emilag 08.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Tylko że nam murarz nie powiedział "schody osobno". Wprowadził nas w błąd, bo długo o tych schodach rozmawialiśmy w kontekście przerobienia ich na spocznikowe, a gdy zalewali strop bez schodów to murarz tłumaczył się, że tak mu wygodniej, że zbrojenie schodów trwa długo i on to sobie zrobi, jak cieśla zadaszy. To jak w takiej sytuacji mogłam przypuszczać, że schody liczy osobno. Takie rzeczy mówi się WYRAŹNIE na początku rozmów o budowaniu a nie na koniec przed wypłatą. A skoro o tym nie powiedział, to ja nie mam obowiązku przyjmować jego oświadczenia jak potulny baranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.11.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Niedomówienia, to jeden ze sposobów prowadzenia interesów.To ja chyba miałem szczęście z tymi schodami. Machnęli mi je przy okazji stropu. A zrobienie schodów to rzeczywiście nie jest prosta sprawa. Samo rozrysowywanie stopni zajęło im całą sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.11.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Dlatego zeby nie było niedomówien to odrazu mowilem, spisac umowe.. gdzie sie wyszczegolnie to co chce sie aby bylo zrobione, zawsze z umową masz wieksze mozliwosci. pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 08.11.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 no właśnie to jest sposób na wyciągnięcie dodatkowej kasy, ja za dach też musiałem dopłacić i uważam że niesłusznie. Wyliczyłem mu że robi mnie w balona, a to i tak nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 08.11.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 jak facet jest uczciwy to umowa nie jest potrzebna, a jak nie to i umowa nic nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.11.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Mój elektryk na ten przykład od umówionej (ustnie) ceny odliczył jeszcze ponad 200 zł, bo mniej materiału wyszło niż zakładaliśmy. Cud.Natomiast facetowi od CO i wod kan kazałem dorobić kilka dodatkowych rzeczy, a ceny i tak nie zwiększył. Drugi cud.Są jeszcze uczciwi ludzie.Natomiast z dachem również miałem zadymę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.11.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 jak facet jest uczciwy to umowa nie jest potrzebna, a jak nie to i umowa nic nie pomoże To chyba kwintesencja i złota myśl o budowaniu systemem gospodarczym. Jestem przekonana, że można nie mieć umowy jeśli się płaci po robocie a nie z góry. Co prawda może nerwy większe ale nie zawsze. Znajomi mieli umowę a wykonawca nie przychodził, odlekał a jak go postraszyli, że zapłacą mniej z racji opóźnień to nie przyszedł wcale i stwierdził, że znajdzie sobie inną robotę. Znajomi przeciez nie mają ani czasu ani ochoty ani pieniędzy na ciąganie gościa po sądach, więc przepadł im sezon i zaczęli z rocznym opóźnieniem. Dlatego my nie gotowaliśmy się do umowy skoro przyjeliśmy zasadę, że płacimy po robocie. Cieśla jest jeszcze lepszy- powiedział, że on nie bierze kasy przed zakończeniem wszystkiego- żadne etapy go nie interesują. Kończy wszystko i dopiero wtedy bierze pieniądze. To jest dopiero podejście- mam tylko nadzieję, że nie skończy się jak z murarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.11.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Emilka mam nadzieję że jakoś z tymi schodami się wyjaśni, trzymam kciuki Co do uczciwości są ludzie i ludziska tak jak wszędzie, chcociaz w braci budolwalnej chyba więcej tych ludzisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.11.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Aga- szkoda że zaczyna się zima, która przyblokuje wasze murarskie zapędy. Przyzwyczaiłam się już, że ranek zaczynam od odwiedzin twojej strony i sprawdzenia naszego forum. Będzie mi brakować waszych działań na budowie, choć musisz przyznać, że i tak udało nam się trochę nadgonić zaległości i obecnie jesteśmy 3 kroki za Tobą (dach, okna i schody). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.11.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Emila nie smuć się u nas prace cały czas bedą szły do przodu, a za 3 - 4 miesiące bedę klikać z nowego domu Jak będę mieć net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.11.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A jak sprawa sprzedaży mieszkania? Pojawił sie ktoś chętny zapłacić wystarczająco dużo za wasze mieszkanie? A co zrobicie, jak kupiec będzie chciał wprowadzić się do mieszkania? Zdecydujecie się na przeprowadzkę do prymulek i wykańczanie mieszkając już tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.11.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 A jak sprawa sprzedaży mieszkania? Pojawił sie ktoś chętny zapłacić wystarczająco dużo za wasze mieszkanie? A co zrobicie, jak kupiec będzie chciał wprowadzić się do mieszkania? Zdecydujecie się na przeprowadzkę do prymulek i wykańczanie mieszkając już tam? Na razie sprzedaż mieszkania idzie spokojnie, zastrzeglismy że chcemy w nim mieszkac jeszcze 3 miesiące od sprzedaży, jesli taki klient się nie trafi to na jakis czas ewentualnie przeprowadzimy się do moich rodziców. Dom chyba nie będzie nadwał się do zamieszkania z dwójką dzieci Ale zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 08.11.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Czy planujecie może ogrzewanie podłogowe na całym dole? Czy macie już jakieś oferty, wstępne kosztorysy lub coś w tym stylu- jestem ciekawa, jak wygląda kosztowe porównanie tradycyjnych grzejników i ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.11.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Emila cały dól oprócz pom. gosp. i małego pokoju podłogówka dodatkowo drabinka w łazience górna łazienka też podłogówka, kominek z płaszczem wodnym i piec na gaz. Wyceny mają byc do końca tygodnia, jak będe miała to się podzielę informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.11.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 U nas rosną ściany działowe, zdjęcia w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.11.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Jaka cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.11.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Wszystkie sciany działowe na górze gotowe Nowe zdjecia jak zawsze w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.11.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Cisza, bo jeździmy i płytki wybieramy. To dopiero jest koszmar. W każdym razie to dobry czas na zakupy. Wyprzedaże są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.11.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Tomeczku tylko nie zapomnij się pochwalić tymi zakupami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.11.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Płytkami w pudłach czy jak już będą wisiały na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts