mTom 07.04.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Dzisiaj to nadrobię. Wlasnie mam przerwę technologiczną do po świętach. Wtedy zaczynamy deskować strop.Na marginesie, cyfrówki mają drożeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 07.04.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Cześć mTom, jak postępy na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 07.04.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Tak jak pisałem: parter stoi, od wtorku zaczynamy prace ze stropem. Zaraz jadę kupować blachodachówkę. Niestety leje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.04.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 mTom: to nadrabiaj kolego i pokaz ludziom swoją budowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 08.04.2004 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Cześć. Dawno tu nie zglądałam i widze, że postępy w budowie idą ostro do przodu. Gratulki mTom. A ja natoniast po wielu walkach z architektem sama sobą zdecydowała się na oryginalną prymulkę tylko, że odbicie lustrzane. (miał być wykusz ale oboje z mężem stwierdziliśmy, że popsuje wygląd naszych prymulek). Wczoraj złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę. Obiecali w staroswie, że tydzień potrwa. Oby . Więc po wstępnych obliczeniach procedur czasowych wyszło mi, że dopiero w maju będzie można coś ruszyć. Na razie planuję kupno siatki ocynkowanej 1,5 m, która jak prawie wszytskim materiały budowlane poszła w górę W cięzkich czasach budujemy Mam nadzieję, że to wariactwo skokowo-cenowe uspokoi sie w maju. A na święta życzę Wam Wszytskim Kochani dużo radości, nadzieji, miłości i SZYBKIEJ WPROWADZKI DO NASZYCH PIĘKNYCH DOMÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasko 08.04.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Witam wszystkich!!! Jak zwykle po dłuższej przerwie, ale gdy dostęp do internetu jest "luksusem" nie może być inaczej. Mogę powiedzieć,że rozpocząłem budowę. W ostatnią sobotę geodeci wytyczyli zarys budynku. Przy okazji wytyczyli mi drogę dojazdową do mojej przyszłej posesji. Szpadle przygotowane i po świętach zaczynam wykopy. Jak na razie wszystko przebiega zgodnie z planem. Myślę, że do wakacji staną mury, a po wakcjach przykryję dach. Niestety też nie mam "cyfrówki" i na zdjęcia trzeba będzie trochę poczekać. Jako, że do świąt już pewnie nie będę miał okazji zajrzeć na forum wszystkich "prymulkowiczom", redakcji i pozostałym forumowiczom składam świąteczne życzenia. Do "usłyszenia" poświętach. Adaśko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.04.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2004 Witam róbcie zdjęcia róbcie, chętnie popatrzę mTom a w pozostałych pomieszczeniach zostawiłeś parapety na wyskości podanej w projkcie czy też podniosłeś? Witam nowego Prymulkowicza, Kasia trzymam kciuki za pozwolenie Zyczę wszystkich zdrowych i pogodnych Swiąt smacznego jajka i mokrego dyngusa, oraz postępów na budowie, spełnienia wszystkich marzeń. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 09.04.2004 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Jeżeli chodzi o parapety w innych pomieszczeniach, to podniosłem jedynie w pomieszczeniu gospodarczym, tak żeby były z kuchnią na jednej wysokości. W pozostałych zostawiam. Staram się trzymać zasady jak najmniej zmian na etapie wykonawczym. Może będę żałował...Ciekawe spostrzeżenie, kiedy miałem tylko fundamenty pomieszczenia wydawały mi się małe. Teraz kiedy stoją ściany wygląda to trochę inaczej. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Niech zajączek szczodry będziei z jajeczkiem do was przybędzie, niech święconka smaczna będzie,a w Dyngusa woda wszędzie. Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i wesołego śmigusa dyngusa życzy Maksiu z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.04.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 mTom: dopiero jak wyglada pomieszczenie bedziesz mogl powiedziec jak będziesz strop.... wczesniej odczucia sa mocno zróżnicowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 09.04.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 Zobaczcie mój dom KRAB - 2 to jest super chałupa wszystko na swoim miejscu, normalne schody, kotłownia, prosty dach , garaż , 2 pokoje na dole podam wam stronę http://www.archeton.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.04.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam po swietach jak tam praca wre?mTom zobaczymy jakie bedziesz miał odczucia jak stania Prymulki z dachem, a może jakieś zdjęcia.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.04.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Uff, i po swiętach. Teraz trzeba spaliść nagromadzone zapasy.Aga, mam zdjęcia, ale płytka została w domu. Może jutro coś zaprezentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.04.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Czekam mTom z utęsknieniem chociaż trochę zobaczę jak to będzie wyglądać. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.04.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 No i znowu zdjęcia zostały w domu. Może jutro...Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć jedynie tyle, że wyrwano mnie rano żebym zaakceptował nową ścianę na fundamencie, który będzie kopany, pomiędzy salonem a kuchnią. Musi być 24 cm zamiast planowanej 12 cm - inaczej strop by się ugiął.Poddaję więc problem pod rozwagę dla tych, kórzy, tak jak ja, zmienili gęstożebrowany na monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.04.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 mTom może do końca tygodnia zobaczymy co tam powstaje na tej Twojej działce Poczekamy, poczekamy. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 15.04.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Ja też czekam, miałem nadzieję, że może dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.04.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Widać dzisiaj to mTom chyba się zabetonował na budowie i nawet tu nie zaglądał ale co tam niech buduje. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA-S 16.04.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 mTom ja też czekam z niecierpliwością na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 16.04.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2004 Very funny Wczoraj rzeczywiście miałem urlop poświęcony na sprawy logistyczne związane z budową. Coż mogę powiedzieć na swoje usprawiedliwienie, żeby nie wyglądało to jak czekanie w szafie na tramwaj? Zdjęcia, a jakże, przyniosłem. Niestety pomyliłem płytki i wziąłem te z imprezą wielkanocną. To was chyba jednak nie interesuje? Tak więc obiecuję, że zrobię to już z domu w weekend. Na swoje usprawiedliwienie dodam jeszcze, że poranki bywają teraz bardzo, powiedzmy, intensywne: przedszkole, budowa, praca, budowa. W takim młynku wszystkie płyty waglądają podobnie. Pod spodem link do fotoalbumu, w którym póki co jest tylko mapka optoczenia działki. http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=19930&zid=246325&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts