wojtacho 30.10.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Emilia widzę ,że zmieniliście konstrukcje dachu - 2 płatwie, jak byś mogła obfotografować jak ominęłas kominy to chętnie to dbejrzę ,co bym ze swoimi majstrami mógł temat przerobićpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.10.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 jak sobie oglądam wykończenie belek i porownuje to z moim, to aż mi sie nie chce na budowe jechać. (moi cieśle to partacze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.10.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Tak zmieniliśmy więźbę. Ciśla zaproponował 2 płatwie zamiast belki kalenicowej- konstrukcja jest stabilniejsza, oraz równy rozstaw krokwi. Jeśli chodzi o kominy, to kominkowy przebiega pomiędzy krokwiami, wentylacyjny na styk a gazowy przechodzi przez płatew, dlatego musi być obejście. Płatew została przecięta i będzie jakoś tam specjalnie mocowana. Wszystko już sfotografowałam i wysłałam do Maksia, więc czekam, az Maksiu znajdzie chwilkę i umieści zdjęcia na stronie.Cięśla jest świetnym fachowcem, a znajomi, którzy przejeżdżają obok naszej chatki mówią, że to jedyny góralski dom w Dusznikach. Obejrzyjcie ganek i zadaszenie a zrozumiecie dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.10.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Wszystko już sfotografowałam i wysłałam do Maksia, więc czekam, az Maksiu znajdzie chwilkę i umieści zdjęcia na stronie. zdjecia juz są na stronce.. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.10.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Dzięki Maksiu.Teraz czekam na komentarze.Wiem, że nie wszystkim podobają się takie rzeźbienia i ja sama zastanawiałam się nad propozycją cieśli dość długo. Ale widziałam, jak zrobił swój dom i swoje wejście i spodobało mi się to, zwłaszcza, że Prymulki są dość skromnym i prostym domem. A ponieważ kocham drewno i naturalne materiały to pomyślałam, że może to wyglądać ciekawie i oryginalnie. Mam nadzieję, że po kilkukrotnym przemalowaniu impregnatem będzie wyglądało jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.10.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Mam jeszcze 2 pytania. Pod koniec tygodnia będą układać nam dachówkę. W związku z tym musimy kupić folię dachową i okno dachowe do małego pokoju. Poradźcie proszę jaką folię kupić i jakie okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.10.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 dach na mnie zrobil duże wrażeni, bardzo ładnie!! Jeśli okna to tylko VELUX w auchanie czasem można je kupić z ładnym rabatem, polecam najpierw zadzwonić. telefony na internecie. Myśle że cieśla wiedział o oknie-bo u mnie pod okna krokwie miały inne rozastawy a u ciebie są wszystkie idealnie równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 31.10.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 no i jeszcze fakro preselect - tylko z tego co wiem to drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.10.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Mamy propozycję z hurtowni zakupu folii dachowej wysokoparoprzepuszczalnej- membrany Marma Dachowa o paroprzepuszczalności 2000. Czy znacie albo słyszeliście o tej firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 31.10.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Cena 280 / 75mkw, czyli 3,73 za 1mkw. Jak na membranę to chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.10.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 My mamy okna dachowe velux W łazience plastikowe U nas folia dachowa Aqua Protect IVT cena za metr 3,60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A co to u nas taka cisza Podciągam do góry bo jeszcze spadniemy na drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.11.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Może po wyborach wszyscy wyemigrowali? Prymulkowicze, piszcie choćby i z Nowej Zelandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Może po wyborach wszyscy wyemigrowali? Prymulkowicze, piszcie choćby i z Nowej Zelandii. Jakbym była slimakiem to tez bym najchetniej wyemigrowała a tak to co ? Mam zostawic swoje Prymulki Może poprostu po wyborach nastrój nie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazmarc 03.11.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Jako że nie zacząłem budowy to sie poważnie nad emigracją zastanawiam, fakt Ale prymulki zabiore jakby co ze sobą, bo projekt kupiłem A na bardziej poważnie - mam komplecik warunków przyłączy, mam projekt ale zwlekam ze zleceniem adaptacji. Niestety nie mam pewności z zatrudnieniem od grudnia i wstrzymałem dalsze kroki do budowy prymulek Ostatnio tylko oglądam zdjęcia na stronie Maksia co by sobie humor poprawić i "dokarmić" marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Niestety nie mam pewności z zatrudnieniem od grudnia i wstrzymałem dalsze kroki do budowy prymulek Ma nadzieję że z pracą się wszystko wyjasni i na wiosne ropoczniesz budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.11.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Niestety sytuacja w kraju jest niepewna, rynek finansowy w obawie za złoty leci na łeb na szyję- gdybym II transzę kredytu wzięła po wyborach, to dostałabym trochę więcej niż dostałam przed wyborami. mam tylko nadzieję, że jak rozpocznę spłatę, to złoty będzie silny. U nas murują kominy i ścianki działowe na poddaszu. Od poniedziałku zaczynają układać dachówkę a 15 listopada mają nam zrobić przyłącze energetyczne. Co prawda będzie już po budowie, ale lepiej późno niż wcale. Najśmieszniejsze jest to, że pożyczyliśmy od mojego taty agregat na początek budowy a praktycznie uciągnął całą budowę, bo nawet nie miliśmy od kogo pociągnąć prądu. Pewna rzecz mnie zastanawia. W opisie Prymulek na stronie Archonu i chyba w projekcie podano powierzchnię ścian zewnętrznych- 130 mkw. Tyle też kupiliśmy siporeksu a 100 sztuk nam zostało, co daje ok. 14 mkw. Szkoda, bo co ja z tym zrobię, a to przecież 550 zł. Czy wam też podobnie wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Jesli chodzi o wyliczenia w projekcie to ja się ni ewypowiadam, bo jak wiadomo moje Prymulki przerobione Jeśli chodzi o transzę to u nas też tak było ale co tam mam nadzieje że jakoś będzie w tym naszym kraju i da się tutaj żyć w miarę normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 03.11.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Mnie nic nie zostało, na szczęście. Mam pytanie, ile m2 styropianu trzeba kupić na docieplenie elewacji? Czy te prawie 129 m2 to jest powierzchnia wszystkich ścian zewnętrznych? Coś mało mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 03.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 A mi się wydaje, że te 129mkw w standardowych Prymulkach to powierzchnia obliczona wg wymiarów domu bez odejmowania powierzchni okien i drzwi. Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że tak dużo bk nam zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts