Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

parapety z konglomeratu

ARKA1313

Recommended Posts

Cerpol Opole - 077/4559544.

Ceny są różne w zależności od rodzaju konglomeratu. Mniej więcej pomiędzy 300 a 500 zł za metr kwadratowy. Oni są producentem, więc wyszło nas taniej niż w jakimkolwiek sklepie. Zakład produkcyjny mieści się w Ligocie Prószkowskiej. Wiem, bo właśnie tam odbierałam parapety ( mam bliżej do Ligoty niż Opola ).

Też chciałam parapety z trawertynu, przynajmniej w salonie gdzie mam kominek z czerwonego trawertynu, ale cena mnie zabiła - ponad 800 zł za metr kwadratowy :(

• 1 year później...

polecam naturalny kamień...

są praktyczne, niezniszczalne i śliczne! stylowe, eleganckie polecam

popieram sebę_x

a cenowo to zależy..

ja mieszkam w mieście takim średnim i oferta kamieniarzy mnie przeraziła, więc ściągnełam sobie kamieniarza ze strzegomia...

mam też blat kuchenny i w łazience bedzie niedługo i obudowa kominaka ale to na jesień chyba... moze i drozsze ale na lata a wcale nie taki drogi w porównianiu z tym, że konglomerat sie moze uszkodzić..

a czemu ze strzegomia nie?

maja tam takie hurtownie ze jak pojechalam to nie wiedzialam co wybrac.. pelna kolorystyka i wszystkie mozliwe jakie tylko sa.. kazda plyta jest inna.. nie sa standardowe.. polecam mozna zrobic sobie wycieczke do strzegomia i wybrac samemu jaki sie chce, kamieniarze w miastach to wcale nie maja wyboru i drozej niz tam..

blat kuchenny wyniosl mnie troszke tylko drozej niz blat z plyty z BRW, a parepety cudne, kazdy ma swoje zdanie ale ja wole ten tysiac dolozyc niz pozniej wymieniac, bo dom buduje na cale zycie..

ale jak faktycznie z konglomeratu chcesz to mi sie podobal najpierw boticcino, pasuje do wszystkiego..

nie wiem czy jest producent w okolicach Wrocławia, ale większość firm handlujących oknami ma również w ofercie parapety z konglomeratu.

Ja takie mam - brałem w Empolu na Gorlickiej. Ale więcej bym konglomeratu nie założył u siebie. Po niecałym roku mieszkania całe są porysowane.

Cenowo nie wychodzą chyba tak korzystnie w porównaniu z granitem, który możesz dobrać sobie w różnych kolorach. Porównaj finalne ceny za oba materiały i wtedy podejmij decyzję

Trociu ma rację, ja mam granitowe i wcale nie są szare.. jak większość sądzi, graniutu jest tyle odcieni, że nie wiadomo jaki wybrać.. takie odcienie jak konglomerat boticcino też jest.. kremowe, beżowe..

u mnie też przeważyło to, że podobno od doniczek z kwiatami konglomerat się niszczy.. rysuje, mogą był kółka i takie tam.. ktoś mi mówił chociaż osobiście nie sprawdzałam..

ale to Twoj wybór, więc juz nie namawiam...

Witam! Popieram w 100% wypowiedź moich przedmówców ;) Będę kupowała okna w firmie Vetrex - oni mają duży wybór parapetów wewnętrznych i tych z konglomeratu, i z granitu - prawda jest taka, że różnica cenowa między jednymi a drugimi kształtowała się od 1zł za m2 więcej za granit (w zależności od koloru), ale to naprawdę wcale nie tak dużo. Spróbuj zatem w firmach produkujących okna. No i oczywiście kamień to kamień, ale decyzja i tak należy do Ciebie. Pozdrawiam!

• 4 months później...