Tomm 29.04.2002 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Witam wszystkich. Właśnie stałem się posiadaczem projektu domu: Dom w Prymulkach biura Archon. Czy ktoś z Was buduje może taki dom? Chętnie posłucham opinii na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2002 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2002 Witaj,ja chce nabyc w konwaliach i tez chetnie poslucham jak sie buduje archon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm 30.04.2002 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Niestety nie wiem jak są przygotowane inne projekty. Jeżeli chodzi o prymulki, to fachowcy (w tym architekt) stwierdzili, że projekt jest b. dobrze zrobiony. Nanoszę naprawdę niewielką ilość zmian w tym dobudowuję garaż. Jedyne, co rzuca się w oczy i co jest charakterystyczne dla tego biura, a dotyczy także konwalii, to zbyt mały daszek nad wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.04.2002 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Ja mysle,ze to jest ten sam projekt tylko w roznych "rozmiarach" Co bedziesz amieniał? JA technologie0na beton+welna wykusz i balkony wyrzucam i wlasnie garaz. zastanawiam sie jak go dostawic, czy moze odstawic-oddzielnie. czy jest mzoliwosc abym zobaczyla jak poradziles sobie z garazem? kto ci robil adaptacje? bede wdzieczna za info. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm 02.05.2002 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Witaj,co zmieniam?1. ściany robię z pustaków (mam dostęp do tanich)2. zamiasta dachówki - blachodachówka3. dostawiam garaż z płaskim likwidując okno w łazience na parterze, dzięki temu będę miał taras4. powiększam daszek nad wejściem5. wciąż zastanawiam się nad stropem (Teriva?)6. podnoszę o jeden pustak w górę, dzięki czemu wyjdzie jeszcze strychOczywiście mogę Ci pokazać rozwiązanie problemu garażu, jak tylko będę miał rozrysowane (najwcześniej w poniedziałek wieczorem. O ile podasz mi swój mail, to zeskanuję i podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2002 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Hej,Ja tez po wizycie u architekta i dostawiamy chyba garaz pulpitowym dachem (nie lubie takich dachow, ale nie ma wyjscia)Chetnie zobacze Twoj garaz. Wysle Ci adres emailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2002 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2002 Hej,czy masz moze juz ten projekt?Jesli tak to wyslij na priv, bede wdzieczna.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm 08.05.2002 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2002 CześćWciąż czekam, aż się projektant wyrobi z rozrysowaniem garażu.Jesteśmy umówieni na jutro (czwartek). Mam nadzieję, że nie nawali. Jak tylko będę coś miał, to dam znać.Jakie zmiany zamierzasz wprowadzić w swoim projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.05.2002 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2002 mhm,nie wiem, czy z konwalii nie zrobiły sie zawilce. dlatego baaardzo mnie interesuje sposob rozwiazania tego problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm 10.05.2002 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2002 Hej,widzę, że masz problem z wyborem projektu. Przychodzisz to samo co ja kilka tygodni temu. Również zastanawiałem się nad wymienionymi przez Ciebie projektam. Stanęło jednak na Prymulkach. Zdecydowała głównie łatwość realizacji projektu, a co za tym idzie koszt budowy. Obiecywałem przysłać zeskanowany garaż dostawiony do Prymulek. Niestety projektant jednak nawalił. Umówieni jesteśmy ostatcznie na sobotę. Myślę więc, że w poniedziałek będę miał coś dla Ciebie.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2002 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2002 dzięki. czekam. pozdrowka o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomm 14.05.2002 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2002 Cześć,mam propozycję rozwiązania garażu. czekam na adres twojego maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 21.08.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 http://www.archon.pl/index.php?act=12_a&sid=m3f0c1dde3ff83&intra=965aa1385189e9c4c31807b2abc109c9&crc=9e556cb453b71ac54565e5a4d505ba0e powyżej adres jak by ktos moze chcial popatrzec, ale do sedna.....czy ktos moze budowal, buduje lub zamierza budowac ten dom....chetnie podziele sie uwagami.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 22.08.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Nie chcę Cię martwić, ale ARCHON nie jest chyba zbyt popularny. Ja buduję "Pod platanem" i nie znalazłam nikogo, kto by go budował. Chyba jesteśmu pionierami. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Zalmar,poszukaj w dziale-projekty.Jedna z osób budowała Prymulki.Pozdrawiam(W zawilcach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 28.08.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 dzieki za informacje... apropo's udało mi sie znalezc jedna osobe, ktora tez zamierza budowac Prymulki - i to w moim mieście pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.08.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Tak zalmar będą prymulki postanowione - więc może jeszcze ktoś się do nas dopisze. Papiery do pozwolenia idą w ruch bo WZ w gminie tylko do końca roku a potem to nie wiadomo co będzie. Papiery do pozwolenia muszę złożyć na początku grudnia. A budować mam nadzieje że zacznę za rok. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.08.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Nie chcę Cię martwić, ale ARCHON nie jest chyba zbyt popularny. Ja buduję "Pod platanem" i nie znalazłam nikogo, kto by go budował. Chyba jesteśmu pionierami. Życzę powodzenia. Z tą popularnością pewnie w róznych miejscach jest różnie - znam kilka osób, które budują wg projektów tej firmy. Firma Archon+ przekazała bezpłatnie projekty Domów w prymulkach w ramach akcji pomocy dla powodzian - może Was te domy zainteresują ? Domy te zostały zbudowane w technologii prefabrykowanej firmy firma PRAEFA z Miedzyrzecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 31.08.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Cześć, mam propozycję rozwiązania garażu. czekam na adres twojego maila. Czy mogłabym prosić o plan:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 02.09.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Będę wdzięczna za każdą podpowiedź od osób,którzy wybudowali, budują, lub jak ja zamierzają budować ten dom. w tym roku zamierzam uzbroić działkę (niestety nie jest!) i uzyskać pozwolenie na budowę. W przyszłym zamierzam rozpocząć budowę i w zależności od funduszy (trochę kiepsko ) zakończyć w 2005. Zastanawiamy się z mężem tylko z jakich materiałow budować tak jak w projekcie czy zmienić technologię. Niestety jesteśmy laikami w tym temacie i szukamy rad jak ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts