Aga J.G 29.12.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Piec gazowy napewno bedzie jednofunkcyjny z zasobnikime 150 l jakiej firmy jeszcze nie wiadomotutaj zadecyduje cena ( po nowym roku hurtownia wktórej będziemy się zopatrywać w matreiały będzie miała nowe ceny więc wtedy zadecydujemy). Ja nie chcę tylko jednej marki Junkersa Kominek z płaszczem wodnym Makroterm 18 Kw Grzejniki purmo ogrzewanie podłogowe wodne też purmo O wełnie gdzieś wyżej pisałam. Wełny 16 poszło 24 rolki, wełny 5 poszło 6 rolek. Wyżej teżpisałam ile w takich rolkach m 2 jest tej waty. ile poszło na sam pokój nad garażem trudno mi powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 30.12.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Przez ostatnie kilka dni pogoda była u nas icie syberyjska. Mróz, nieżyca i wiart tak silny, że nieg padał poziomo. Okna w naszym mieszkaniu mam do połowy zasypane niegiem- niesamowite, bo siedzšc na kanapie widzę tylko niebo.Poszlimy więc na budowę sprawdzić, czy wszystko w porzšdku. Jak weszlimy, to na pierwszy rzut oka było w porzšdku. Wszędzie sucho i żadnych niepokojšcych oznak. Mšż zajrzał pod folię dachowš i zauważył niewielkie iloci niegu leżšce na foli- pomiędzy dachówkš a foliš. Na poczštku mylelimy, że dekarz zrobił cos nie tak, ale nieg leży równomiernie a nie punktowo, więc tłumaczę sobie, że przecież dachówka nie ma szczelnie pokrywać dachu a folia dachowa jest włanie po to, by nieg lub ewentualnie deszcz, które dostanš się pod dachówkę nie zawilgociły ocieplenia. Nasz KB wyjechał, dlatego nie mam u kogo się upewnić.Czy dobrze mylę? Czy przy takiej pogodzie ma prawo co wpać pod dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.12.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Emila wiatr ma prawonawiać śnieg pod dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 30.12.2005 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Emila, Aga, nie tylko prawo, ale wręcz obowiązek.Aga, pochwal się jak się nazywają te płytki, co sobie kupiłaś? Pytam o te beżowe i brązowe, z poszarpanymi krawędziami. Dziwnie podobne do tych, które przed chwilą nabyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.12.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Tomeczku ja ich jeszcze nie nabyłam takie płytki robi Opoczno, Paradyż i nasz miejscowy Polcolorit. My chyba zakupimy Polcolorit. A Wy co kupiliście pochwal się i gdzie macie zamiar je położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.12.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Kupiliśmy lupo beż i brown z Paradyża. Będą zainstalowane na dole w holu, kuchni, wiatrołapie i częściowo w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.01.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 U nas też te płytki pójdą do wiatrołapu i kuchni salon dostanie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.01.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Czyli teraz co? Zaczynamy szukać płytek do łazienek?Aga, jak będzie wyglądał salon? Cały w płytkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.01.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Tak cały w płytkach Będziemy mieli na całym dole podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 06.01.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Aga, gratuluje uzdolnionego potomstwa.U nas cisza, nic się prymulkowego nie dzieje. Ciela, który miał nam zaczšć robić wiatę garażowš i ocieplać poddasze najwyraniej nie schodzi z dachów i robi więbę nawet w styczniu. A my cierpliwie czekamy. Mylałam, że nie usiedzę w zimie i nie wytrzymam do wiosny aż w końcu co się zacznie dziać, ale najwyraniej natura wie co robi, bo spowolniła tempo życia i u mnie. Nie chce mi się robić nic a co dopiero decydować o poważnych zakupach do domu. I tu słowa uznania i podziwu dla rodzinki z Jeżowa Sudeckiego. Tak się rozpędzilicie, że na Wielkanoc to już chyba będziecie po parapetówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.01.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Emila czy potomstwo jest takie uzdolnione to się okaże po egzaminie U nas życie nabiera coraz większego tempa, dzisiaj podpisaliśmy akt notarialny i 31.03.2006 napewno będziemy mieszkać w Prymulkach jaki będzie standart to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.01.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Aga, ile m2 płyt gk Ci wyszło? Oraz ile stelaży i innego sprzętu? Jak się czujesz mieszkając w nie swoim mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.01.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Płyt g-k narazie poszło 150 m ( wygląda że starczy ) zaznaczam że u nas ściana kolankowa też jest obłożona płytami Ile stelaży nie pamiętam a faktura bedzie dopiero po niedzieli wtedy napiszę dokładnie W mieszkaniu mieszka sięjak mieszkało tylko coraz ciaśniej jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 09.01.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Zgodnie z zasadą "apetyt rośnie w miarę jedzenia"- skoro w zasięgu ręki macie Prymulki i ponad 120 mkw powierzchni mieszkalnej, to jak ma nie być Wam ciasno w małym mieszkanku. Nam też nasze 40mkw jakoś dziwnie się kurczy, czasem to mam wrażenie, że nie ma czym w nim oddychać. My baby to jeszcze mamy coś takiego, że jak się do czegoś zapalimy, to to musi być tu, teraz, zaraz i nie ma dyskusji. Dlatego strasznie cierpię, że muszę czekać z wykończeniem aż do wiosny!!! Bo przecież rozsądek nakazuje przeczekanie zimy dla potrzeb procesu technologicznego jakim jest budowa domu (tak mówi KB a mąż go popiera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.01.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Emila dokładnie tak jak piszesz a do tego dochodzą rzeczy który już są zakupione donowego domu trzymane w mieszkaniu i robi się ciasno niemiłośiernie,czekamy tylko kiedy zamontują nam schody na strych żeby zacząć część rzeczy wywozić I co jeszcze nagle zaczeli przeszkadzać mi sąsiedzi ( palnie na klatce, słuchanie muzyki itp. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 11.01.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Aga, czy mogłabyś się pochwalić, ile biorą u Ciebie fachmani za m2 ułożenia płytek, czy docieplenia poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.01.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ocieplenie poddasza z płytami na gotowo 35 zł/mPłytki ściana 25 zł/m, podłoga 20 zł/m.Mam już fakturę i wychodzi że zakupilismy profili CD 60 - 4 m.b - 60 szt.Profil UD 27 - 4 m.b przyścienny - 22 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 13.01.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Aga, a propos twojej ostatniej wiadomoci w DB- nie martw się i pociesz się tym, że każdy, kto buduje dom, prędzej czy póniej spotyka na swojej drodze takich ludzi. To jest nieuniknione!!! Ja jeszcze pamiętam, jakie "przeboje" miałam z ekipš murarskš- nie przychodzili, olewali za przeproszeniem budowę, ciela miał wejć a tu szczyty i kominy nie wycišgnięte. Potem wymigali się ze zrobienia schodów wew., zew. i podbetonów. Ile było proszenia żeby raczyli przyjć. A na koniec ich wielkie zdziwienie, że nie zapłacimy wszystkiego.Człowiek "żyły sobie wypruwa", żeby całš budowę ogarnšć, dograć wszystkie ekipy i płatnoci, ale zawsze znajdš się tacy, którzy "utrujš krew"C'est la vie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.01.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Emila wiem jak jest ale nerwy są. Ale kasa już jest a ja już swoją zemste mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.01.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Aga, a czy kasa dotarła w terminie zapisanym w akcie notarialnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts