Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Akcja policyjna - aluminiowe widelce, łyżki

agnieszkakusi

Recommended Posts

Qrka Zielonooka Ty jak trafysz na dwie zepsute pomarancze to juz przestajesz ich kupowac bo nie dobre? :wink:

Nie generalizujcie tak ani w jedna ani w druga strone.

Ja tam nie bronie "police", a i strajki jako takie nie popieram.., ale troche chyba sie tu zagalopowaliscie wszyscy razem.... :roll:

Chociaz pogadac trzeba bo inaczej by watku nie bylo... :lol:

• Odpowiedzi 269
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sa kolejni z wyciagnietymi łapkami po pieniązki ...

"...W najbliższych dniach kierownictwo Poczty Polskiej czekają rozmowy ze związkami zawodowymi na temat wyższych pensji ..."

http://www.gazetaprawna.pl/?action=showNews&dok=2143.218.0.39.4.1.0.1.htm

" ... ZUS: dajcie podwyżki albo strajkujemy

Średnio po 700 zł podwyżki dla każdego pracownika żądają związki zawodowe działające w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych ..."

informuja Nowiny

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080130/REGION00/1390140

komu jeszcze podwyzka ? koooomu ?

Zeljka

Policja swiadczy nam usluge pt. bezpieczenstwo . Wyobraz sobie np.parkieciarza , ktory uklada Ci podloge i wyglada to inaczej , niz mialo byc . To co wtedy ?

U nas był taki poeta który napisał..." ideał to owoc na drzewie.., gdzie nigdy nie sięgnie ręka człowieka" ........ Cos mniej - więcej w tym stylu....

Bardzo często wygląda cos inaczej niż miało być. Lekarze tez są różni, pielęgniarki tez, nauczyciele, budowlańcy, urzędnicy, sprzedawcy tez... I można by tak wyliczać....

No i nie mam odpowiedzi na to - co wtedy?

Tez nie jestem za rozdawaniem pieniędzy w prawo i lewo jak ktoś tylko będzie miał gorszy dzień i się o to upomni...

Ale, ze jest bajzel to każdy widzi, a klotnie i tak nie pomoga. :roll:

Zelijko i konio 77 a przeczytac zdanie z mojego postu :

* nie mowie ze wszyscy policjanci tak maja - moze po prostu mam pecha do takich "profesjonalistów" w tym zawodzie

to nie łaska? :)

Nie twierdze ze wszyscy policjanci sa be!

Mam ogromna nadzieje ze tak nie jest.

Podalam ten przyklad tylko w odpowiedzi na przezabawny post konia7 ze jak "ich zabraknie to bede sobie radia z samochodu sama szukac" :lol: :lol: :lol:

Jak widac obecnosc policji nie gwarantuje bezpieczenstwa i zaopiekowania sie mna jako poszkodowana - co usilnie stara sie wmowic kol. konio 7 :lol:

snujac wizje kataklizmu jak go zabraknie i pojdzie na chorobowe.

W sumie to racja .Najpierw nas....komuś na łeb a potem powiedzieć ,że jednak nie jest taki bebebe.Problem w policji nie jest problemem finansowym.To także problem kadrowy,który zatacza większy krąg.Tam muszą pracować ludzie profesjonaliści by gadki typu ukradli mi radio i gówno zrobili a podwyżka nic nie da bo to banda nieudaczników itd.itd. są nieodpowiednie a nawet nie na miejscu.

Policjant ma mnie chronić i ma reagować w stopniu zadowalającym mnie i samego siebie.Może rzeczywiście podwyżka nic nie zmieni ,może i oni sami się nie zmienią ale kur...naaa muszą istnieć.Pytanie tylko jak długo i za jaką cenę?zdrowia ,życia, czy tak tu często poruszanej ilości kasy.

Droga Zielonooka.

Czekam na moment gdy zbiją ci szybę w samochodzie i ukradną radio, lub cały samochód. Wiesz gdzie ja wtedy ja będę? Albo za twją radą w innym zawodzie, albo na zwolnieniu

kofi - jaka cudna etyka zawodowa , nie?! :lol: :lol:

godna nasladowania i podwyzek pensji :lol:

Facet ma racje.

W czym konkretnie?

Też mi się wydaje, że w pewnym sensie ma, pisząc, że będzie pracował gdzie indziej.

Kofi - on po prostu ma pewne ograniczenia i nie łapie

My sie smiejemy z jednego zdania (postu) konia7 o "chorobowym" i ze moze osoba z takim nastawieniem faktycznie powinna pracowac gdzie indziej a on dorabia teorie ogolna ze uwazamy ze cała policje trzeba zlikwidowac.:lol:

I nie wazne ile razy mu napiszesz ze to sa 2 rozne rzeczy :)

Facet ma racje.

W czym konkretnie?

Też mi się wydaje, że w pewnym sensie ma, pisząc, że będzie pracował gdzie indziej.

Przecież napisał swoje racje to po co mnie głupio pytasz :( i na koniec troszku wulgaryzujesz.Moim skromnym zdaniem ma racje i już.Nawet jak nie będzie tych policjantów innych inaczej to i tak nic się nie zmieni w relacji Ty -policjant i na odwrót przynajmniej w twoim mniemaniu 8) .

Facet ma racje.

W czym konkretnie?

Kofi - on po prostu ma pewne ograniczenia i nie łapie

My sie smiejemy z jednego zdania (postu) konia7 o "chorobowym" i ze moze osoba z takim nastawieniem faktycznie powinna pracowac gdzie indziej a on dorabia teorie ogolna ze uwazamy ze cała policje trzeba zlikwidowac.:lol:

I nie wazne ile razy mu napiszesz ze to sa 2 rozne rzeczy :)

Nie obrażaj mnie jak nie musisz.Ja tego nie robie bo tego nie chcę.Facet dobrze ci powiedział a teraz odwróciłaś kota ogonem i po swojemu drążysz tema.Zaraz ...jak to masz w zwyczaju będziesz się z nim częściowo zgadzać... 8)

Przecież napisał swoje racje to po co mnie głupio pytasz :( i na koniec troszku wulgaryzujesz.Moim skromnym zdaniem ma racje i już.Nawet jak nie będzie tych policjantów innych inaczej to i tak nic się nie zmieni w relacji Ty -policjant i na odwrót przynajmniej w twoim mniemaniu 8) .

NS trafiłeś w samo sedno - niektórzy ludzie są uprzedzeni i nigdy nie zmienią zdania, więc ta dyskusja zmierza do nikąd...

NS trafiłeś w samo sedno - niektórzy ludzie są uprzedzeni i nigdy nie zmienią zdania, więc ta dyskusja zmierza do nikąd...

Zgadzam się i zaraz zobaczysz jaki kierunek przyjmie ta dyskusja. :wink: :wink:

pzdr.

i na koniec troszku wulgaryzujesz.

nie wiem KTO wulgaryzowal ale na pewno nie kofi !!!

moze sam o sobie piszesz?

W sumie to racja .Najpierw nas.... komuś na łeb a potem powiedzieć ,że jednak nie jest taki bebebe

czyzby wykropkowanie wularyzmow sprawialo ze ich nie ma i mozna wytykac wulgaryzmy (urojone) innym? :lol: :lol: :lol:

Zelijko i konio 77 a przeczytac zdanie z mojego postu :

* nie mowie ze wszyscy policjanci tak maja - moze po prostu mam pecha do takich "profesjonalistów" w tym zawodzie

to nie łaska? :)

Faktycznie zielonooka napisalas. Przepraszam. :p To jednak kupujesz pomarancze. :D :wink:

Ale pecha to tez nie masz, bo po dwoch/trzech przypadkach to nie od razu ma sie pecha! :wink:

Z reszta jak oni Cie zobaczili to i tak nie mieli innego wyjscia niz zglupiec. :lol:

No coz, piekno kobiecie (jak sie okazuje) nie zawsze pomaga, a czasami nawet szkodzi. :D :wink: