kajon-ka 12.05.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 muszę koniecznie pochwalić naszych murarzy dzisiaj był doradca z Ytong skontrolować ich robotę i stwierdził, że naprawdę super trochę nam ulżyło, bo w tamtym roku, przy fundamentach zmienialiśmy ekipę TRZY razy za każdym razem powodem było zamiłowanie do napojów procentowych, przez co już kompletnie nie widzieli pionó i poziomów, o kątach nie wspominając. A teraz aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 12.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 powiedzcie proszę jak rozwiązaliście u siebie sprawę połączenia słupa żelbetowego z nadprożem, które mamy ponad wejściem do salonu. w naszym projekcie jakoś pominięto tę kwestię i nadproże właścieiw wisi sobie w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 12.05.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U nas nie ma słupa. Jest za to ściana nośna pomiędzy kuchnią i salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andorka 13.05.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 U mnie, podobnie jak u mToma, też nie ma słupa tylko ścianka nośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 21.05.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 a na czy oparliście te słupy drewniane, które podpierają dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.05.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 U nas jest słup wraz ze ściana nośna z silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.05.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jeżeli chodzi o te 2 słupy na poddaszu, to są oparte na stropie, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 21.05.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 tylko na stropie ? nie wzmacnialiście tego miejsca w jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.05.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 U nas strop w tych miejscach podparty jest ściankami nośnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.05.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam Szanowne grono PrymulkowiczówŚledzę wasze doświadczenia od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu z jakim zapałem i zaangażowaniem budujecie swój upragniony kącik na ziemi.Jestem na etapie adaptacji projektu. Pozdrawiam Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.05.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witaj. I tradycyjnie: gdzie budujesz, które prymulki, co zmieniasz, jakie plany...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 23.05.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witajcie Prymulkowicze Dawno już mnie tutaj nie było, oj bardzo dawno. My już prawie zupełnie zapomnieliśmy o budowie. Wiedziemy spokojne, sielskie prymulkowe życie i bardzo kochamy nasz domek. Napisałam prawie, bo właśnie fachowiec układa nam płytki na schodach wejściowych, tarasowych i bocznych. W planach mieliśmy jeszcze słupki i bramę wjazdową (klinkier czeka na działce juz od ponad roku) oraz zasianie trawy w ogrodzie. O ile trawę pewnie posiejemy jak tylko uporamy się z kolejną turą zielska (obecnie mamy łąkę chabrów, maków i rumianków po kolana , bo zgapiliśmy się z randapem a teraz to najpierw trzeba skosić- jak tylko piękne kwiaty przekwitną ) o tyle słupki, płot i brama to chyba dopiero w przyszłym roku bo nasze życie w cudowny sposób się pokomplikowało. Nasz żółty pokoik na poddaszu od grudnia będzie miał nową lokatorkę lub lokatora. Termin porodu mam na wigilię Bożego Narodzenia Prace nad potomkiem trwały dłużej niż budowa naszych prymulek ale najważniejsze, że wkrótce będziemy "pełną" rodzinką Aga kochana- co u ciebie? Kiedyś pisałaś, że w waszym życiu szykują się zmiany, ale że zdradzisz nam jakie później. Czy to później już może nastąpić? Co się u Was zmieniło? mTom, Maksiu, Bubu a co u Was nowego? Pozdrawiam Was STARZY PRYMULKOWICZE a nowym życzę niegasnącego zapału do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam Mamy zamiar budować w woj.podkarpackim w miejscowości Krasne 2km od Rzeszowa. Projekt w Prymulkach 3 Zmian mam dość sporo: 1. kotłownia będzie poszerzona kosztem pokoju(bedzie piec na eko-groszek) 2. kotłownię daję na tył obok schodów a pokój idzie na front domu 3. doklejam szafę wnękową do pokoju by był większy 4. łazienka będzie w kształcie litery L (dołańczam do niej ten mały korytarz ) 5. nie będzie ścianki w wiatrołapie 6. schody chcę ze spocznikiem zamiast zabiegowych, nie wiedziałam, że to będzie dość trudne do zrobienia bo nie wydłużam domu 7. duże okno w kuchni od frontu, jeszcze nie wiem jaki wymiar ale na pewno większe i większe w pokoju (gabinecie) 8. mam mały dylemat z salonem jest nie zbyt ustawny,rezygnuję ze ścianki łączącej kuchnię (tej obok okna) 9. przesunę okno boczne w kuchni lub go nawet zlikwiduję (to jeszcze do przedyskutowania) likwidacja jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem, zamiast tego będzie jedno ogromne okno na środku dzięki temu zyskam miejsce na duży telewizor a nawet na kino domowe to by było wszystko na dole c.d. nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 c.d. Na górze już mniej zmian: 1. jak zamienię kotłownię z pokojem na dole to na górze zamieniam łazienkę z pokojem, ten malutki pokoik będzie miał doklejoną garderobę 2. likwidacja balkonu,zamiast tego okona i likwidacja okna dachowego w pokoju od północy3.wszystkie okna dachowe poszerzamy na 90 oprócz okna znajdującego się nad schodami4. zamiast dachu nad garażem taras5. zmieniam tez wygląd ganku łącze go z garderobą i dodaje okno Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Emila, gratulacje! Teraz to Wam całe życie stanie na głowie. Z nowości: dom ogrodzony w pełni, brama i furtki zamontowane. Teraz walczymy z tarasem przy salonie. Będzie drewniany. Właśnie kończę fundament pod niego. Aniu, sporo zmian, faktycznie. Też mamy taras nad garażem. Oj, nie jest to tania impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witaj Emila!!!!!!!!!! Cieszę się, że życie w tym domku jest takie wspaniałe to nam młodym budowlańcom daje dużo optymizmu i upewnia nas (co jest oczywiste) , że jest to najlepszy i najpiękniejszy domek jaki można wybudować. GRATULUJĘ POTOMKA!!!!!!!!!!!!!!! Otwiera się u Ciebie nowy etap w życiu.Będzie CUDOWNIE!!!! mam nadzieję że "Starzy Prymulkowicze"będą tu zaglądać i pomagać nam młodym swoją ogromną wiedzą. Mam prośbę do Maksia jak i do Was świeżo upieczeni budowlańcy może uzupełnimy mapę zaprzyjażnione Prymulki? Co ty na to Maksiu? P.S. mtom twój taras jest śliczny Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mam prośbę do Maksia jak i do Was świeżo upieczeni budowlańcy może uzupełnimy mapę zaprzyjażnione Prymulki? Co ty na to Maksiu? Pozdrawiam Ania nie ma sprawy, tylko ktoś musiałby mi przygotować takie zestawienie, bo ja ostatnio ostro zarobiony jestem, a jak bym miał zrobione zestawienie to machnąłbym to ktoregoś wieczora pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.05.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Emilka ogromne gratulacje i zycze spokojnej ciązy a potem zdrowego slicznego bobaska Co do naszych zmina sprawy nie ułozyły się tak jak planowałam więc nie było o czym pisać. Wysłalismy młodszą córę do Komunii więc było trochę zamieszania ale teraz mam już zamiar cos skrobnąc w dzienniku U nas ten rok plany są raczej mało ambitne zostało nam zamknęcie ogrodzenia czyli brama i furtka, i jakś trawa na ogordzie. Mój mąż zmienił pracę i cała kasa idzie w nową firmę, mam nadzieję że kiedyś mi ta firma odda z nawiązką i wtedy wkońcu wykończymy nasze kochane Prymulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 26.05.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Co tak tu cicho,czyżby przedłurzony długi weekend Nic się nie dzieje? Ja nadal czekam co ten konstruktor tam narysował. Maksiu nie ma sprawy z tym zestawieniem pisz czego potrzebujesz? Czy wystarczy to co u Emilki? Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.05.2008 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Co tak tu cicho,czyżby przedłurzony długi weekend Nic się nie dzieje? Ja nadal czekam co ten konstruktor tam narysował. Maksiu nie ma sprawy z tym zestawieniem pisz czego potrzebujesz? Czy wystarczy to co u Emilki? Pozdrawiam Ania wystarczy tak jak u Emiliki pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts