Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie!!!

Jestem tu nowa. Bardzo się cieszę, ze znalazłam wątek o Prymulkach. Właśnie ten projekt zamierzamy zakupić. Po obejrzeniu setek projektów wygrały Prymulki. Z pracami budowlanymi ruszymy dopiero w przyszłym roku. Na razie przeglądam forum by zdobyć wiedzę budowlaną. :lol:

Pozdrawiam wszystkich!!!

Szwy wyciągnięte. :cry:

Ściany pną się do góry. Zmieniam minimalnie rozmieszczenie okien. Zrezygnowałem z balkonu na rzecz tarasu nad garażem. W efekcie ta dziwna asymetria okien dla parteru i piętra po stronie kuchni, nadawała elewacji jakiś taki smutny wygląd. Jestem bardzo symetryczny więc... okna też będą symetryczne.

Niestety wyjeżdżam dzisiaj w delegacje na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że nie zastanę w niedzielę pobojowiska na placu budowy.

mTom z tymi oknami to masz rację tak mi się wydawało jak patrzyłam na projekt że to jest nie symetryczne, ale na początku myślałam że może tak to wygląda na rysunku widzę że tak jest na żywo więc moje też będą symetrycznie. mam jeszcze jedno pytanie co do okien na jakiej wysokości planujesz parapety bo w projekcie jak dla mnie są trochę za nisko i mam zamiar je podnieśc.

Pozdrawiam Aga.

Mtom ja w kuchni najparwdopodobniej zrobię na 100 cm ma tam być zlewozmywak więc nie chcę problemów z otrwieraniem tak też zrobię wpomieszczeniu gospodarczym co by było symetrycznie, a w pozostałych pomieszczeniach mam plan na okło 85 cm zależy jak to będzie wyglądało przy bloczkach i wtedy podniesienie sufitu tak aby w środku zrobiło się co najmniej 2, 85.

Pozdrawiam Aga.

cześć Maksiu te moje wyliczenia są takie miej więcej zobaczę co wyjdzie z bloczków bo przecież nie będę ich pocinac albo cos w tym stylu :wink:

poprostu uważam że takie wyskości są oki, bo te które są w projekcie jak dla mnie za nisko.

Pozdrawiam Aga.

Witam Wszystkich "Prymulkowiczów".

Z wielkim entuzjazmem przymierzam się do budowy tego domu. Mam do Was pytanie. W projekcię jest, że można go budować w systemie jednowarstwowym, z wypowiedzi zorientowałem się, że raczej budujecię w systemie dwuwarstwowym (BK + styropian).

Czy jest ktoś kto buduje w systemie trójwarstwowym i czy budujący w dwuwarstwowym są zadowoleni?

Zastanawiam się nad budową w systemie trójwarstwowym.