Aga J.G 30.01.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Ja wiem że jest zimai mało kto buduje Ale żeby nasz wątek spadł na drugą stronę to chyba lekka przesada Tak więc podciągam do góry U nas prace trwają nowe zdjęcia można zobaczyć w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 30.01.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Wstyd przyznać zaglądam często ale piszę bardzo nie często Od kilku dni przeglądam stare posty od 1 do 40 strony i sam sie dziwię ile tu wiadomości. Rozpoczynamy etap wykończeniowy (domu i naszych kieszeni !) Najpierw elektryka i kanaliza potem tynki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.01.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Rzeczywiście wstyd Zeby tak nic nie pisać co u Was Mam nadzieję że się poprawicie Pozdrawiamy Was gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 30.01.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 tomku: poszlo mailem.. mam nadzieje ze zrozumiesz to co ci wyslalem.. w razie czego pytaj, ale mowie odrazu ze przegladam poczte i forum tylko wieczorami, robota na budowie az huczy.. padam na twarz ze zmeczenia, ale podoba mi sie to :D Maksiu, Czy mogę bardzo porosic o Twój projekcik - gniazdek ?? Będę bardzo wdzięczny. Wrysowałem PRYMULKI do AutoCAD-a . Może ktoś potrzebuje rzuty tego wspaniałego domku w pliku DWG. Chętnie się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 30.01.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Rzeczywiście wstyd Zeby tak nic nie pisać co u Was Mam nadzieję że się poprawicie Pozdrawiamy Was gorąco My też pozdrawiamy . A skoro tak późno a jeszcze piszesz to znaczy - że na dyżurze . Zgadłem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 31.01.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 tomku: poszlo mailem.. mam nadzieje ze zrozumiesz to co ci wyslalem.. w razie czego pytaj, ale mowie odrazu ze przegladam poczte i forum tylko wieczorami, robota na budowie az huczy.. padam na twarz ze zmeczenia, ale podoba mi sie to :D Maksiu, Czy mogę bardzo porosic o Twój projekcik - gniazdek ?? Będę bardzo wdzięczny. Wrysowałem PRYMULKI do AutoCAD-a . Może ktoś potrzebuje rzuty tego wspaniałego domku w pliku DWG. Chętnie się podzielę. poszukam, jak znajde to wyślę Ci mailem podrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.01.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Rzeczywiście wstyd Zeby tak nic nie pisać co u Was Mam nadzieję że się poprawicie Pozdrawiamy Was gorąco My też pozdrawiamy . A skoro tak późno a jeszcze piszesz to znaczy - że na dyżurze . Zgadłem ?? Jestem w domku i wczoraj też byłam A jak sie wykańcza dom i swoją kieszeń to się chodzi spać tak późno Bo jakoś doba jest za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 31.01.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Kiedyś mTom [ciekawe czy tu jeszce zagląda?] wyliczył 440m2 pow wewnętrznej do tynkowania. Dzisiaj był tynkarz i wyszło mu 480m2 -to wraz z garażem. Ciekawe skąd ta różnica ? On liczy wszystkie sciany plus otwory drzwiowe jednostronnie . Wynegocjowana cena (rob.+ mat.) to 14 zł/netto. Tynk tradycyjny, filcowany. czas realizacji 6 dni.Aga - ile wyszło u ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 31.01.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 mTom zagląda zagląda U nas wyszło 450 m/2 z garażem i pokojem nad garażem bez sufitów w holu na dole i łazience na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.02.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Bubu, ja tu jestem na stałe, a Ty pytasz czy zaglądam. U mnie wyszła taka powierzchnia za całość z sufitami i wszystkim. Poza tym mam wyższą ściankę kolankową. Dane są na tyle wiarygodne, ze sam mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.02.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Dobrze Ze Tomek przypomniał u nas ściana kolankowa jest obłożona płytami g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 01.02.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 A to już jakieś 50 m2. Jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.02.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 A to już jakieś 50 m2. Jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 01.02.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Bubu, ja tu jestem na stałe, a Ty pytasz czy zaglądam. U mnie wyszła taka powierzchnia za całość z sufitami i wszystkim. Poza tym mam wyższą ściankę kolankową. Dane są na tyle wiarygodne, ze sam mierzyłem. Sz. P. mTom - przepraszam za niestosowne uwagi do "ELIT-y FORUM (min. 1000) " To w końcu ja jestemm żółtodziób Po Waszych uwagach i doliczeniu ścianki kolankowej oraz sufitów spisałem umowę z tynkarzem na 488 m2 za 14zł netto/m2 z jego materiałem. Teraz zaczynamy ścigać elektryka aby zdążył. I będą 2 słuchawki domofonu +przycisk przy drzwiach - gdy ktos nie zdąży wyjść/wejść przez furtkę. Ten temat wałkowaliście gdzieś na 13 stronie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.02.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Domofon może kiedyś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.02.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Bubu, ja tu jestem na stałe, a Ty pytasz czy zaglądam. U mnie wyszła taka powierzchnia za całość z sufitami i wszystkim. Poza tym mam wyższą ściankę kolankową. Dane są na tyle wiarygodne, ze sam mierzyłem. Sz. P. mTom - przepraszam za niestosowne uwagi do "ELIT-y FORUM (min. 1000) " To w końcu ja jestemm żółtodziób Cóż za samokrytyka, Bubu. Przecież nie jest tak źle. Więcej wiary w siebie. Jesteś po prostu sympatykiem. Czy przymierzasz się już do wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.02.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Wylewki niedługo u nas,mam nadzieję że już w przyszłym tygodniu Tomek a co u Ciebie, prace postępują czy zapadliście w zimowy sen??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.02.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Praca wre. Co prawda nie na pierwszej lunii budowlanego fronatu, ale... nie mniej ważna. Załatwiamy sprawy mieszkaniowe, finansowe, mamy wykonawcę wykończeniówki i szukamy materiałów wykończeniowych. Sporo tego. Ekipa wchodzi pod koniec lutego.Aga, jak to jest? Wpis do hipoteki jest obecnie zwolniony z opłat? Nie wiesz jak będzie po 2 marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.02.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Wiem Tomeczku jak jest Jak będzie po 2 marca to nie wiem, sam wpis jest bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bubu 02.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 U nas wylewki to pieśń przyszłości. Na razie nadrabiam zaległości. Piszę kosztorys .Ja wiem , że to brzmi dziwnie [ niektórzy mówią, ze to tak jakby zaczynać budowę od komina] ale dopiero teraz przestraszyliśmy się nie na zarty, że może nam nie wystarczyć na podstawowe elementy niezbędne do zamieszkania . Ceny wylewek: bardzo zależy od tego ile betony i ile styropianu np. na gruncie (parter) z materiałami 37 zł netto , pietro 32 zł netto; z naszymi materiałami sama robocizna 12 zł netto. To są ceny przed negocjacjami Ciekawe jak u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts