Aga J.G 26.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Wojtacho, karta zadziałała po sformatowaniu, a zdjęcia.. cóż były tylko te dla Ciebie. Aga, a jak tam z gazem sprawa u was wygląda? Gaz mamy nawet juz doprowadzony do budynku Nie czytasz Tomeczku mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 26.10.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Projekt już mam W poniedziałek zamówiony, we wtorek dostarczony. Dla chętnych na przyszłość - w komplecie jest też projekt szamba 10m3. Teraz adaptacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.10.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Projekt już mam W poniedziałek zamówiony, we wtorek dostarczony. Dla chętnych na przyszłość - w komplecie jest też projekt szamba 10m3. Teraz adaptacja Teraz to się zaczyna prawdziwa budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Wczoraj cały dzień cieśla z ekipą ostro walczyli- docieli już wszystkie elementy, obrobili i poukładali. A dziś zaczynają robić konstrukcję.Po wiadomośći boba budownika postanowiłam zapytać cieślę jakie jest nasze drewno. Cieśla powiedział najpierw, że widział gorsze i widział lepsze i na pierwszy rzut oka super suche nie jest, ale jak przeciął belkę, to stwierdził, że nie musimy się martwić, bo drewno jest wystarczająco wysuszone i zaimpregnowane. Co do moczenia- podobno tartak, z którego braliśmy więźbę ma komory do suszenia i impregnacji- drewno nie jest tam moczone tylko poddawane impregnacji ciśnieniowej i dlatego barwnik nie przenika do środka drewna tylko pozostaje na jego powierzchni. I podobno wprawne oko cieśli rozpozna dokąd dotarł impregnat.Może więc z twoim drewnem bobie nie jest tak źle, no chyba, że jesteś pewien moczenia niewysuszonego drewna. Cieśla zgodził się również orynnować nam dach- bez żadnych dopłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 27.10.2005 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No to pogratulować dobrego fachowca! Żadko zdarza sie żeby rzemieślnicy zrobili coś za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 27.10.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 sorry miało być Rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Nasze Prymulki nie są skomplikowane. Dach jest tak prosty, że prostszy już być nie może, więc położenie 2 prostych rynien, to nie jest żadne wielkie przedsięwzięcie. Dlatego pewnie "dorzucił" nam to gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Jak na razie współpraca układa się miło. Cieśla jest słowny, porządny i mam nadzieję, że nie zrobi nam tego co murarz, bo z każdym dniem bliżej zimy i nie chciałabym, żeby śnieg padał mi do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 27.10.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Do śniegu jeszcze dużo czasu, prędzej ci drewno od deszczu zamoknie. Mój cieśla był z twoich okolic i jeżdził sierrą. Myśle że to nie ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Mój cieśla jest spod Grodziska i jeździ jakimś dostawczym koreańczykiem, w którym wozi sprzęt i 2 pomocników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.10.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Dach Emilki rosnie, bardzo fajnie Emila a czym macie zamiar pokryć dach bo nie wiem czy pisałas a ja przeoczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Zamówiliśmy dachówkę ceramiczną Roben w kolorze miedzi. Czekamy- na dniach ma przyjechać.Żeby zaoszczędzić, nie zamówiliśmy dachówek skrajnych, bo przy cenie dachówki podstawowej 2,13 cena za wiatrownicę 23 zł to troszkę przesada. Postanowiliśmy, że cieśla zrobi opierzenie z blachy i drewna. Mam nadzieję, że będzie ładnie. A to, co wydałabym na dachówki skrajne, postanowiłam przeznaczyć na okiennice- takie jak w projekcie. Mam nadzieję, że wystarczy pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 27.10.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 No to kolejne pytanie z mojej strony.Jakiej firmy rynny zamówiliście? 13 km stąd, w Buku, jest firma Wavin, która produkuje m.in. orynnowanie. Ale niestety dostępne kolory to czarny, brąz, czerwony i biały. Nie ma koloru naszego dachu. Znaleźliśmy też rynny, nieco tańsze niż Wavin, PCV w kolorze miedzi firmy Marley. Czy możecie coś o nich powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 27.10.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Z tego co słyszałem, są to dobre rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.10.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 U mnie praca wre. Cieśla idzie jak burza i choć to bardzo spokojny i małomówny człowiek, to można powiedzieć że idzie przebojem. Pomocników ma tak wytrenowanych, że każdy ma swoją robotę i robią to tak że w efekcie konstrukcja w większości powstała wczoraj, w ciągu 1 dnia. W środę sobie wszystko przygotowali a wczoraj ustawiali. nawet malują nam wszystko impregnatem do drewna, który nawiasem mówiąc wygląda paskudnie. Kupiliśmy Nobiles w kolorze orzech. Zastanawiałam się nad Tikiem ale we wzorniku tej firmy był za bardzo czerwony. A orzech wyglądął jak okna w kolorze złoty dąb. Tyle tylko, że zielonkawa barwa zaimpregnowanego w tarataku drewna spowodowała, że pomalowane impregnatem orzechowym drewno nie ma takiego koloru jak na wzorniku. Mam jeszcze nadzieję, że jak pomalujemy drugi raz a może trzeci to będzie ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.10.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Emila ze wzornikami jest ten problem że probka jest malutka, ale jak pomalujecie po raz drugi napewno będzie lepiej Cieszę się zeWasz domek tak szybko ubiera się w czapeczkę Jakie macie dalsze plany budowlane ??? Jeśli chodzi o rynny My mamy Lindab, na razie jest oki ale co ja moge powiedzieć Tyle że znajomi mają i sąsiedzi też od ponad roku na swych domkach i nic się z nimi nie dzieje, kolory są takie jak były Ja się wypowiem za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.10.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Jak zadaszymy, ekipa murarska musi jeszcze parę rzeczy dokończyć- schody wewnętrz, ścianki działowe, podbeton (chudziak), schody zenętrzne. Potem chcemy zrobić ogrodzenie a następnie prace suche, które można robić zimą, pod warunkiem, że nie będzie niskich temperatów- może więc nam się uda ocieplić dach wełną i pociągnąć instalację elektryczną. A w styczniu cieśla wraza, żeby zrobić nam wiatę garażową (konstrukcję i pokrycie dachówką). Reszta poczeka do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.10.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 czyli potem przerwa zimowa Ja mam nadzieję że na wiosnę będę już klikac ze swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.10.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 U mnie na stronce sa nowe zdjecia od Emilki, sorrki ze dopiero dzis.. ale czwartek i piatek bylem w delegacji i na odwyku od internetu a dzis rano pojechalem na budowe, wiec zdjecia sa dopiero teraz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.10.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Emila widzę że zmieniliście konstrukcję więźby, czy się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts