maksiu 13.10.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Maksiu cały czas sie tam wkurza, a mi szkoda nerwów Jakby nikt nie podejmował z nią tematów byłby spokój prosze mi tu nie mimizować... tomek napisal dobrze.. wkurzylem sie tylko raz.. jak paskuda zaatakowała Edzie... najspokojnieszego i najbardziej obiektywnego czlowieka jakiego znam... no to i ja wtedy nie wytrzymalem... mam nadzieje ze wreszcie ktos z tym zrobi porzadek.. ale to działka admina.... forum bez mimozy? niewiarygodne.. ale byly takie czasy m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.10.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Myślę, że ankiety dały jej dużo do myślenia. Może wreszcie będzie spokój... na jakiś czas? Osobiście nie podoba mi się sposób administrowania tym forum (nie dotyczy oczywiście Dzienników budowy ). Odnoszę wrażenie jakby forum szanownej redakcji zaczęło przeszkadzać. Rozumiem więc, że drewnianego tarasu czy kozy nikt nie ma zamaru być posiadaczem? Jutro idę załatwiać gaz i mam nadzieję, że mnie przy tym krew nie zaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.10.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Myślę, że ankiety dały jej dużo do myślenia. Może wreszcie będzie spokój... na jakiś czas? Osobiście nie podoba mi się sposób administrowania tym forum (nie dotyczy oczywiście Dzienników budowy ). Odnoszę wrażenie jakby forum szanownej redakcji zaczęło przeszkadzać. Rozumiem więc, że drewnianego tarasu czy kozy nikt nie ma zamaru być posiadaczem? Jutro idę załatwiać gaz i mam nadzieję, że mnie przy tym krew nie zaleje. Tomku.. nie przesadzaj.. w dziennikach jest tylko odrobinke lepiej... bo nie zawsze mam czas tam wszystko sledzic na bieżąco... a co do tarasu to bedzie wylewany, a kozy nie posiadam i raczej nie planuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Zamiast kozy stawiasz na kosiarkę? A co do dzienników to chciałem Cię pochwalić, że tam taki porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.10.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Zamiast kozy stawiasz na kosiarkę? A co do dzienników to chciałem Cię pochwalić, że tam taki porządek. no to dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Maksiu cały czas sie tam wkurza, a mi szkoda nerwów Jakby nikt nie podejmował z nią tematów byłby spokój prosze mi tu nie mimizować... tomek napisal dobrze.. wkurzylem sie tylko raz.. jak paskuda zaatakowała Edzie... najspokojnieszego i najbardziej obiektywnego czlowieka jakiego znam... no to i ja wtedy nie wytrzymalem... mam nadzieje ze wreszcie ktos z tym zrobi porzadek.. ale to działka admina.... forum bez mimozy? niewiarygodne.. ale byly takie czasy m. Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Taras u nas jeszcze pod znakiem zapytania, ale napewno nie drewno pod uwage jest brane wylewać, kostka lub jeszcze inny utwardzacz Kozy nie bedzie tylko kominek tutaj na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 13.10.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Ja nieco inne pytanko... Wg info ze strony archonu w sieci: "Do większości projektów dodajemy GRATIS projekty ogrzewania kominkowego i wentylacji mechanicznej wraz z klimatyzatorem." Jak kupowaliście projekt to dostaliście też taki bonus? To, że kominek jest w projekcie to wiem, ale czy rozprowadzenie gorącego powietrza jest rozplanowane? P.S. Koza, a raczej całe stado, to by sie na mojej działce przydały. Może by co nieco "bujnej, dzikiej roślinności" wyjadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.10.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jak ja kupowałam peojekr nie było takich dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 14.10.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 A mój projet ma dodatkowe projekty z rozprowadzeniem DGP oraz projekt wentylacji urządzeniami firmy DOSPEL, lecz ani z jednego ani z drugiego nie skorzystam. Prędzej zdecyduję się na płaszcz wodny a wentylacja będzie zwykła, grawitacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.10.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jeśli ktoś się zdecydyje na wentylacje mechaniczną to wtedy trzeba pomyslec czy potrzebne sa 3 kominy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 14.10.