Aga J.G 14.01.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Na ich szczęście dotarła w terminie notarialnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 14.01.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Witajcie! Ja dopiero zacznę budowe, na razie przeglądam forum, czytam dzienniki i chłonę wiedzę budowlaną. Póki co chciałabym się wypowiedzieć na temat płytek, które zamierzacie kłaść na swoich nowiutkich podłogach. Chodzi mi o te śliczne z poszarpanymi brzegami. Ja mam w mieszkaniu dokładnie "lupo beż" z Paradyża. Kiedy je zobaczyłam, dokładnie tak jak wy wpadłam w zachwyt i mimo ostrzeżeń męża, kupiłam je i położyłam w kuchni. Niestety, kompletny niewypał. I nie chodzi tu o poszarpane brzegi, tylko nierówną powierzchnię. Brudzą się niemiłosiernie. Znać każdą plamkę. I wiem na pewno, że w moim przyszłym domu, nawet gdyby mi ktoś dawał podobne płytki za darmo, pogonię . Pomyślcie, póki nie jest za późno. Pozdrawiam Tabaluga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 16.01.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Mnie również podobajš się te płytki- Paradyż ogólnie ma wietny wybór i dużo wzorów. Ja lubię prostotę i naturalne materiały a te płytki spełniajš moje wymagania. Dlaczego tak ciężko utrzymać czystoć? Czy brud wnika w te nierównoci i trudno go wymyć?Aga, co Ty na to? Bo przecież chcesz te płytki położyć w kuchni i salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 16.01.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja nie tylko chcę je położyć, ale już je zakupiłem.Nie uważam, by były jakoś wyjątkowo trudne w utrzymaniu czystości. Zresztą na forum znalazłem także pochlebną opinię na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 U mnie w holu i kuchni napewno bedą płytki wygryzione tylko raczej z naszego miejscowego polcoloritu ( W paradyżu ten brąz jak dlamnie jest za różowy ) W holu i kuchni będzie to http://www.polcolorit.pl/oferta/podlogi/cedro/pce40_beige30x30.jpg http://www.polcolorit.pl/oferta/podlogi/cedro/pce20_rosso30x30.jpg Jasne i ciemne jakie bedize ich ostateczne ułożenie jeszcze nie wiem ale muszę zacząc nad tym pracować Salon dostanie takie płytki http://www.polcolorit.pl/oferta/podlogi/wood/pwd40_ecru15x60.jpg To jest polcolorit Lub takie te są z Pradyża http://paradyz.com.pl/images/products/mini/000904.jpg Płytki dosalonu zostaną wybrane jak je zobaczę na żywo bo sieć trochę przekłamuje kolory Co do utrzymania w czystości to wiem że forumowicze i znajomi mają i jakoś nei narzekają na zbyt uciązliwe sprzątanie. Ja sobie te płytki kupię i już trudno poświęcę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 16.01.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Aga, bo dom to nie tylko przyjemności, ale i obowiązki. Samo się nie posprząta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.01.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Chciałam pomóc, obiecuję, że więcej się nie wtrącę Chodzi właśnie o te nierówności, które brud brud lubi. pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 16.01.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ależ mały smoku nie obrażaj się. Wszystkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Tabaluga nie obrażaj się dziekuję za rady ale ja już sie na te płytki uparłam - najwyżej będę przeklinać swoje decyzje. Ale trudno Oglądałam mnóstwo innych płytek i zawsze wrcam do tych Zawsze możesz wyrazić swoją opinię a od nas zależy czy jej posłuchamy czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.01.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ależ ja się wcale nie obraziłam! Chciałam tylko pomóc. Ale wybór należy do Was. Płytki są rzeczywiście śliczne- też wpadłam w taki zachwyt, jak je zobaczyłam, a ponieważ jestem BARAN (zodiakalny),no to się uparłam, że te albo rzadne! I teraz żałuję. Ale to już mój problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.01.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja co prawda nie Baran tylko Rak ale jak się uprę to teraz dom buduje dzieki za rady najwyżej też będę żałowała i kleła pod nosem że nie słuchałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.01.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Upór to ważna rzecz. Ja zawdzięczam mu mieszkanie trzy-, a nie dwupokojowe, działkę kupioną w listopadzie i wbrew wszelkim przeciwnościom początek budowy w tym roku (latem) a może w ogóle (?)Mój mąż najchętniej pozostałby w naszym m4, no bo ładne, wygodne, blisko do centrum. A jak budowa, no to znowu wyrzeczenia, a po co nam tyle pokoi? A wszystko przez ten mój upór. A tak dla jasności, to mój mąż jest biedniutki- sam jeden przeciwko trzem baranom ( a najmłodszy to taki z oooogromnymi różkami). No cóż, myślę, że ta cecha bardzo mi pomoże przy budowie. A tak w ogóle, gratuluję pamiętnika i domku na wykończeniu. pozdrawiam- mały smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.01.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 A jaki dom budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Mój mąz już się przyzwyczaił - teraz się cieszy że go namówiłam. Dzieki Mały Smoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.01.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Aga, zapomniałaś dodać "zielony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Aga, zapomniałaś dodać "zielony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.01.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Ja buduję dom "pod pistacją" z archonu. http://www.projektydomow.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m429c3e4e9158f Jeśli to pytanie było do mnie mTom Zielona na razie jestem w sprawach budowlanych, ale dużo czytam (ostatnio) na forum, to i ta zieleń blednie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.01.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Nie martw się dojrzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.01.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Czy macie policzoną powierzchnię ścian zewnętrznych pod ocieplenie? Mi wychodzi z garażem jakieś 205 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 20.01.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 A do kogo to pytanie? Ja mam tylko: pow.całkowita:177,80 pow.zabudowy:99.60 pow.dachu:189.70 kubatura:649.00 wysokość budynku:8.41 Czekam na kosztorys z firmy archon- na płycie CD- tam będzie wszystko dokładnie wyliczone tabaluga1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts