Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć. Dawno tu nie zglądałam i widze, że postępy w budowie idą ostro do przodu. Gratulki mTom. A ja natoniast po wielu walkach z architektem sama sobą zdecydowała się na oryginalną prymulkę tylko, że odbicie lustrzane. (miał być wykusz ale oboje z mężem stwierdziliśmy, że popsuje wygląd naszych prymulek). Wczoraj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę. Obiecali w staroswie, że tydzień potrwa. Oby :-? . Więc po wstępnych obliczeniach procedur czasowych wyszło mi, że dopiero w maju będzie można coś ruszyć. Na razie planuję kupno siatki ocynkowanej 1,5 m, która jak prawie wszytskim materiały budowlane poszła w górę :x

W cięzkich czasach budujemy :cry: Mam nadzieję, że to wariactwo skokowo-cenowe uspokoi sie w maju.

A na święta życzę Wam Wszytskim Kochani dużo radości, nadzieji, miłości i SZYBKIEJ WPROWADZKI DO NASZYCH PIĘKNYCH DOMÓW

Witam wszystkich!!!

Jak zwykle po dłuższej przerwie, ale gdy dostęp do internetu jest "luksusem" nie może być inaczej. Mogę powiedzieć,że rozpocząłem budowę. W ostatnią sobotę geodeci wytyczyli zarys budynku. Przy okazji wytyczyli mi drogę dojazdową do mojej przyszłej posesji. Szpadle przygotowane i po świętach zaczynam wykopy. Jak na razie wszystko przebiega zgodnie z planem. Myślę, że do wakacji staną mury, a po wakcjach przykryję dach. Niestety też nie mam "cyfrówki" i na zdjęcia trzeba będzie trochę poczekać. Jako, że do świąt już pewnie nie będę miał okazji zajrzeć na forum wszystkich "prymulkowiczom", redakcji i pozostałym forumowiczom składam świąteczne życzenia. Do "usłyszenia" poświętach. Adaśko.

:wink:

Witam róbcie zdjęcia róbcie, chętnie popatrzę :wink:

mTom a w pozostałych pomieszczeniach zostawiłeś parapety na wyskości podanej w projkcie czy też podniosłeś?

Witam nowego Prymulkowicza, Kasia trzymam kciuki za pozwolenie :)

Zyczę wszystkich zdrowych i pogodnych Swiąt smacznego jajka i mokrego dyngusa, oraz postępów na budowie, spełnienia wszystkich marzeń.

Pozdrawiam Aga.

Jeżeli chodzi o parapety w innych pomieszczeniach, to podniosłem jedynie w pomieszczeniu gospodarczym, tak żeby były z kuchnią na jednej wysokości. W pozostałych zostawiam. Staram się trzymać zasady jak najmniej zmian na etapie wykonawczym. Może będę żałował...

Ciekawe spostrzeżenie, kiedy miałem tylko fundamenty pomieszczenia wydawały mi się małe. Teraz kiedy stoją ściany wygląda to trochę inaczej. Jest ok.

No i znowu zdjęcia zostały w domu. Może jutro...

Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć jedynie tyle, że wyrwano mnie rano żebym zaakceptował nową ścianę na fundamencie, który będzie kopany, pomiędzy salonem a kuchnią. Musi być 24 cm zamiast planowanej 12 cm - inaczej strop by się ugiął.

Poddaję więc problem pod rozwagę dla tych, kórzy, tak jak ja, zmienili gęstożebrowany na monolityczny.

Very funny :D

Wczoraj rzeczywiście miałem urlop poświęcony na sprawy logistyczne związane z budową.

Coż mogę powiedzieć na swoje usprawiedliwienie, żeby nie wyglądało to jak czekanie w szafie na tramwaj?

Zdjęcia, a jakże, przyniosłem. Niestety pomyliłem płytki i wziąłem te z imprezą wielkanocną. To was chyba jednak nie interesuje? :lol:

Tak więc obiecuję, że zrobię to już z domu w weekend. Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że poranki bywają teraz bardzo, powiedzmy, intensywne: przedszkole, budowa, praca, budowa. W takim młynku wszystkie płyty waglądają podobnie.

Pod spodem link do fotoalbumu, w którym póki co jest tylko mapka optoczenia działki.

http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=19930&zid=246325&r=1