budocom 23.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Kolejne moje zapytanie Jak w temacie : Jakie macie doświadczenia z tego rodzaju materiałem na docieplenie.Może ktoś wie czy da się tym ocieplić dach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.01.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 mam ocieplany dach ekofibrem i jestem baaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona. Nie było potrzeby zakladania folii. Cenowo wychodziło podobnie jak wełna. Na płytach karton-gips leży tego 25 cm, co daje 30 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budocom 23.01.2008 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 dzięki za info.Rozumiem, że suma sumarum, wyszło taniej niż wełna, odpada koszt folii i jakaś minimalna różnica na samym materiale. Ciekaw jestem jak dużo biorą za robociznę firmy wykonawcze takiego ocieplenia.Ja porócz dachu chciałbym ocieplić tymjeszcze sciany (mur trójwarstwowy).Zastanawiam się czy nie zgrozi mi jakieś zbicie się tego materiału inp. jego opadnięcie go. Jak długo już masz ten ekofiber ??? Dach Twojego domu jest nachylony pod kątem 15%, a u mnie ma być około 40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.01.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ekofiber jest od października. 200 mkw powierzchni wraz z robocizną kosztowało nas 7 tyś. Nad jednym pomieszczeniem dali trochę mniej niż miało być i w tym tygodniu przyjeżdżąją uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domel-17 28.02.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 WitamPrzepraszam,że si ę wtrącam ale czy możesz dać namiary na firmę od ekofibru?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 01.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Również prosze o namiary na firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 06.03.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Powitać.Deskowanie pełne dachu robiliście czy nie? Bo sie zastanawiam jak to wyjdzie przy braku deskowania, czy przy wdmuchiwaniu nie "wyprze" folii pod blachą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 21.03.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam ! Ja jestem zdecydowany na ocieplenie makulaturą (raczej termexem lub celterem - to wybierze wykonawca) natomiast mam problem z wykonawcą regipsów. Po konsultacjach z doradcami technicznymi, twierdzi, że bez folii po jakimś czasie (rok, półtora) płyty pod wpływem wilgoci się mogą pofalować. A nawet dając folię nie gwarantuje, że płyty mechanicznie wytrzymają obciążenie makulaturą. Mam 35 stopni nachylenia a wykonawca ocieplenia chce wdmuchać ok. 45-50 kg/m3 przy 30 cm warstwie.Czy ktoś z Was ma dłuższe niż 1-2-letnie doświadczenia z makulaturą sypaną bezpośrednio na płyty GK ? A może z folią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 22.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam Przepraszam,że si ę wtrącam ale czy możesz dać namiary na firmę od ekofibru? Z góry dziękuję proponuję pogooglać trochę - firm jerst dosyć dużo na polskim rynku: click Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 22.03.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam! Ja również interesuje się tym tematem.Dzwoniłem do firmy z pod Warszawy i otrzymałem wiadomość dotycząca ceny tego typu usługi.... 1. Wełna to 55 zł za m kwadratowy ( dot. 30 cm ) 2. Celuloza czyli makulatura to 65 zł za M kwadratowy (dot. 30 cm ) Chcę ocieplić strop drewniany i taką cenę mi zaproponowano wraz z dojazdem i robocizną.( Okolice Leżajska , 280 kilometrów od Warszawy) Wyszło mi że zapłacę za wełnę 5 tyś a jeśli zamówię ekofiber to 6,5 - 8 tyś w zależności od materiału..... Myślę że ta różnica to bardziej dojazd bo prawie 300 kilometrów a to nie mało! Ogólnie jestem przekonany że to dobry pomysł i pewnie ocieplę Ekofibrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubulec 23.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam ! Ja jestem zdecydowany na ocieplenie makulaturą (raczej termexem lub celterem - to wybierze wykonawca)? też interesowalem sie termexem, ale podobno finowie wycofali sie z naszego rynku. masz jakies inne informacje? Co prawda jestem jeszcze daleko w tyle, ale .... rozglądam i przymierzam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 24.03.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Mi przed świętami wykonawca wrzucił ten produkt do przemyśleń - http://www.celter.pl/danetechniczne.htm. Jakaś nowinka i wygląda chyba gorzej od Termexu, czy Ekofibru - przynajmniej porównując parametry lambdy. Ale jest podobno tańszy. Wydzwonię ich i porozmawiam, może wtedy czegoś więcej się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts