tabaluga1 23.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 W sierpniu wybieramy się na zasłużone wakacje do Egiptu. Z ofert przedstawionych przez biuro podróży najbardziej odpowiada nam hotel Nefertari Safaga- ok. 70km od Hurghady. Nie pragniemy jakiś luksusów, za to chcielibyśmy zwiedzić Kair. Czy ktoś był może w tym hotelu, zna go z opowiadań, relacji itp.? Czy nie ma problemu z wykupem wycieczek fakultatywnych z tego hotelu? Proponowano nam jeszcze hotel Aqua Fun. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje- musimy zrobić rezerwacje do końca stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.01.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Aqua Fun ma kawał drogi do plazy, a chyba nie jedziecie tam aby korzystac tylko z all i animacji w języku polskim Nefertari - OK. Faktycznie wycieczki z rejonu Safagi moga być troche droższe, że względu na dodatkowy dojazd po chętnych. Dlaczego zaproponowano tylko 2 hotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.01.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 MajkaDziękuję bardzo za szybką odpowiedź.Zaproponowano nam kilka hoteli z różnych biur. Wybraliśmy właściwie te najtańsze. Nefertari Safaga jest z Exim Tours. W zamian za większy luksus wolimy wydać pieniążki na wycieczkę. W hotelu będziemy tylko jadać i spać- mam nadzieję więc nie musimy mieć 4 gwiazdek. Natomiast chodzi nam właśnie o wycieczkę- w szczególności Kair. Trochę to daleko więc pewnie lepiej byłoby jechać na dwa dni.Może mi coś jeszcze doradzisz? Opcja od 1.sierpnia, dwa tygodnie 2 osoby dorosłe + dwoje dzieci (6 i 9 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 pamietaj, że to hotele *** a to w Egipcie nie jest za wysoko. Chyba lepszy byłby od nich Minamark. Wybierałas all inclusive? Dzieci non-stop chca pić.z innych biur:scan - Jasmine village AI /przynajładniejszej plazy w Hurghadzie/ - 2412 euro tj jakies 8900złtui - giftun beach resort***+AI - 2274 euro - 8436złselectours - Sindbad Aquapark**** AI - 7716zlselectours - Shams Safaga Beach Resort****AI - 7516zł pozdrówka. aha. i pamietaj, narazie nie ma wprowadzonej dopłaty paliwowej, ostatnia taka bywała nawet 200zet/os./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.01.2008 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dzięki MajkaJuż przeglądam pozostałe hotele.Oczywiście interesuje mnie wyłącznie oferta AIA selectours nie znałam. Jestem zaskoczona cenami dwóch ostatnich ofert, tym bardziej, że mają 4 gwiazdki Jeszcze jedno pytanko (przepraszam, że Cię tak zamęczam). Czy ceny podane przez Ciebie zawierają ubezpieczenie, opłaty lotniskowe, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.01.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Hoteli nie znam ale spytaj o samoloty niedawno bylam na "chwilke" w Egipcie - AI, 4*, bardzo blisko do plazy, bardzo ładny hotel ale przelatujace co 3 minuty tuz nad glowami samoloty (takze w nocy) sprawily ze dostawalam histerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tabaluga. Te oferty zawierają na dzień dzisiejszy wszystko. Ale nikt ci nie zaręćzy, że linie lotnicze nie wprowadzą dopłat paliwowych, a wtedy trzeba dopłacać.Jasmin village - 17km od HurghadyGiftun Beach - 5kmSindbad Aquapark - z 8kma ostatni w Safadzie Zielonooka, a w którym hotelu mieszkałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Majeczko ...a te hotele znasz ? http://www.itaka.pl/strony/2/i/1743.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A& http://www.itaka.pl/strony/2/i/1885.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Majka -w sobote bedziesz w pracy? wybieram sie do Krk ...przypomnij mi ulicę na ktorej masz biuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 w sobotę jestem - mój dyżur. Na priwa wysyłam namiary. Może uda nam się kawę wypić PS hotele OK, biuro różnie sie sprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dzięki Majka, jesteś WilekaChyba zdecydujemy się na Sindbad Aqapark. O tych ewentualnych opłatach paliwowych nikt nam nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 w sobotę jestem - mój dyżur. Na priwa wysyłam namiary. Może uda nam się kawę wypić PS hotele OK, biuro różnie sie sprawia a możesz mi sprawdzic oferte na marzec właśnie w ten region bo chcialavym do Ziemi Swietej wyskoczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.01.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 dzieki ...to sie mam nadzieje -zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dzięki Majka, jesteś Wileka Chyba zdecydujemy się na Sindbad Aqapark. O tych ewentualnych opłatach paliwowych nikt nam nie wspomniał. my z zasady mówimy, a na cholerę nam potem awantura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.01.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Zielonooka, a w którym hotelu mieszkałas? pick albatros (nie wiem czy zamiennie nie uzywa sie nazwy aqua blue - juz nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.01.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 własnie zaczęły spływać komunikaty o dopłatach paliwowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.01.2008 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 MajkaWłaśnie zarezerwowałam hotel Sindbad Aquapark w Selectours. Niestety, cena jest trochę wyższa. W pierwszej chwili potwierdzono nam dokładnie Twoją ofertę cenową, ale przy samej rezerwacji dla starszego syna okazało się, że zniżka dla niego jest już znacznie mniejsza. Podobno czasami właśnie tak działa system. W każdym razie bardzo dziękuję za cenne wskazówki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts