emilag 18.10.2005 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Nam cieśla zaproponował zmianę więźby- zamiast belki kalenicowej da 2 belki symetrycznie w połowie. Ma to sprawić, że konstrukcja będzie mocniejsza i bardziej stabilna. Nie wiem jednak ile belek pionowych wyjdzie mi przy ścianach. A u ciebie ile jest tych belek- 2? Czy stoją na słupach żelbetowych czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.10.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Belki pionowe są dwie. U nas KB zrezygnował ze słupów na rzecz wzmocnienia ściany działowej pomiędzy kuchnią a salonem. Propozycja cieśli nie jest zła. Też mieliśmy taką, tyle że nie było odpowiedniego drewna i stanęło na kalnicowej. Moim zdanie po prostu łatwie konstruuje się wtedy więźbę. Jest tylko jedno ale, z tych 2 belek co najmniej jedna będzie musiała być dzielona - komin stoi jej na drodze. Drugua przejdzie na styk. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.10.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 My też będzie mieć wyłaz zamierzam korzystac ze strychu, jest tam sporo miejsca na graciarnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.10.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Sorrki za zwłokę, ale naprawde mam urwanie głowy w pracy.. zrobiłem w domu wasze zdjęcia, można już podziwiac na mojej stronie... co do konstrukcji dachu i włazu, u mnie jest konstrukcja z płatwiami, czylitymi dwoma belkami, łączone w okolicy połowy długości, latwie podparte słupkami i mieczami, do obejrzenia na zdjeciach w galerii, miesiąc sierpien 2003, a co do włazu to oczywiscie bedzie, bo strych mam ogromy i było by głupota nie chciec go wykorzystac.pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.10.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Zdjęcia pooglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wojtacho, mam zdjęcie (chociaż nie najlepsze, muszę jednak zrobić nowe) tego słupa. Dawaj maila, to Ci wyślę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.10.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Pytanie do tych Prymulkowiczów, którzy budowali kominy tak jak w projekcie. Ile cegły klinkierowej wyszło Wam na kominy? I jaki klinkier kupiliście (firma, kolor)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 20.10.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 witaymi wyszły 3 palety, kupowalem Rabena w 3 gatunku i albo dobrze trafiłem albo mają bardzo wysoką jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 20.10.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 widzialem zdjęcia i jestem pod wrażeniem postępow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 20.10.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wojtacho, mam zdjęcie (chociaż nie najlepsze, muszę jednak zrobić nowe) tego słupa. Dawaj maila, to Ci wyślę, będe wdzięczny za fotki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtacho 20.10.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 u mnie troche zmianzaplanowałem ścianę trójwarstwową, prawdopodobnie 5 cm. wełny w środku,sprawdze jeszcze ceny jak to się ma do styropianu i zadecyduję,nie wiem jeszcze czy budować na zaprawę (bardziej to do mnie przemawia), czy na klej - oczywiscie z BK.moze jakies sugestie drodzy forumowicze?!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.10.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wojtacho, moja refleksja jest następująca. Ściana trójwarstwowa jest droższa od dwuwarstwowej, a wełna od styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.10.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wojtach, moja refleksja jest następująca. Ściana trójwarstwowa jest droższa od dwuwarstwowej, a wełna od styropianu. Ujął bym to dokładnie tak samo... im bardziej skomplikowana technologia tym wiecej mozliwosci popełnienia błędów... pozatym jestem zwolennikiem tradycji bk24+12styropian i po kłopocie m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.10.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A z czego zamierzasz zrobić ściankę dociskową? Zdjęcie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.10.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wojtacho, moja refleksja jest następująca. Ściana trójwarstwowa jest droższa od dwuwarstwowej, a wełna od styropianu. Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.10.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Pytanie do tych Prymulkowiczów, którzy budowali kominy tak jak w projekcie. Ile cegły klinkierowej wyszło Wam na kominy? I jaki klinkier kupiliście (firma, kolor)? U nas cegła klinkierowa Wieneberg ( chyba tak to się pisze ) kolor czerwony, poszło tego 740 szt. Jak wygląda na kominach można pooglądać na zdjęciach w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 21.10.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 No to zamawiam 3 palety po 250 szt- wyjdzie 750. I chyba też Robena, bo wychodzi najtaniej, klinkiery CRH Klinkier mają takie ceny, że aż mi się wierzyć nie chce.Co do postępów, to byłyby większe, gdyby ekipa zechciała porządnie pracować. Szef ekipy obiecał, że do poniedziałku będzie tak zrobione, że będzie mógł już wejść cieśla. Cieśla dzwoni i pyta czy może już wchodzić od przyszłego tygodnia, a u nas nie ma jeszcze wieńca i słupków zalanych ani kominów wyciągniętych. Obłęd jakiś. Pracują ostro, dopóki nie dostaną pieniędzy za zrobiony etap, a jak dostaną to wtedy doczekać się ich nie można. Mamy na razie ściankę kolankową i szczytową do wysokości kolankowej, ale jak pisałam wcześniej nie ma zalanego wieńca i słupków. Zapłaciliśmy 40procent umówionej kwoty, więc myślę że i tak jesteśmy do przodu, ale marzę, kiedy ekipa skończy i nie będę się już zamartwiać kiedy przyjdą.Choć nigdy nie wiadomo, co będzie na kolejnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.10.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Emila tak to już jest z tymi ekipami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 21.10.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 nie kupuj od razu 3 palet, jak zabraknie to najwyżej dokupisz a po co ma ci zostać, klinkier nie jest tani, mam nadzieje że twój cieśla nie jeżdzi sierra?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.10.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 jezeli kupujesz na kominy klinkier typówke.. to nie ma sensu kupowac na zapas.. inaczej jesli chcesz cos nietypowego.. wtedy warto kupic troszke na zapas...m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts