zielonooka 28.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby. no to : Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje. czy: miałby prawo go ukarać, jeśli nie wydałby zgody na podjęcie dodatkowej pracy. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Zielonooka, nie łap za słówka. Ja znam tego, który pracował na czarno. Jeśli jednak ktoś podjąłby pracę na "biało" bez zgody policyjnego przełożonego to miałby to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.01.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Nie wydaje mi sie żebym łapała za "słówka" Wydaje mi sie ze łapie za niekonsekwencje - raz piszesz w formie oburzenia ze ten czlowiek został zwolniony (rozumiem emocje bo to ludzkie - zwlaszcza jak sie dana osobe zna i samemu ma sie przekonanie ze taka dorywcza praca powinna byc dozwolona) a za chwile przyznajesz ze przełozony mial prawo ukarac. Chcialam "ustalic zeznania" A! Interesuje mnie Twoje zdanie - jako zony policjanta (czyli osoby jak najbardziej zainteresowanej i ponoszacej tez bezposrednio konsekwencje takich a nie innych decyzji panstwa w sprawie np. placy policjantow) jak odnosisz sie do tego co pisalam o zarobkach (nagrodach?). Wszystkim po równo (a co za tym idzie - pewnie niewiele) niezlaeznie od wynikow w pracy , czy moze tylko tym co sie "wykazuja" ale za to konkretne pieniadze? ps. aha - w kwesti zawodu mojego faceta - to akurat nieistotne. Jego praca - jego zarobki jego sprawa . Ja w to nie wnikam i prawde mowiac - nawet nie wiem ile dokladnie zarabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ... Czy Pani lub nauczyciel wystawia się na tekie ryzyko? ... wystawia się (mało wiesz o pracy nauczycieli) wsród uczniów sa narkomani i chorzy na przeróżne zakaźnie choroby - nie tylko HIV ... ... I to wszystko za 1970 zł miesięczne... ... Ale jak czytam jak to żle mają nauczyciele to mnie krew zalewa!... nauczyciel mianowany choćby miał 3 lub 4 fakultety zarabia ok 1500 Ty zgarniasz niezła kaske mimo, ze masz tylko 2 ... tez człowieka moze krew zalać ...Praca nauczyciela jest niedoceniana i mam tego świadomość. Poza tym wyznaję zasadę że kraj w którym policja zarabia więcej niż nauczyciel to państwo policyjne ... nauczyciel dyplomowany (taki po wielu latach pracy w szkolnictwie i zgromadzeniu "teczki" z zaswiadczeniami, dyplomami, wynikami) dochodzi przed emeryturą do 2000 !! a policyjny szczyl po 2 fakultretach ma to na wstepie kariery "na dzień dobry" ... Problem w policji polega też na tym, że oficjalnie nie mają prawa "dorobić". Człowiek na normalnym etacie może pracowac ile chce, gdzie chce i na ile starczy mu sił. Policjant musi mieć zgodę komendanta, której zawyczaj nie uzyskuje. Znam osobiście przypadek gdzie policjant dorabiał na czarno, został podkablowany i skończyło się to odejściem ze służby. Na zasadzie pokazówki: niech ktoś jeszcze spróbuje. mozesz zacytowac przepis, który zabrania policjantowi sobie dorobic ? a zgoda komendanta - nie wymyslaj trudnosci tam gdzie ich nie ma (znam osobiscie policjanta, który trudni sie blacharstwem, stolarstwem, a wczesniej zajmował sie tresura psów) u mnie na budowie strop zbroił policjant (były, ale wczesniej w czasie słuzby tez sie tym zajmował) wydaje mi sie ze wymyslanie sztucznych trudnosci nie słuzy policji ani policjantom pracowity policjant dorobi sobie bez problemu, a leń zawsze będzie szukał wykretu i próbował sie wozic na plecach grup słabiej zorganizowanych lub niezorganizowanych chcecie bardzo podwyżki ? rząd wam dodrukuje pieniędzy ... tylko za nie niewiele będziecie w stanie kupic ... to juz było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Na szczęście mój mąz nie należy do "krzakowych". Czy mozna wyslac widelec z zastrzezeniem, ze to dla tych z prewencji i zwalczania przestepczosci zorganizowanej? p.s. Mam w rodzinie dwoch policjantow. Jeden z nich, jak na mnie spojrzy czasem policyjnym wzrokiem, to od razu przypominaja mi sie wszystkie moje przekroczenia predkosci za ostatnie dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Polak to taki człowiek że sam nie ma i drugiemu nie daMowisz rozumiem za siebie . Ja za siebie powiem tylko tyle , ze mam i nie zamierzam sie tym z nikim dzielic. Agnieszkakusi Jesli to o mieszaniu z blotem bylo do mnie , to przypomnij sobie , ze ostatnio ktos innny cie z nim zmieszal i az mi sie ciebie zal zrobilo , ze wykazalas sie az takim ..brakiem myslenia , ze napisalam cos tam nawet w twojej obronie.Wiem , wiem nie potrzebujesz , ale bylo ci pamieta strasznie wstyd Nie dziwie sie w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Moje zdanie jako żony policjanta? Nie wszystkim po równo, bo w tym zawodzie są ludzie, którzy nie powinni w ogóle się tu znaleźć. Są ludzie, którzy myślą tylko o tym, aby dobić do 15 lat pracy i iść na emeryturę. Są ludzie, którzy chowają się za biurkami i nie wiedzą jak wygląda praca na ulicy. Policjanci, którzy kochają swoją robotę zaczynaja mieć dosyć tego, że walą głową w mur. Zaczynają mieć dosyć, że traktuje się ich jak śmieci. Problem jest w kierownictwie, np. kasa na premie dzielona jest tak, że 70% dostaje kierownik, a 30 % 10 ludzi, którzy pod niego podlegają. KGP organizuje szkolenia, kursy językowe. Policjanci dostają info o tym np. tydzień po rozpoczęciu kursu i kiero daje im druczek do podpisu, bo przecież przeczytali i wiedzieli. Dlaczego? Bo nie ma ludzi do pracy i żaden kierownik nie chce puszczać ludzi na jakiekolwiek szkolenia. Chyba, że nie chce, żeby ktoś był mądrzejszy od niego Mmad...tych sztućców nikt nie ma sprzedawać Można wysłać też plastikowe.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.01.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ps. aha - w kwesti zawodu mojego faceta - to akurat nieistotne. Jego praca - jego zarobki jego sprawa . Ja w to nie wnikam i prawde mowiac - nawet nie wiem ile dokladnie zarabia. Co to za frajer ? ...ja nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom? Ty tez jestes, zoana policjanta ? Nastka, policjancji cos produkuja ? zarabiają na siebie ? aby dać podwyżke policjantom całe społeczeństwo musi na to łożyc - nie wiedziałaś, ze pieniądze nie spadają z nieba ani nie roznosi ich św Mikołaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Brzoza, akurat nie policjanta, tylko informatyka zatrudnionego w firmie prywatnej (nie w budżetówce), ale i tak pieniądze z budżetu będą wydane i tak, a ja wolę, żeby wydali je na policjantów niż na premie dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? Zasadniczo sie zgodze. Teraz i tak firmy ochroniarskie pilnuja porzadku. Kiedys strach bylo miec lepszy samochod i jechac na zakupy do sklepu , bo mozna bylo wracac z siatkami w reku.Domow pilnuja firmy ochroniarskie . A co wiec policja? Zlapie pijanego rowerzyste i podnosi statystyki ? Ot mi bohaterstwo , hehehe Wlepia mandaty za szybko jadacym ? Niedlugo i krzakowcy straca prace , wszedzie fotoradary sa juz Chcialabym tego doczekac , fajne protesty by byly Policjantow oczywiscie. Tych z krzakow nastka Odpowiedzialam na zlosliwosc , ze polak to taki , ze sam nie ma i drugiemu nie da. Napisalam jasno , ze mam a dawac nie bede Chyba , ze na porucznika Borewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Brzoza, nie produkują. W sumie to można ich zlikwidować. Po co komu policja, no nie? nie, Agnieszkakusi gdy decydowali sie na ten zawód wiedzieli jakie płace ich czekają i jakie warunki pracy będą mieli (musza niestety sie narażac na HIV tak samo jak lekarz, pielegniarka, nauczyciel czy panienki korzystajace z usług Simona M. Jak bambo czestowal wirusem - http://www.pomezania.pl/forum/printview.php?t=265&start=0&sid=4935875f375ccd943d6afd0f1204a46e ) dorobić tez im nikt nie zabrania problem w tym ze oni chca wyalienowac ze społeczeństwa jak lekarze (a reszta, sprzataczki, listonosze, nauczyciele, sprzedawczynie w marketach, kierowcy autobusów, budowlańcy, renciści, itd) niech wegetuje za te 600 - 1200 za chwile dowiem sie jak źle jest klawiszom wieziennym - tez zażądają aby im wysłać widelec a takiego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 rrmi, a czy ktoś ci nakazuje wysupłać z własnej kieszeni i dać policjantom?Wystarczy popatrzec na forum. Ktos za kogos zawsze placi. Od poniedzialku z rana odzywaja sie etatowcy . Zamiast pracowac- na forum . A pozniej oczekuja podwyzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.01.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Czy ktoś wam każe coś wysyłać? Agnieszka napisała prośbę, a nie nakaz. rrmi, ja pracuję również (jak mój mąż) w firmie prywatnej. Teraz mam czas na wszystko, a jak byłam przez rok nauczycielką (sama odeszłam, bo mi się zarobki nie podobały) to nie miałam czasu na nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rrmi....taaak...zlikwidujmy policję, wojsko...dlaczego tylko u nas? Możemy na całym świecie. Nikt nie każe nikomu wysyłać. Prośba do admina o zamknięcie tego wątku, bo zaczyna się robic jedna wielka pyskówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rrmi....taaak...zlikwidujmy policję, wojsko...dlaczego tylko u nas? Możemy na całym świecie. Nikt nie każe nikomu wysyłać. Prośba do admina o zamknięcie tego wątku, bo zaczyna się robic jedna wielka pyskówka.A pozniej ponarzekasz , ze cie admin lekcewazy. Nabroic i poskarzyc. Jeszcze tego brakuje zebys ty miala kazac , no wez sie zastanow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.01.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Rrmi...ja broję? Kobieto, daruj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.01.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dziołchy - weźcie się wreszcie za kudły ja , z Zośka bilety będę kalił - forumowa Doda & Mandaryna w kisielu P.S. - macie chyba co tam pokazać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts