Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buduję dom w systemie ISOMAX-moje dotychczasow doświadczenia

Recommended Posts

Witam serdecznie szczesliwego inwestora!

Rozplywasz sie o swojej budowie na lamach wymiany doswiadczen.

Porozplywaj sie troszke o niej - jak wczesniej wspomniano - w swoim dzienniku budowy. Powstawiaj zdjecia - o ile Tobie pozwoli na to ISOMAX.

Z nadzieja, ze nie zostanie Tobie wyrwany aparat z rak lub budynek nie stanie sie ofiara zywiolow - czekamy na relacje z budowy!

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość ZW
...System ISOMAX aktywnie reaguje na obiór tego ciepła... Nadmiar ciepła jest przekazywany do płyty fundamentowej. Ściany, oraz sufit są również aktywnie grzane, lub chłodzone za pomocą zainstalowanych w nich rurek PP i przesyłanego przez nie ciepła/zimna. Wszystkim sterują zwykłe pompki cyrkulacyjne....

...

Cieszę się, że temat ciekawi, ale opisywanie wszystkich zalet po kolei to właśnie byłaby reklama, która nie jest przedmiotem postów na tym forum.

...

Pozdrawiam

dzięki za wyjaśnienie, czyli w skrócie - dogrzewanie kolektorem słonecznym + rekuperator

co do reklamy - spoko

To jest forum wymiany doświadczeń, bez wymiany doświadczeń skakalibyśmy dziś po drzewach z bananami w ręce. Chodzi tylko o to żeby nie zaśmiecać wątków pustym entuzjazmem w stylu telesklepu. Rzetelna informacja jest potrzebna i ważna - może ktoś skorzysta.

mi osobiście jest obojętne czy wiedzę przekazuje użytkownik czy sprzedawca.

dobry sprzedawca jest nawet lepszy, bo w założeniu zna się na rzeczy i zna doświadczenia wielu klientów a nie tylko swoje.

pozdrawiam

dobry sprzedawca jest nawet lepszy, bo w założeniu zna się na rzeczy i zna doświadczenia wielu klientów a nie tylko swoje.

a tego to już nie byłbym taki pewny (nie, że dobry, tylko, że zna, szczególnie doświadczenia klientów)

... i jak wcisnąć kit, :( by sprzedać to co się marnie sprzedaje :)

tu będzie można poczytać o budowie w syst isomaxa

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99417 o ile Joanna się nie zniechęci

i być może tutaj:

http://forum.muratordom.pl/post2224347.htm#2224347

ale jak na razie brak konkretów...

dawno zrezygnowała

Gość ZW
i dobry sprzedawca poda chyba jedynie te dobre doświadczenia - te złe skrzętnie ukryje... jak tego nie zrobi... nie będzie dobrym sprzedawcą... 8)

Racja oczywiście

Ale ja nie planuję kupić izomaxa.

Żeby pojąć o co w ogóle chodzi same dobre doświadczenia zupełnie wystarczą.

pozdrawiam

Pan Janusz Zagwocki- który jest przedstawicielem w Polsce sprawia wrażenie osoby której bardziej zależy na rozpropagowaniu tej idei niż na typowym zarobku. Mógł się przecież nie zgodzić przekazywania mi dokładnych wskazówek krok po kroku jak mam wykonywać poszczególne etapy.

Dziwne, bo jak ja rozmawiałem w sprawie budowy w systemie Isomax z p. Zagwockim, to podstawą był zakup know-how za 6000 euro.

Dodatkowo warunkiem stosowania systemu isomax miał być zakup od p. Zagwockiego rur haflex, kleju do sklejania szalunków traconych, systemu ogrzewania i wentylacji. Oczywiście po cenach ustalonych przez dostawcę. Odstępstwo od technologii, udzielanie informacji na temat technologii (innych niż podawane w materaiałach reklamowych isomax) osobom trzecim zagrożone było horrendalnymi karami.

Czyżby Ciebie p. Zagwocki potraktował ulgowo ?

A może w zamian za przekazaną wiedzę masz reklamować jego system ?

• 10 months później...
Własnie koleżanaka mówiła mi o tym systemi, wykładowca opowiadał jej o tym (jest na studiuach o kierunku - audyt energetyczny) system podobno rewelacyjny (wymyślił go niemiec w latach 70-tych) tylko w Polsce kuleje i On (czyt. wykładowca) uważa że w Polsce nie ma dobrych fachofców, wszystko w powijakach. Jednakże temat wart rozkpropagowania.

Własnie koleżanaka mówiła mi o tym systemi, wykładowca opowiadał jej o tym (jest na studiuach o kierunku - audyt energetyczny) system podobno rewelacyjny (wymyślił go niemiec w latach 70-tych) tylko w Polsce kuleje i On (czyt. wykładowca) uważa że w Polsce nie ma dobrych fachofców, wszystko w powijakach. Jednakże temat wart rozkpropagowania.
No to podaj może w jakich krajach ten system rozwija się dynamicznie (min. tysiąc zrealizowanych domów). W końcu do lat 70-tych chyba tyle zdołano już wybudować ?

Przecież stoją w Polsce domy tego typu.
W Polsce ten system jest stosowany od kilku lat. W innych krajach już od ponad 20 lat. Jeżeli jest to tak rewelacyjna technologia, to powinna już tam być powszechna. Dlatego pytam, czy jest kraj w którym zrealizowano już min. 1000 tego obiektów stosujących tę technologię ?

• 2 months później...
HenoK napisał:

W Polsce ten system jest stosowany od kilku lat. W innych krajach już od ponad 20 lat. Jeżeli jest to tak rewelacyjna technologia, to powinna już tam być powszechna. Dlatego pytam, czy jest kraj w którym zrealizowano już min. 1000 tego obiektów stosujących tę technologię ?

Ta technologia rozwineła się najbardziej w niemczech. Pierwszy dom wielorodzinny wybudowano w 1991 w Darmstadt. a do roku 1999 powstała dzielnica 6000 mieszkań w technologii ISOMAX. Nie mówiąc juz o liczbie domów jakie powstały do tej pory. Więc min 1000 została juz dawno przekroczona, wystarczy tylko zerknąc do literatury.

Marek Ł