Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Egipt- Nefertari Safaga

tabaluga1

Recommended Posts

W sierpniu wybieramy się na zasłużone wakacje do Egiptu. Z ofert przedstawionych przez biuro podróży najbardziej odpowiada nam hotel Nefertari Safaga- ok. 70km od Hurghady. Nie pragniemy jakiś luksusów, za to chcielibyśmy zwiedzić Kair. Czy ktoś był może w tym hotelu, zna go z opowiadań, relacji itp.?

Czy nie ma problemu z wykupem wycieczek fakultatywnych z tego hotelu?

Proponowano nam jeszcze hotel Aqua Fun.

Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje- musimy zrobić rezerwacje do końca stycznia.

Aqua Fun ma kawał drogi do plazy, a chyba nie jedziecie tam aby korzystac tylko z all i animacji w języku polskim 8)

Nefertari - OK. Faktycznie wycieczki z rejonu Safagi moga być troche droższe, że względu na dodatkowy dojazd po chętnych.

Dlaczego zaproponowano tylko 2 hotele?

Majka

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.

Zaproponowano nam kilka hoteli z różnych biur. Wybraliśmy właściwie te najtańsze. Nefertari Safaga jest z Exim Tours. W zamian za większy luksus wolimy wydać pieniążki na wycieczkę. W hotelu będziemy tylko jadać i spać- mam nadzieję więc nie musimy mieć 4 gwiazdek. Natomiast chodzi nam właśnie o wycieczkę- w szczególności Kair. Trochę to daleko więc pewnie lepiej byłoby jechać na dwa dni.

Może mi coś jeszcze doradzisz? Opcja od 1.sierpnia, dwa tygodnie 2 osoby dorosłe + dwoje dzieci (6 i 9 lat).

pamietaj, że to hotele *** a to w Egipcie nie jest za wysoko. Chyba lepszy byłby od nich Minamark. Wybierałas all inclusive? Dzieci non-stop chca pić.

z innych biur:

scan - Jasmine village AI /przynajładniejszej plazy w Hurghadzie/ - 2412 euro tj jakies 8900zł

tui - giftun beach resort***+AI - 2274 euro - 8436zł

selectours - Sindbad Aquapark**** AI - 7716zl

selectours - Shams Safaga Beach Resort****AI - 7516zł

pozdrówka.

aha. i pamietaj, narazie nie ma wprowadzonej dopłaty paliwowej, ostatnia taka bywała nawet 200zet/os./

Dzięki Majka

Już przeglądam pozostałe hotele.

Oczywiście interesuje mnie wyłącznie oferta AI

A selectours nie znałam. Jestem zaskoczona cenami dwóch ostatnich ofert, tym bardziej, że mają 4 gwiazdki

Jeszcze jedno pytanko (przepraszam, że Cię tak zamęczam). Czy ceny podane przez Ciebie zawierają ubezpieczenie, opłaty lotniskowe, itp.?

Tabaluga. Te oferty zawierają na dzień dzisiejszy wszystko. Ale nikt ci nie zaręćzy, że linie lotnicze nie wprowadzą dopłat paliwowych, a wtedy trzeba dopłacać.

Jasmin village - 17km od Hurghady

Giftun Beach - 5km

Sindbad Aquapark - z 8km

a ostatni w Safadzie

Zielonooka, a w którym hotelu mieszkałas?

Majeczko ...a te hotele znasz ?

http://www.itaka.pl/strony/2/i/1743.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&

http://www.itaka.pl/strony/2/i/1885.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&

Majka

Właśnie zarezerwowałam hotel Sindbad Aquapark w Selectours. Niestety, cena jest trochę wyższa. W pierwszej chwili potwierdzono nam dokładnie Twoją ofertę cenową, ale przy samej rezerwacji dla starszego syna okazało się, że zniżka dla niego jest już znacznie mniejsza. Podobno czasami właśnie tak działa system.

W każdym razie bardzo dziękuję za cenne wskazówki.

pozdrawiam