Aga J.G 29.03.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 cześć mTom trzymam kciuki żeby wszystko szło zgodnie z palnem U nas juz wiosna mam nadzieję że na dobre. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula 29.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Witajcie!!! Jestem tu nowa. Bardzo się cieszę, ze znalazłam wątek o Prymulkach. Właśnie ten projekt zamierzamy zakupić. Po obejrzeniu setek projektów wygrały Prymulki. Z pracami budowlanymi ruszymy dopiero w przyszłym roku. Na razie przeglądam forum by zdobyć wiedzę budowlaną. Pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.03.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Szwy wyciągnięte. Ściany pną się do góry. Zmieniam minimalnie rozmieszczenie okien. Zrezygnowałem z balkonu na rzecz tarasu nad garażem. W efekcie ta dziwna asymetria okien dla parteru i piętra po stronie kuchni, nadawała elewacji jakiś taki smutny wygląd. Jestem bardzo symetryczny więc... okna też będą symetryczne. Niestety wyjeżdżam dzisiaj w delegacje na drugi koniec Polski. Mam nadzieję, że nie zastanę w niedzielę pobojowiska na placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.03.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 mTom z tymi oknami to masz rację tak mi się wydawało jak patrzyłam na projekt że to jest nie symetryczne, ale na początku myślałam że może tak to wygląda na rysunku widzę że tak jest na żywo więc moje też będą symetrycznie. mam jeszcze jedno pytanie co do okien na jakiej wysokości planujesz parapety bo w projekcie jak dla mnie są trochę za nisko i mam zamiar je podnieśc.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.03.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Aga, w kuchni podnosze do 90 cm (szafka kuchenna by nie weszła). Gdzie indziej zostawię 70, no może troszeczkę więcej jak wyjdzie z wymiaru bloczka. Chociaż może i masz rację, że 70 cm to mało.Za chwilę jadę na budowę może cosik zmienię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.03.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Mtom ja w kuchni najparwdopodobniej zrobię na 100 cm ma tam być zlewozmywak więc nie chcę problemów z otrwieraniem tak też zrobię wpomieszczeniu gospodarczym co by było symetrycznie, a w pozostałych pomieszczeniach mam plan na okło 85 cm zależy jak to będzie wyglądało przy bloczkach i wtedy podniesienie sufitu tak aby w środku zrobiło się co najmniej 2, 85.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.03.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Trochę mnie zaniepokoiłaś. Muszę to jeszcze raz szybko przemyśleś. Może podnieść wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.03.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jeśli mogę sie wypowiedziec w temacie okien...u mnie jest tak:normalnie okna na poziomie 80 cm nad poziomem docelowej podlogi..a w kuchni o 30 cm wyzej... czyli 110cm..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 cześć Maksiu te moje wyliczenia są takie miej więcej zobaczę co wyjdzie z bloczków bo przecież nie będę ich pocinac albo cos w tym stylu poprostu uważam że takie wyskości są oki, bo te które są w projekcie jak dla mnie za nisko. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Aga: wymiar 80cm osiagnąłem stosując 4 bloczki na klej... (98cm -18 na wykonczenie podłogi), a drugi wymiar to 5 bloczkow +1 warstwa cegłypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Własnie maksiu ja mam zamiar to policzyć po bloczkach ale myślę że tak to będzie wyglądało a jaką masz wysokośc wewnątrz pomieszczeń od docelowej podłogi?Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.04.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Kurcze.. nie pamietam.. dokladnie.. ale cos mi tak sie kołacze po głowie że 2,60 docelowo po wykończeniu... na parterze i chyba 2,58 na poddaszu..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Dzięki Maksiu, ja się zastanawiam nad 2,80 ale nie wiem co z tego będzie, to jeszcze nie rozstrzygnięte i myslę że decyzja będzie rozkwitać w toku a do tego jeszcze trochę zostało.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.04.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Dziekuję wszystkim za zwrócenie uwagi na problem wysokości parapetów w kuchni. U mnie ściany parteru i kominy już stoją. Praca wre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.04.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 mTom i na jakiej wysokości zrobiłeś w końcu te parapety? jeszcze jedno pytanko co z wysokością parteru jaką planujesz od docelowej podłogi? Pozdrawiam i życzę by wszystko szło zgodnie z palnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.04.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Podniosłem w kuchni od strony drzwi wejściowychj o jeden bloczek bk. Czyli jest 100 cm. Podobnie zrobiłem w pom. gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 06.04.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Witam Wszystkich "Prymulkowiczów".Z wielkim entuzjazmem przymierzam się do budowy tego domu. Mam do Was pytanie. W projekcię jest, że można go budować w systemie jednowarstwowym, z wypowiedzi zorientowałem się, że raczej budujecię w systemie dwuwarstwowym (BK + styropian).Czy jest ktoś kto buduje w systemie trójwarstwowym i czy budujący w dwuwarstwowym są zadowoleni?Zastanawiam się nad budową w systemie trójwarstwowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.04.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 mTom: może jakieś zdjęcia postępów budowlanych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 06.04.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 redwald, moim zdaniem da się w 3W. Zapytaj swojego projektanta, tego co Ci będzie adaptował.Maksiu, wstyd przyznać, nie mam czasu na kupno filmu, a cyfrówki się jeszcze nie dorobiłem. Niemniej zdjęcia będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.04.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 mTom: wstydz się :D rób jak najwięcej zdjęć.. bo potem się mogą przydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts