Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

galeria TYLKO dla zdjeć forumowiczów

Recommended Posts

Dział nosi nazwę Galeria zdjęć domów Forumowiczów a w postach zdjęcia działek, ścian, więźb dachowych, kabli, rur kanalizacyjnych oraz informacji pt. "na jakim etapie znajduje się nasza budowa". Oczywiście wszystko to bardzo ciekawe, ale takie zdjęcia i informacje można przecież zamieśćić w dziennikach budów.

Ja również uważam, że dział Galeria zdjęć domów forumowiczów powinna zawierać zdjęcia wykończonych domów a nie budowy. Do tego jest dziennik, w którym przecież nie trzeba dokonywac wpisów codziennie. I byłby większy porządek na forum i łatwiej byłoby szukać.

Popieram!!! Niby galeria a zdięć jak na lekarstwo! Chcąc zobaczyć jakiekolwiek fotki trzeba się nieżle naszukać! DZIENNIKI DO DZIENNIKÓW A KOMENTARZE DO KOMENTARZY!!!

A to niby z jakiej racji ? :o

Nie ma ani takiej możliwości, ani - na szczęście - najmniejszej potrzeby, by kogokolwiek zmusić do pisania w "Dziennikach" zamiast w "Galerii", a tym bardziej do pisania w dwóch działach na ten sam temat

Struktura "Dzienników" i oddzielnych komentarzy do nich nie każdemu odpowiada, ja akurat wolę strukturę z "Galerii", ale to wybór Forumowicza - co, jak, ile, kiedy i gdzie pisze na temat swego domu, czy i jakie zdjęcia wkleja itp.

Natomiast widzę sens w oczyszczeniu działu z tematów w rodzaju:

* Czy ktoś z was buduje dom ... z pracowni ...

* Jaka dachówka na .....

* Szukam zdjęć łazienek ...

Te tematy powinnny zostać przesunięte do działu "Projekty i architektura" oraz - niektóre - do działu "Wnętrza"

Tu pozostałaby tylko galeria, i jest to "Galeria zdjęć domów Forumowiczów", zatem nie tylko i wyłącznie wnętrz tych domów

Można też poprosić autorów wątków o domach z gotowych projektów lub opartych na takich projektach, by w miarę możliwości odwiedzali dział "Projekty i architektura", zamieszczając tam linki do swych galerii - ale to ich dobra wola, czy tak zrobią

Dział nosi nazwę Galeria zdjęć domów Forumowiczów a w postach zdjęcia działek, ścian, więźb dachowych, kabli, rur kanalizacyjnych oraz informacji pt. "na jakim etapie znajduje się nasza budowa". Oczywiście wszystko to bardzo ciekawe, ale takie zdjęcia i informacje można przecież zamieśćić w dziennikach budów.

Ja również uważam, że dział Galeria zdjęć domów forumowiczów powinna zawierać zdjęcia wykończonych domów a nie budowy. Do tego jest dziennik, w którym przecież nie trzeba dokonywac wpisów codziennie. I byłby większy porządek na forum i łatwiej byłoby szukać.

Popieram!!! Niby galeria a zdięć jak na lekarstwo! Chcąc zobaczyć jakiekolwiek fotki trzeba się nieżle naszukać! DZIENNIKI DO DZIENNIKÓW A KOMENTARZE DO KOMENTARZY!!!

A to niby z jakiej racji ? :o

Nie ma ani takiej możliwości, ani - na szczęście - najmniejszej potrzeby, by kogokolwiek zmusić do pisania w "Dziennikach" zamiast w "Galerii", a tym bardziej do pisania w dwóch działach na ten sam temat

Struktura "Dzienników" i oddzielnych komentarzy do nich nie każdemu odpowiada, ja akurat wolę strukturę z "Galerii", ale to wybór Forumowicza - co, jak, ile, kiedy i gdzie pisze na temat swego domu, czy i jakie zdjęcia wkleja itp.

Natomiast widzę sens w oczyszczeniu działu z tematów w rodzaju:

* Czy ktoś z was buduje dom ... z pracowni ...

* Jaka dachówka na .....

* Szukam zdjęć łazienek ...

Te tematy powinnny zostać przesunięte do działu "Projekty i architektura" oraz - niektóre - do działu "Wnętrza"

Tu pozostałaby tylko galeria, i jest to "Galeria zdjęć domów Forumowiczów", zatem nie tylko i wyłącznie wnętrz tych domów

Można też poprosić autorów wątków o domach z gotowych projektów lub opartych na takich projektach, by w miarę możliwości odwiedzali dział "Projekty i architektura", zamieszczając tam linki do swych galerii - ale to ich dobra wola, czy tak zrobią

dobrze gada...

ale tak na prawdę, to o co chodzi :roll:

Hi,hi a czy ten watek nie powinien byc w "uwagi na temat Forum".... :roll:

p.s. Jest dokladnie tak jak powiada Ponury. Przeciez jest napisane "Galeria zdjec domow Forumowiczow" , a nie "Galeria zdjec wnetrz domow Forumowiczow"

No i nie da sie chyba az takiej czystki zrobic, :wink: bo jak by nawet i bylo o wnetrzach a ktos zapyta o ten projekt, o elewacje, dach i takie tam.., tego konkretnego domku..., to co.., otwierac nowy watek....

Chyba nie.... :roll:

Ale robta co chceta..... :wink: :p

przepraszam ze wywołałam taka burze.. nie to było moim celem... Jak sama naazwa mówi "galeria zdjec domów forumowiczow" a niestety jest bardzo duzo nowych wpisów, ktore przez kilka stron sa prowadzone jako dziennik bez ani jednego zdjecia nawet samego domu (przepraszam są graficzne prezentacje przyszłego budynku) - bo on po prostu jeszcze nie istnieje. Piekny podzial swego czasu np zrobil Kirkris na dziennik, galerie i komentarze.

Mysle ze czas zamnknac ta dyskusje - jestesmy jacy jestesmy, trudno, jeszcze raz przepraszam za wywołanie emocji

EWAF nie przejmuj sie. :D My tu wszyscy swoi! Czasami pare piór poleci :wink: a nie raz to nawet caly skutek naszej dyskusji.., :lol: ale i tak dalej sobie gadamy o tym i tamtym.

:D

Jak za duzo przeginamy to nam Edzia lub Ponury dadza po lapkach i jakos dalej leci, no nie? 8) :D :wink:

Nie wiem, czy jest taka potrzeba - dział "Uwagi" przeznaczony jest raczej na tematy związane z funkcjonowaniem całego Forum, a ten temat dotyczy tylko "Galerii"

Jak sama naazwa mówi "galeria zdjec domów forumowiczow" a niestety jest bardzo duzo nowych wpisów, ktore przez kilka stron sa prowadzone jako dziennik bez ani jednego zdjecia nawet samego domu (przepraszam są graficzne prezentacje przyszłego budynku) - bo on po prostu jeszcze nie istnieje.

To prawda, ale nie ma żadnej możliwości [i moim zdaniem bardzo dobrze że nie ma], by komukolwiek "nakazać" wklejać zdjęcia, czy też wyrzucić go z tego działu do "Dzienników". Natomiast Forumowicze mogą takiego "bezzdjęciowca" nękać w jego wątku prośbami o wklejanie fotek ;)

Piekny podzial swego czasu np zrobil Kirkris na dziennik, galerie i komentarze.

Mysle ze czas zamnknac ta dyskusje - jestesmy jacy jestesmy, trudno, jeszcze raz przepraszam za wywołanie emocji

Ale przykład Kirkrisa moze być wzorem, nie może natomiast stać się podstawą żądań do czyszczenia działu z wątków o charakterze dzienników.

A emocji to tutaj nie ma wcale, są bardziej emocjonujące wątki ;)

Jak za duzo przeginamy to nam Edzia lub Ponury dadza po lapkach i jakos dalej leci, no nie? 8) :D :wink:

Eee tam... zaraz po łapkach ;) Konsensus powstaje w dyskusji

Nie wiem, czy jest taka potrzeba - dział "Uwagi" przeznaczony jest raczej na tematy związane z funkcjonowaniem całego Forum, a ten temat dotyczy tylko "Galerii"

A nie mowilam, ze po lapkach!!! :lol: :wink:

Dziennik budowy - to według mnie zapis przebiegu budowy ilustrowany (lub nie ) zdjęciami, w miarę regularny i chronologiczny. A galeria to wybrane zdjęcia domu - też moga być na róznych etapach - ale bardziej wizualnie niż czasowo i technicznie - takie ciekawostki i chwalenie się.

Ja dziennika budowy nie jestem w stanie prowadzić, bo czasu za mało, a do galerii coś tam czasem wkleję, jak mam nastrój.

• 1 year później...