi statystyki ? :lol:

Ot mi bohaterstwo , hehehe

Wlepia mandaty za szybko jadacym ?

Niedlugo i krzakowcy straca prace , wszedzie fotoradary sa juz :D

Chcialabym tego doczekac , fajne protesty by byly :lol:

Policjantow oczywiscie. :lol:

Tych z krzakow :lol:

nastka

Odpowiedzialam na zlosliwosc , ze polak to taki , ze sam nie ma i drugiemu nie da.

Napisalam jasno , ze mam a dawac nie bede

Chyba , ze na porucznika Borewicza :D

Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? :D

nie, Agnieszkakusi

gdy decydowali sie na ten zawód wiedzieli jakie płace ich czekają i jakie warunki pracy będą mieli (musza niestety sie narażac na HIV tak samo jak lekarz, pielegniarka, nauczyciel czy panienki korzystajace z usług Simona M.

Jak bambo czestowal wirusem - http://www.pomezania.pl/forum/printview.php?t=265&start=0&sid=4935875f375ccd943d6afd0f1204a46e )

dorobić tez im nikt nie zabrania

problem w tym ze oni chca wyalienowac ze społeczeństwa jak lekarze

(a reszta, sprzataczki, listonosze, nauczyciele, sprzedawczynie w marketach, kierowcy autobusów, budowlańcy, renciści, itd) niech wegetuje za te 600 - 1200

za chwile dowiem sie jak źle jest klawiszom wieziennym - tez zażądają aby im wysłać widelec

a takiego !!! :evil:

rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom?
Wystarczy popatrzec na forum.

Ktos za kogos zawsze placi.

Od poniedzialku z rana odzywaja sie etatowcy .

Zamiast pracowac- na forum .

A pozniej oczekuja podwyzek.

Rrmi....taaak...zlikwidujmy policję, wojsko...dlaczego tylko u nas? Możemy na całym świecie. :D

Nikt nie każe nikomu wysyłać.

Prośba do admina o zamknięcie tego wątku, bo zaczyna się robic jedna wielka pyskówka.

A pozniej ponarzekasz , ze cie admin lekcewazy.

Nabroic i poskarzyc. :-?

Jeszcze tego brakuje zebys ty miala kazac , no wez sie zastanow :-?