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Jeśli ktoś się zdecydyje na wentylacje mechaniczną to wtedy trzeba pomyslec czy potrzebne sa 3 kominy w domu U mnie nic jeszcze nie zdecydowałem w kwestii wentylacji. Warunki z gazowni dostałem, a raczej oświadczenie że podłączą, wykonają modernizacje sieci na swój koszt a ja zapłace za samo przyłącze zgodnie z taryfą zatwierdzoną przez URE Także ogrzewanie gazowe jednak pozostanie docelowym i kominek dojdzie jako uzupełnienie. Kominek z płaszczem wodnym planowałem co prawda, ale... chyba nie udźwignie tego kosztu mój budżet. Dziś jade podpisać porozumienie z gminą w sprawie wodociągu i otrzymam warunki przyłączenia. W przyszłym tygodniu mam mieć warunki z zakładu energetycznego. I... kupuje prymulki i zaczynam z adaptacją, planem zagospodarowania działki, projektami przyłączy itd. itp. W końcu będe autentycznie mógł powiedzieć, że jestem jednym z prymulkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.10.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 To czekam na prymulkowicza pełną gębą Co do gazu to u nas własnie zrobili przyłącze Zaraz uzupełnię dziennik i wkleje nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 15.10.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 -------------------------------------------------------------------------------- witam wszystkichuważnie czytam wszystkie dotychczasowe posty- prawie kończe "Hej! Ponawiam pytanie Agniesi. Jak połączyliście działówki na górze ze słupami od dachu? Tomek , Iza liczę na was bo to u Was już przerobiliście. Maksiu, co proponujesz? " chciałbym podzielic sie sugestią jednego z wielu wykonawców z którym rozmawiałem na tamat budowy prymulekzaproponwał mi aby scianki działowe zrobic z pustaka 24 cm. (tam gdzie miałyby być te słupy)i na niej oprzec słupy powyżej sufitu, w ten sposób otrzymam jednorodną scianę , równą i bez pęknięć na łączeniu drewna i BK. nie rozmawiałem o tym jeszcze z KB mam na to czas jeszcze ,ale moze Sławku zasięgniesz jezyka w sprawie pozdrawiam W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 15.10.2005 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Wy spadacie na dół, a ja leżę na łopatkach. To czekanie na pozwolenie wykańcza psychicznie. Powoli odechciewa się budować przez tych urzędników. Ale pocieszam się, że jak wy daliście rade to ja też dam. Pozdrawiam. sprawy papierów u mnie trwały ok. pół roku, co prawda nigdzie mi sie nie spieszyło, ale troche to trwało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.10.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Wojtacho u nas dziaówki na poddaszu będę z 12 i przed tynkowaniem damy na słup i ścianę w połaczeniu siatkę raibetza ( chyba dobrze napisałam ) wyczytałam o tej siatce na forum , ludzie tak maja i nic im nie peka Więc wymyslilam że i My tak zrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 16.10.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Wojtacho u nas dziaówki na poddaszu będę z 12 i przed tynkowaniem damy na słup i ścianę w połaczeniu siatkę raibetza ( chyba dobrze napisałam ) wyczytałam o tej siatce na forum , ludzie tak maja i nic im nie peka Więc wymyslilam że i My tak zrobimy. majster z którym rozmawiałem twierdził, że słupy będą szersze niż śćiana i bedzie to żle wyglądało, po spojrzeniu w projekt rzeczywiscie tak wygląda na rysunku, ale nie sprawdzałem tego w opisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.10.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 My planujemu tak pojechac z działówkami żeby jakoś się komponowało, nasze słypy maja wymoar 20 x 20 zobaczymy jak to wyjdzie, temat będzie na tapecie po 20.10, wtedy napisze cos więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 16.10.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Jeszcze jedno, znajomy który buduje dom na połączeniu drewna i BK dał izolacje z papy na całej długości słupa, zostawiając szczelinę na połączeniu obu materiałow, zobacze jak otynkują jak to będzie wyglądało a cha wczoraj skończyłem lekturę FORUM (naszego forum ! ) będę częstrzym gosciem prymulek. po niedzieli podpisuję umowę z wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.10.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Tak jak napisałm temat bedzie przerabiany po 20 wtedy będe miała więcej informacji z tego co wyczytałam na forum to nikt nie dawał papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts