mTom 17.02.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja też mam na górze tylko w korytarzu. O ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.02.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Zgadza się, tak że łapie schody ( jeśli ktoś wejdzie górą to jak będize schodził na dól togo złapie )Ja na górze nic wartosciowego mieć nie planuje więc uważam że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.02.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja w ogóle nic wartościowego nie planuję mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.02.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja w ogóle nic wartościowego nie planuję mieć. Nawet telewizora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 18.02.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 A jaką wartość dzisiaj ma telewizor? Za rozwalone okno więcej zapłacę. Najlepiej nic nie mieć - wtedy nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.02.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Tomek masz rację Tylko szkoda że złodzieje tego nie wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.02.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Muszę się troszkę pochwalić i podzielić z wami wrażeniem pracowitego weekendu.Podpisalimy umowę na okna, więc ten problem mam już z głowy- zaliczka wpłacona- 10 marca montujš: profil 5 komorowy KBE, obustronny złoty dšb, barwiony w masie w kolorze identycznym z okleinš, szyba o współczynniku termoizolacyjnoci 1,0, okucia mako, klamki aluminiowe w kolrze srebrnym sicustic z zabezpieczeniem, rolety zewnętrzne aluminiowe w kolorze okleiny, parapety wewnętrzne PCV w okleinie okna- razem 11.500 zł.Załatwilimy ekipę tynkarskš- wchodzš na poczštku kwietnia- tynki maszynowe wapienne Knauff 7 warstw- 20 zł za mkw z wszystkim- wymierzamy, mnożymy razy 20, podpisujemy umowę i nie interesuje nas, jeli materiału wyjdzie więcej- obróbka okien i drzwi w cenie- ekipa goršco polecana przez naszego KB- gwarantujš, że nie będzie potrzeby kładzenia gładzi- tylko farba i malować.Elektryk wchodzi po oknach, instalacje i przyłšcze gazowe w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.02.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Kolejnym problemem były schody- ponieważ nasz murarz nam ich nie wylał, więc musielibymy wynajšć kogo- podobno stawka jest 100 - 150 zł za stopień plus zbrojenie plus beton plus obłożenie- po rozmowach z różnymi ludmi doszlimy do wniosku, że taniej będzie zamówić gotowe- drewniane schody. Znalelimy stolarza, który pracował w firmie produkujšcej schody a teraz otworzył swój zakład- przybył na budowę, pomierzył i zaproponował schody z buku (podobno twarde drewno), ażurowe z wykończeniem, balustradš i montażem- ok. 5000 - 6000 tys. w zależnoci od iloci frezów i ozdobników. A w firmie ok. 12 tys. plus materiał. Chcielimy co prawda zabudowane, bo chcielimy wykorzystać miejsce pod schodami, ale zabudowane sš o wiele droższe- prawie jeszcze raz tyle, więc zastanawiamy się, czy nie zrezygnować z tego i zrobić tylko ażurowe, bo nie ukrywam, że pienišdze topniejš w zatsraszajšcym tempie. O ile zaoszczędzilimy na etapie cian, to niestety każdy następny etap kończy się przekroczeniem budżetu. Trudne wybory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 20.02.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 cześc emila!Możesz podesłać mi adres na te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.02.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Widać że wiosna idzie bardzo się cieszę że prace ruszają. A u nas kominke już podłączony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.02.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 U mnie narazie jeszcze zima :D narazie odkladamy pieniazki na okienka, takie jakie chcielismy kupic w pierwszej wersji to już bysmy mogli kupic, ale teraz zamarzyły nam sie lepsze (czytaj. droższe) i musimy jeszcze troszke doskładac pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.02.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Oczywicie- nie ma problemu.Obie firmy, które "stanęły w finale do wycigu" sš z Buku- BROS i DAVEX, i obie przygotowały oferty na podobnš cenę (Davex poczštkowo o wiele wyższš cenę chciał za okna 3 komorowe, ale gdy poinformowalimy, że Bros daje okna 5 kom. w cenie niższej to od razu zjechali z cenš i dali też 5 kom.). Jednak ostatecznie BROS dał ciekawszš ofertę- barwienie w masie w kolorze identycznym jak okleina (Davex- ciemny bršz ramy wewnštrz), klamki aluminiowe sicustik Hoppe (Davex chce dopłaty), szyba o współczynniku 1,0 w standardzie (Davex 1,1) i kolor rolety najbardziej zbliżony do okleiny- nie można uzyskać identycznego efektu, bo aluminium jest pokrywane farbš proszkowo ale BROS ma kolor niemal identyczny- Davex jeszcze nie. A najważniejsze, że w tej cenie w Brosie mamy jeszcze parapety wewnętrzne, za które w Davex policzyliby nam osobno.ADRESY: BROS Andrzej Górczak Jarosław Siekański adres: Powstańców Wielkopolskich 264-320 Buk telefony: tel./fax (061) 894-92-67 tel. (061) 894 00 07 www: http://www.bros.poznan.pl[email protected] Fabryka Okien i Drzwi " DAVEX " V.A. Grze Spółka Jawna 64-320 Buk, Wielkawie, ul. w. Rocha 28 tel.(061) 8 149-388, fax.(061) 8 948 193 [email protected] [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 20.02.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Aha - jeli interesuje cię cena samych okien, to było to ok. 6800- nie pamiętam dokładnie ale sprawdzę dzi i dam ci znać jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.02.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Maksiu to zbieraj zbieraj bo wiosna już tuż, tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawiX 20.02.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Czesc emilag. Ja na razie bardzo intensywnie szukam dzialki. Mam nadzieje, ze w najblizszych miesiacach uda sie cos kupic, dalej plany pozwolenia itp. Bardzo chcialbym za rok zaczac budowe, ale zobaczymy, czy sie z wszystkim wyrobie. Co do planowanych przerobek w projekcie nie pracuje ich zbyt wiele. Na pewno zrobie mala piwniczke (na wino ) pod schodami i kotlownie na wegiel, tylko zastanawiam sie, czy kotlownia nie jest na te cele nieco za mala?? Ciekawy jestem, czy ktos z Was buduje w woj. podarpackim lub osciennych - oczywiscie bardzo chetnie bym go odwiedzil. Chcialbym zobaczyc wydudowane Prymulki na zywo. Pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 21.02.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To powodzenia- to trudny etap- czasem jak walka z wiatrakami ale da się przeżyć.Wczoraj był u nas Pan od schodów pomierzyć, pooglšdać a dzi przywiezie zdjęcia wykonanych przez siebie schodów.Zaproponował schody ażurowe- sš tańsze od zabudowanych i ładniejsze- to fakt, ale szkoda mi było pomieszczenia pod schodami. Jednak główka pracuje i wymyliłam, co zresztš Pan od schodów uznał za wietny pomysł- sam chciał to zaproponować, by zabudować spocznik- co na kształt szafy komandora, z drzwiami przesuwanymi obłożonymi lustrami. W efekcie wykorzystam powierzchnię pod schodami na schowki a przedpokój będzie się wydawał dużo większy niż w rzeczywistoci, bo nie "przytłoczę" go cianš i drzwiami do spiżarni. Mam nadzieję, że będzie to ładnie wyglšdało- schody pozostanš ażurowe, a miejsce pod spocznikiem wykorzystam. Lustra powinny dać wrażenie, że przedpokój cišgnie się jeszcze dalej.Co o tym mylicie- czasem co, co na poczštku wydaje się problemem, może prowadzić do ciekawych rozwišzań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budownik 21.02.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dzięki za adresy, ja też chciałem schody drewniane ale niestety są betonowe - schowek wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 21.02.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Czy kto z was interesował się już odkurzaczami centralnymi?Trochę buszowałam w necie i wychodzi na to, że odkurzacze firmy BEAM sš najtańsze ale znane i sprawdzone. Czy możecie mi co doradzić? Gdzie planowalicie umieszczenie gniazd ssšcych i ile (wydaje mi się, że 2 wystarczyłyby- na korytarzu na dole i u góry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.02.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Czy kto� z was interesował się już odkurzaczami centralnymi? Trochę buszowałam w necie i wychodzi na to, że odkurzacze firmy BEAM sš najtańsze ale znane i sprawdzone. Czy możecie mi co� doradzić? Gdzie planowali�cie umieszczenie gniazd ssšcych i ile (wydaje mi się, że 2 wystarczyłyby- na korytarzu na dole i u góry) przyznam ze myslalem o odkurzaczy centralnym, wyszlo mi ze dwa gniazda + szufelka w kuchni. Gniazda na korytarzu, na dole na boku sciany przy schodach, na górze rowniez na korytarzu na scianie miedzy pokojami pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.02.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 U nas odkurzacz będzie mamy dwa gniazdka i szufelkę. Szufelka jest trochę inaczej niż u wszystkich czyli nie w kuchni tylko na ścianie od wiatrołapu. Gniazdko na dole jest na ścianie od salonu, gniazdko górne przy garderobie Nad jednostką jeszcze się nie zastanawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts