Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

muszę koniecznie pochwalić naszych murarzy :D dzisiaj był doradca z Ytong skontrolować ich robotę i stwierdził, że naprawdę super :)

trochę nam ulżyło, bo w tamtym roku, przy fundamentach zmienialiśmy ekipę TRZY razy :evil: za każdym razem powodem było zamiłowanie do napojów procentowych, przez co już kompletnie nie widzieli pionó i poziomów, o kątach nie wspominając. A teraz aż miło popatrzeć :D

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie Prymulkowicze :D

Dawno już mnie tutaj nie było, oj bardzo dawno.

My już prawie zupełnie zapomnieliśmy o budowie. Wiedziemy spokojne, sielskie prymulkowe życie i bardzo kochamy nasz domek.

Napisałam prawie, bo właśnie fachowiec układa nam płytki na schodach wejściowych, tarasowych i bocznych. W planach mieliśmy jeszcze słupki i bramę wjazdową (klinkier czeka na działce juz od ponad roku) oraz zasianie trawy w ogrodzie. O ile trawę pewnie posiejemy jak tylko uporamy się z kolejną turą zielska (obecnie mamy łąkę chabrów, maków i rumianków po kolana :D :D :D , bo zgapiliśmy się z randapem a teraz to najpierw trzeba skosić- jak tylko piękne kwiaty przekwitną :D ) o tyle słupki, płot i brama to chyba dopiero w przyszłym roku bo nasze życie w cudowny sposób się pokomplikowało.

Nasz żółty pokoik na poddaszu od grudnia będzie miał nową lokatorkę lub lokatora. Termin porodu mam na wigilię Bożego Narodzenia :D :D :D Prace nad potomkiem trwały dłużej niż budowa naszych prymulek ale najważniejsze, że wkrótce będziemy "pełną" rodzinką :D

Aga kochana- co u ciebie? Kiedyś pisałaś, że w waszym życiu szykują się zmiany, ale że zdradzisz nam jakie później. Czy to później już może nastąpić? Co się u Was zmieniło?

mTom, Maksiu, Bubu a co u Was nowego?

Pozdrawiam Was STARZY PRYMULKOWICZE :D :D :D a nowym życzę niegasnącego zapału do budowy :D :D :D

Witam :D

Mamy zamiar budować w woj.podkarpackim w miejscowości Krasne 2km od Rzeszowa.

Projekt w Prymulkach 3

Zmian mam dość sporo:

1. kotłownia będzie poszerzona kosztem pokoju(bedzie piec na eko-groszek)

2. kotłownię daję na tył obok schodów a pokój idzie na front domu

3. doklejam szafę wnękową do pokoju by był większy

4. łazienka będzie w kształcie litery L (dołańczam do niej ten mały korytarz )

5. nie będzie ścianki w wiatrołapie

6. schody chcę ze spocznikiem zamiast zabiegowych,

nie wiedziałam, że to będzie dość trudne do zrobienia bo nie wydłużam domu :(

7. duże okno w kuchni od frontu, jeszcze nie wiem jaki wymiar ale na pewno większe i większe w pokoju (gabinecie) :lol: :lol:

8. mam mały dylemat z salonem jest nie zbyt ustawny,rezygnuję ze ścianki łączącej kuchnię (tej obok okna)

9. przesunę okno boczne w kuchni lub go nawet zlikwiduję :lol: :lol: (to jeszcze do przedyskutowania)

likwidacja jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem, zamiast tego będzie jedno ogromne okno na środku

dzięki temu zyskam miejsce na duży telewizor a nawet na kino domowe

to by było wszystko na dole

c.d. nastąpi

c.d.

Na górze już mniej zmian:

1. jak zamienię kotłownię z pokojem na dole to na górze zamieniam łazienkę z pokojem, ten malutki pokoik będzie miał doklejoną garderobę

2. likwidacja balkonu,zamiast tego okona i likwidacja okna dachowego w pokoju od północy

3.wszystkie okna dachowe poszerzamy na 90 oprócz okna znajdującego się nad schodami

4. zamiast dachu nad garażem taras

5. zmieniam tez wygląd ganku łącze go z garderobą i dodaje okno

Pozdrawiam Ania

Emila, gratulacje! Teraz to Wam całe życie stanie na głowie. :D :D :D

Z nowości: dom ogrodzony w pełni, brama i furtki zamontowane. Teraz walczymy z tarasem przy salonie. Będzie drewniany. Właśnie kończę fundament pod niego.

Aniu, sporo zmian, faktycznie. Też mamy taras nad garażem. Oj, nie jest to tania impreza.

Witaj Emila!!!!!!!!!!

Cieszę się, że życie w tym domku jest takie wspaniałe to nam młodym budowlańcom daje dużo optymizmu i upewnia nas (co jest oczywiste) , że jest to najlepszy i najpiękniejszy domek jaki można wybudować.

GRATULUJĘ POTOMKA!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Otwiera się u Ciebie nowy etap w życiu.Będzie CUDOWNIE!!!! :D :D

mam nadzieję że "Starzy Prymulkowicze"będą tu zaglądać i pomagać nam młodym swoją ogromną wiedzą.

Mam prośbę do Maksia jak i do Was świeżo upieczeni budowlańcy może uzupełnimy mapę zaprzyjażnione Prymulki?

Co ty na to Maksiu? :oops: :oops:

P.S. mtom twój taras jest śliczny :D :D

Pozdrawiam Ania

Mam prośbę do Maksia jak i do Was świeżo upieczeni budowlańcy może uzupełnimy mapę zaprzyjażnione Prymulki?

Co ty na to Maksiu? :oops: :oops:

Pozdrawiam Ania

nie ma sprawy, tylko ktoś musiałby mi przygotować takie zestawienie, bo ja ostatnio ostro zarobiony jestem, a jak bym miał zrobione zestawienie to machnąłbym to ktoregoś wieczora

pozdrawiam

m.

Emilka ogromne gratulacje i zycze spokojnej ciązy a potem zdrowego slicznego bobaska :)

Co do naszych zmina sprawy nie ułozyły się tak jak planowałam więc nie było o czym pisać.

Wysłalismy młodszą córę do Komunii więc było trochę zamieszania ale teraz mam już zamiar cos skrobnąc w dzienniku :)

U nas ten rok plany są raczej mało ambitne zostało nam zamknęcie ogrodzenia czyli brama i furtka, i jakś trawa na ogordzie. Mój mąż zmienił pracę i cała kasa idzie w nową firmę, mam nadzieję że kiedyś mi ta firma odda z nawiązką i wtedy wkońcu wykończymy nasze kochane Prymulki :)

Co tak tu cicho,czyżby przedłurzony długi weekend :lol: :lol:

Nic się nie dzieje?

Ja nadal czekam co ten konstruktor tam narysował. :-?

Maksiu nie ma sprawy z tym zestawieniem pisz czego potrzebujesz?

Czy wystarczy to co u Emilki?

Pozdrawiam Ania

wystarczy tak jak u Emiliki

pozdrawiam

m.