Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teriva od Wąsika - czy warto?

Recommended Posts

Stoję właśnie przed wyborem miejsca gdzie kupię strop teriva.

Znalazłem taką oto wytwórnię terivy http://www.wasik.pl/oferta.htm i teraz mam wielką pokusę żeby właśnie z stamtąd kupić elementy stropu.

Mają naprawdę konkurencyjną ofertę cenową.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym Zakładem.

Doradzacie czy odradzacie?

...Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym Zakładem ...

chodzi Ci o obsługe klienta ? chcesz wiedzieć czy wydaja reszte ?

czy kasjerki sa uśmiechniete ?

czy własciciel osobiscie podaje ręke klientowi ?

czy inne parametry Cię interesują ? np czy zawalają się ich stropy ?

zadzwoń do Wąsika i zapytaj w którym roku zająl sie produkcją garów ...

będzie łatwiej odpowiedziec ...

Ja mam ich strop.

Jeśli chodzi o obsługę to miałam zakupione za krótkie belki nad garaż. Przyjechali, wymienili na dłuższe, dopłaciłam. Kilka dni to tylko trwało. Ogólnie łatwo się sprawy tam załatwiało.

Jeśli chodzi o jakość to nie wiem po czym mam ją ocenić. Strop zalany, nic się nie działo. Na oko beton jak beton :wink: Nie ma wygięć itp. Gary nie pękały w dłoniach. Zawsze też dają naddatek za pęknięte gratis (chyba 7szt na paletę wiecej garów). Nie wiem jak ocenić jakość stropu :roll:

...Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym Zakładem ...

chodzi Ci o obsługe klienta ? chcesz wiedzieć czy wydaja reszte ?

czy kasjerki sa uśmiechniete ?

czy własciciel osobiscie podaje ręke klientowi ?

czy inne parametry Cię interesują ? np czy zawalają się ich stropy ?

zadzwoń do Wąsika i zapytaj w którym roku zająl sie produkcją garów ...

będzie łatwiej odpowiedziec ...

Brzoza,

Czy nie bolą Cię ręce od pisania tych bezsensownych pytań.

One nic nie wnoszą do tematu, a jedynie robią niepotrzebne zamieszanie.

Jeżeli nie masz nic do powiedzenia na zadane pytanie po prostu przejdź do następnego postu.

Moje pytanie było bardzo ogólne.

Liczę na odpowiedzi osób, które skorzystały z usług Wąsika.

W odpowiedzi na Twoje pytanie - ta firma istnieje od 1989 roku. Jest to z pewnością argument ZA.

... ta firma istnieje od 1989 roku. Jest to z pewnością argument ZA.

owszem ZA (choc ja pytałem od kiedy produkuje stropy a nie od kiedy istnieje zakład ...)

andy_n zadałes pytanie z cyklu czy ten który do tej pory cos wytwarzał zrobi to i dla Ciebie dobrze

mógł od 89 roku robic dobre stropy ale ten jeden raz (np. da przeterminowany cement, kruszywo nie płukane, brudna wode czy pomyli srednice prętów zbrojeniowych) zrobi cos nie tak

dopuki nie kupisz - to chocby 1000 forumowiczów wyraziło swoje opinie - nie będziesz wiedział jaki ten stop będzie ...

p.s.

na Twoim miejscu zainteresowałbym sie kruszywem zastosowanym do produkcji tych tanich stropów (czy nie sa to popioły lub granulaty z popiołów wielkopiecowych )

W okolicy mamy kilku producentów tych stropów. Wasik dał mi dogodny termin realizacji. Cenowo nie odbiegał zbytnio od pozostałych ale było ciut taniej. Jednak to termin realizacji przesadził o wyborze w moim przypadku. Jest znany w okolicy i ma sporo zamówień więc chyba nei jest zły :roll:

na Twoim miejscu zainteresowałbym sie kruszywem zastosowanym do produkcji tych tanich stropów (czy nie sa to popioły lub granulaty z popiołów wielkopiecowych )

Czy uważasz, że taka praktyka jest częstym zjawiskiem?

A jak Twoim zdaniem miałbym to sprawdzić?

Dodam jeszcze, że firma oczywiście legitymuje się certyfikatami oraz atestami. Tylko co one tak naprawdę znaczą?

Andy

wyszukiwarka działa teraz kiepsko (na dodatek zapomniałem nazwy tego "cuda" imitującego keramzyt) ale był tu opisywany temat wyrobów z dodatkiem popiołów wielkopiecowych kaształtem przypominajacym łudząco keramzyt ...

nie da się całkowicie uniknąc w budownictwie tych popiołow (dodawane sa do ceramiki jak i cementów z tzw. "dodatkami"), zdarzaja sie wyroby oparte na tym "kruszywie"

ale warto by było aby klient miał swiadomośc tego co kupuje ...

wszedłem na strone producenta stropów, zerknałem na dział "technologia"

a tam jest tylko informacja "Produkcja betonu towarowego oraz drobnowymiarowych prefabrykatów betonowych, odbywa się na nowoczesnych urządzeniach wibroprasujących.

Herkules HK-696J. " kropka

z mojego doswiadczenia wynika, ze producenci pustaków stropowych (garów)

staraja sie aby te wyroby były w miare lekkie i tu w gre wchodza różne dodatki ...

... firma oczywiście legitymuje się certyfikatami oraz atestami. Tylko co one tak naprawdę znaczą?

każda partia mieszanki betonowej może byc inna - certyfikat ani atest nie stanowia o wytrzymałości betonu

jak spradzic ... trzeba ich zapytac o skład kruszyw lub poprosić o wydanie atestu, ze wyroby nie zawieraja dodatków wielkopiecowych ...