maksiu 27.02.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Fajnie, że ruszyło się coś na waszych budowach.. grunt to zacząc.. dalej już jakoś poleci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Ja tam jeszcze nie zaczynam ale poczytać mogę.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 01.03.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Witam po dłuższej przerwie,Trochę chorowałem, ale już jest lepiej. Czekam na wiosnę, ale im bliżej tym gorsze samopoczucie. Producenci chyba poszaleli. Ceny idą w górę z tygodnia na tydzień. Chyba chcą wykorzystać popyt przed 1 maja. W sprawach budowy stoję w miejscu. Czasami nachodzi mnie myśl, żeby dorobić sobie piwnice, ale staram się zwalczać te marzenia. Im szybciej przyjdzie wiosna tym szybciej zapomnę o pomysłach, które tylko podrożą inwestycję. Będzie ciekawiej jak ruszy budowa. Pozdrowienia dla wszystkich prymulkowiczów Adasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 01.03.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Masz rację Adasko, odnośnie cen - powariowali. Właśnie dostałam cynk, że drożeją płyty stropowe u mojego loklanego producenta - dlatego w tym tygodniu zamawiam aby uniknąc tych niechcianych dodatkowych wydatków. Czasem się zastanawiam czy nie zaryzykować i poczekać na coraz częściej omawianym projekcie ustawy o zworcie nadwyżki Vatu dla osoób budujących metodą gospodarczą i nie wstrzymać się z kupnem materiało po 1 maja, bo jak tak dalej pójdzie to ceny materiałów przed tą datą osiągną same w sobie 15% podwyżkę.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.03.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witam ja jeszcze nie zaczynam i nie wiem czy z tegopłakać a że nie mam innego wyjścia poczekam i zobaczymy jakie będą konsekwencje takiego obrotu sparwy mam nadzieję że jakoś to będzie.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 05.03.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Kasiu, na jakim jesteś obecnie etapie? Jaka jest przyczyna opóźnień. Ja czekam już tylko na topienie marzanny i do dzieła. Ekipy umówione, materiały również. Jak dobrze pójdzie to w czerwcu będę miał dach nad głową. Potem okna, drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.03.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 mTom okna drzwi i przeprowadzka tuż tuż Życzę budowania bez problemu i pogody żeby wszystko szło zgodnie z planem. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 08.03.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 mTom - mój architekt cosik się opóźnia mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę projekt po naszych poprawkach tj. doprojektowanym wykuszu w saloniku. Jak będę miała gotowe, nie omieszkam Wam moi kochani pokazać, co z tego wyszło - mi się bardzo podoba W każdym bądz razie architeke na tyl się sprężył, że w środę dał nam wyliczenia całego stropu - więc mogliśmy zamówić. W piątek byłam płaci- tylko o 3.600 zł moja kieszeń stała się lżejsza. Co tu jeszcze miałam powiedzieć, aha w sobotę miało być betonowanie słupków pod ogrodzenie ale moją drugą połowę dopadło straszne grypisko i cała imprezka została przeniesiona na następną. No i mam nadzieję, że pod koniec tego tygodnia zaniosę wniosek o pozwolenie na budowę. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Cześć tak nisko spadlismy że trzeba wątek unieśc do góry co niniejszym czynię.A jak tam wasze postępy na budowie wiosna juz przyszła?Ja w tym roku na 100 % nie zacznę - plany upadły więc będę z ciekawością śledzić wasze poczynania i zbierać doświadczenia.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.03.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Czołem prymulkowicze. Tak, wiosna panie sierżańcie. Jutro przywożę bloczki i zaprawę i we środę (o ile nie będzie rzucało żabami) start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 mTom to gratulacje i oby wiosna zawitała na dobre.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.03.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Bierzcie się za budowy, bierzcie.. chciałbym zobaczyć jak wyglądają oryginalne prymulki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 22.03.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witam wszystkich prymulkowiczów!!! Długa przerwa, ale gdy się nie ma dostępu do sieci to czasami tak wychodzi. Doczekałem się wreszcie wiosny i ruszam. Powoli się biorę za zbrojenia fundamentów i jak dobrze pójdzie po świętach ruszę z robotą. Myślę Maksiu, że będziesz miał okazję zobaczyć oryginalną prymulkę bez wielkich przeróbek. Przynajmniej jeszcze nic mnie, ani mojej piękniejszej połowie do głowy nie przyszło. Na chwilę obecną ma być tak jak w projekcie (poza technologią wykonania). Ciekawe, czy tak się skończy? Pogoda iście wiosenna. Trochę deszczu, trochę słońca oby tylko śnieg nie wrócił. W każdą wolną chwilę pochłaniam literaturę fachową i stale dokształcam się. Na razie mam ambicje żeby prowadzić kronikę, ale nie wiem na jak długo starczy mi sił. W każdym razie obiecuję pochwalić się swoimi dokonaniami, jeśli już coś będzie widać z mojej prymulki. Pozdrowienia z Dęblina Adaśko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 24.03.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Tak więc czekamy, Adaśko. U mnie zaczęło się zwożenie materiału. Za chwilę jedzie kolejna partia bloczków bk. W poniedziałek wchodżą murarze. Muszę kupić film do apratau. Nie obyło się też bez małego wypadku. Przy wysiadaniu z tira, tak nieszczęśliwie położyłem rękę, że powiesiłem się na obrączce. 4 szwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.03.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 mTom: brrrrrrrrr wiesz.. mialem podobna histporie na poczatku budowy, obylo sie jednak bez szwów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.03.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 mTom u Ciebie budowa w 100 % bolesna życzę żeby to był pierwszy i ostatni bolesny przypadek w tym trudzie. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.03.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Dzięki Aga. Patrząc na obrazek pod nickiem, byłabyś użyteczna w tej sytuacji. W każdym razie, przestrzegam wszystkich budujący - miejce obrączki jest w kieliszku. Dzisiaj przyjeżdża ostatnia partia bloczków. Jutro, jak pogoda pozwoli, zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 29.03.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Dzisiaj przyjeżdża ostatnia partia bloczków. Jutro, jak pogoda pozwoli, zaczynamy. Witam po weekendzie! Daj znać jak się prace posuwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.03.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 mTom: trzymamy kciuki za udane rozpoczęcie sezonu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.03.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Dzięki. Nowego sezonu. Fundamenty już mam. I mam nadzieję, że nie będę tego sezonu zamykał na wózku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts