Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EKOFIBER - jakie macie .......

Recommended Posts

dzięki za info.

Rozumiem, że suma sumarum, wyszło taniej niż wełna, odpada koszt folii i jakaś minimalna różnica na samym materiale.

Ciekaw jestem jak dużo biorą za robociznę firmy wykonawcze takiego ocieplenia.

Ja porócz dachu chciałbym ocieplić tymjeszcze sciany (mur trójwarstwowy).

Zastanawiam się czy nie zgrozi mi jakieś zbicie się tego materiału inp. jego opadnięcie go.

Jak długo już masz ten ekofiber ??? Dach Twojego domu jest nachylony pod kątem 15%, a u mnie ma być około 40%.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam !

Ja jestem zdecydowany na ocieplenie makulaturą (raczej termexem lub celterem - to wybierze wykonawca) natomiast mam problem z wykonawcą regipsów. Po konsultacjach z doradcami technicznymi, twierdzi, że bez folii po jakimś czasie (rok, półtora) płyty pod wpływem wilgoci się mogą pofalować. A nawet dając folię nie gwarantuje, że płyty mechanicznie wytrzymają obciążenie makulaturą. Mam 35 stopni nachylenia a wykonawca ocieplenia chce wdmuchać ok. 45-50 kg/m3 przy 30 cm warstwie.

Czy ktoś z Was ma dłuższe niż 1-2-letnie doświadczenia z makulaturą sypaną bezpośrednio na płyty GK ? A może z folią ?

Witam!

Ja również interesuje się tym tematem.Dzwoniłem do firmy z pod Warszawy i otrzymałem wiadomość dotycząca ceny tego typu usługi....

1. Wełna to 55 zł za m kwadratowy ( dot. 30 cm )

2. Celuloza czyli makulatura to 65 zł za M kwadratowy (dot. 30 cm )

Chcę ocieplić strop drewniany i taką cenę mi zaproponowano wraz z dojazdem i robocizną.( Okolice Leżajska , 280 kilometrów od Warszawy)

Wyszło mi że zapłacę za wełnę 5 tyś a jeśli zamówię ekofiber to 6,5 - 8 tyś w zależności od materiału.....

Myślę że ta różnica to bardziej dojazd bo prawie 300 kilometrów a to nie mało!

Ogólnie jestem przekonany że to dobry pomysł i pewnie ocieplę Ekofibrem :D

Witam !

Ja jestem zdecydowany na ocieplenie makulaturą (raczej termexem lub celterem - to wybierze wykonawca)?

też interesowalem sie termexem, ale podobno finowie wycofali sie z naszego rynku. masz jakies inne informacje?

Co prawda jestem jeszcze daleko w tyle, ale .... rozglądam i przymierzam sie.

Mi przed świętami wykonawca wrzucił ten produkt do przemyśleń - http://www.celter.pl/danetechniczne.htm. Jakaś nowinka i wygląda chyba gorzej od Termexu, czy Ekofibru - przynajmniej porównując parametry lambdy. Ale jest podobno tańszy. Wydzwonię ich i porozmawiam, może wtedy czegoś więcej się dowiem.