Wciornastek 23.01.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Wszędobylski kurz. Walka z nim wydaje mi sie walką z wiatrakami. Co przetrę na mokro to jak wyschnie i tak czuje ten paskudny pyłek pod palcami. Jak sobie z kurzem pobudowalnym poradziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 23.01.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 trzeba się z tym pogodzić... innej rady nie ma miałam to przez 4 lata - bo ciągle coś wykańczaliśmy /mieszkając/ wszędzie biało-szaro, w powietrzu, na meblach, na kwiatach... też na początku codziennie ścierałam, ale potem dałam spokój raz w tygodniu i koniec - są przecież ważniejsze sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 23.01.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 może to oczywistości- ale ja szybko pozbyłam się tego kurzu: dobry odkurzacz - wodny albo centralny - który nie kotłuje ponownie tego kurzu. Po odkurzaniu zamykałam okna - żeby resztki kurzu opadły - zotsaiwam dom - po paru godzinach znowu odkurzam. A potem na mokro...i tak w kółko - do skutku... kratki wentylacyjne (przy wlocie powietrza do DGP oraz zwykłe grawitacyjne - z murowanego komina)) zasłaniałam cieniutką warstwą gazy - nawet nie wiecie ile kurzu się tam zasysało - a potem wywalało z powrotem do pomieszczeń- - co tydzien wymiana gazy... pościel. koce, narzuty i wszystkie włochacze trzepane na powietrzu (no ale to chyba norma)...częsta przepierka kocy i łapaczy kurzy (nawet jak nie brudne) rośliny pod prysznic - raz w tygodniu... życzę wytrwałości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.01.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 on jest mało szkodliwy - jeszcze nie słyszałem o zatruciu na budowie, a robotnicy mało kiedy jedzą tam czystymi rękami i w sterylnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.02.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Odkurzacz uznałem za jedne z najlepszych narzędzi (zaraz po kątówce i wkrętarce).Stoi sobie na środku i jak trzeba go używam.A posadzek nie wyciera się na mokro tylko się gruntuje i wtedy nie pylą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts