seba_x 11.11.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie, poszukuję firm z Wrocławia i okolic, które zajmują się wykonaniem parapetów z konglomeratu. Nie mogę odszukać na forum adresów firm. Czy moglibyście mi dać jakieś namiary na te firmy?? Dziękuję i pozdrawiam a może naturalny kamień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.11.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Ja zamawiałam swoje w firmie Cerpol w Opolu. Mieli bardzo konkurencyjne ceny. No ale nie wiem, czy można powiedzieć, że Opole leży w okolicach Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 11.11.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Jeśli ceny są konkurencyjne to mogę do opola podskoczyć. Czy możesz dać mi namiary na firmę i jak to wyglądało cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 11.11.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Co do kamienia naturalnego, to wszystko zależy od ceny. Napewno zewnętrzne będziemy robili granitowe. Na wewnętrzne oglądałam marmur i trawertyn. Ten drugi podobał mi się bardzo, ale cena nie specjalnie. Z kolei marmur niezbyt mi się podoba. Chętnie obejrzę inne. Proszę o namiary firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 11.11.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Cerpol Opole - 077/4559544. Ceny są różne w zależności od rodzaju konglomeratu. Mniej więcej pomiędzy 300 a 500 zł za metr kwadratowy. Oni są producentem, więc wyszło nas taniej niż w jakimkolwiek sklepie. Zakład produkcyjny mieści się w Ligocie Prószkowskiej. Wiem, bo właśnie tam odbierałam parapety ( mam bliżej do Ligoty niż Opola ). Też chciałam parapety z trawertynu, przynajmniej w salonie gdzie mam kominek z czerwonego trawertynu, ale cena mnie zabiła - ponad 800 zł za metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_monia 12.11.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Annja dziękuję za namiary. Mnie również podoba się trawertyn, ale cena mnie odstraszyła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 07.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 a macie coś sprawdzonego jeżeli chodzi o Wrocław i konglomerat w odcieniu bottcino? bardzo mnie się podoba, cena za m2 przy grubości 3cm ok 350zł na razie na allegro z Wrocławia znalazlem firme gratex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 07.06.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 polecam naturalny kamień...są praktyczne, niezniszczalne i śliczne! stylowe, eleganckie polecampopieram sebę_xa cenowo to zależy..ja mieszkam w mieście takim średnim i oferta kamieniarzy mnie przeraziła, więc ściągnełam sobie kamieniarza ze strzegomia...mam też blat kuchenny i w łazience bedzie niedługo i obudowa kominaka ale to na jesień chyba... moze i drozsze ale na lata a wcale nie taki drogi w porównianiu z tym, że konglomerat sie moze uszkodzić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 07.06.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 naturalny kamien jest duzo drozszy od konglomeratu, jedyny tani to granit strzegomski ktory w ogole mi nie podchodzi takze jak ktos zna jakas firma z Wroclawia od konglomeratow to zachecam by sie pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 08.06.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 a czemu ze strzegomia nie?maja tam takie hurtownie ze jak pojechalam to nie wiedzialam co wybrac.. pelna kolorystyka i wszystkie mozliwe jakie tylko sa.. kazda plyta jest inna.. nie sa standardowe.. polecam mozna zrobic sobie wycieczke do strzegomia i wybrac samemu jaki sie chce, kamieniarze w miastach to wcale nie maja wyboru i drozej niz tam..blat kuchenny wyniosl mnie troszke tylko drozej niz blat z plyty z BRW, a parepety cudne, kazdy ma swoje zdanie ale ja wole ten tysiac dolozyc niz pozniej wymieniac, bo dom buduje na cale zycie..ale jak faktycznie z konglomeratu chcesz to mi sie podobal najpierw boticcino, pasuje do wszystkiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.06.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 nie wiem czy jest producent w okolicach Wrocławia, ale większość firm handlujących oknami ma również w ofercie parapety z konglomeratu. Ja takie mam - brałem w Empolu na Gorlickiej. Ale więcej bym konglomeratu nie założył u siebie. Po niecałym roku mieszkania całe są porysowane. Cenowo nie wychodzą chyba tak korzystnie w porównaniu z granitem, który możesz dobrać sobie w różnych kolorach. Porównaj finalne ceny za oba materiały i wtedy podejmij decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 09.06.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Trociu ma rację, ja mam granitowe i wcale nie są szare.. jak większość sądzi, graniutu jest tyle odcieni, że nie wiadomo jaki wybrać.. takie odcienie jak konglomerat boticcino też jest.. kremowe, beżowe.. u mnie też przeważyło to, że podobno od doniczek z kwiatami konglomerat się niszczy.. rysuje, mogą był kółka i takie tam.. ktoś mi mówił chociaż osobiście nie sprawdzałam..ale to Twoj wybór, więc juz nie namawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 09.06.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam! Popieram w 100% wypowiedź moich przedmówców Będę kupowała okna w firmie Vetrex - oni mają duży wybór parapetów wewnętrznych i tych z konglomeratu, i z granitu - prawda jest taka, że różnica cenowa między jednymi a drugimi kształtowała się od 1zł za m2 więcej za granit (w zależności od koloru), ale to naprawdę wcale nie tak dużo. Spróbuj zatem w firmach produkujących okna. No i oczywiście kamień to kamień, ale decyzja i tak należy do Ciebie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.06.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 u mnie też przeważyło to, że podobno od doniczek z kwiatami konglomerat się niszczy.. rysuje, mogą był kółka i takie tam.. ktoś mi mówił chociaż osobiście nie sprawdzałam.... rysuje się ten konglomerat, oj rysuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.06.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Spróbuj zatem w firmach produkujących okna. Sprawdź również w okolicy u kamieniarzy. Może wyjść jeszcze taniej aniżeli u okiennych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory6 30.10.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Parapet z konglomeratu trzeba regularnie impregnować, bo inaczej zacznie się niszczyć. Lepiej już zainwestować w coś porządnego, u mnie w domu mamy parapety z Helopalu - miały swoją cenę, ale to wydatek jednorazowy, nie będę musiał ciągle wydawać kasy na kolejne remonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 30.10.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ja zamontowałem takie parapety. W domu rodziców są takie od 6 lat. Mama ma mnóstwo kwiatów. nie raz pociekło po nich. Na dodatek na zimę daje czasem jakieś pelargonie czy inne z ogrodu. Ciągle wyglądają tak samo. Ja tam polecam jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts