emilag 22.02.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Aga- jeli chodzi o szufelkę, to mylałam o tym samym- w korytarzu, gdyż podejrzewam, że najwięcej będzie piachu z butów, tylko ja mylałam o cianie przed wiatrołapem, żeby wygodnie było "domieć" z kuchni.A jakiej firmy zestaw montażowy kupiła? Wiem, że można łšczyć niektóre firmy ale chyba nie wszystkie, bo my się zdecyz\dujemy chyba na BEAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Montowała nam to gośc który w swojej ofercie ma beama,Vacu-Maid i jeszcze coś ale teraz nie pamietam. Rury są dopasowane do tych wszystkich 3 systemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.02.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Prymulkowicze, jak zamierzacie układać płytki na dole? Na wprost, caro, szlaczki, czy jeszcze jakiś inny wzór? Szczególnie chodzi mi o przedpokój plus kuchnia. Jesteśmy na etapie planowania i robimy burzę mózgów. Płytki mamy te "wygryzione" ps. Myslałem, ze wykonczeniówka to juz z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 U nas są też rózne wersje myslimy myslimy i jak na dzisiaj nic nie wymyslilismy, chcemy połączyć jasne wygryzione z ciemnymi wygryzionymi I jeszcze żeby topotem grało z płytkami w salonie, jak już coś wymyslimy i decyzja zapadnie to napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.02.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Aga, najlepiej narysuj. Ja wzrokowiec jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Tomku może i coś narysujemy zle czy to się do publikacji nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.02.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Maksiu chyba nie zmoderuje... nawet jakby się średnio nadawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.02.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Tomeczku jak tylko wersja ostateczna się urodzi to postaram sie to pokazać i wytłumaczyć o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.02.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Spadlismy na drugą strone Kafelki wyrysowane ( na paierze milimetrowym i zdjęcia nie wychodzą, a skaner brak) Soróbuje to jakoś opisaćwięc tak w kuchni będzie obramówka na około z jasnych płytek ( szt 2 ) według obliczeń wychodzi że trochę bezie to wystawać z pod mebli, środek będzie w karo ciemne z jasnym na przemian. w holu ta cześc ktora w projekcie jest wiatrołapem same ciemne płytki położone wzdłuż, a potem będą układane jasne z ciemnymi na przemian ale wzdłuż z przesunięciem tak jak układa sie cegły. Nie wiem Tomeczku czy się w tym połapiesz jakby co to pytaj Mam nadzieję ze w przyszłym tygodniu będziemy już układać płytki to wredy pstryknę fotki na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 26.02.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Aga, a prosiłem. Mówiłem żem wzrokowiec. Prześlij mi w liście ksero tego co masz na papierze milimetrowym - mam skaner, to wrzucę. Żartuję, przeczytałem z pięc razy i coś załapałem. W sumie w pewnym sensie będziemy mieć podobnie. Proponuję wymieniać się domami na czas urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.02.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Bardzo ciekawa propozycja Mam nadzieję ze zrozumiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 28.02.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Kolejny "biznesowy" weekend za nami- drzwi, schody i kominek dogadujemy, porównujemy i mamy mały mętlik w głowie.Bylimy w firmie stolarskiej, która robi piękne, mahoniowe drzwi ale za min. 3300. Pojechalimy do sklepu z drzwiami, bo podobajš mi się drzwi Porta Gdynia z podłużnym, zaokršglonym na górze przeszkleniem- ale odradzili nam te drzwi, bo podobno na 10 zakupionych par 9 wraca z reklamacjš- sš podobno wyjštkowo pechowe, ale tylko Gdynia. Znależlimy stolarza, który zrobiłby nam dokładnie takie drzwi z sosny, kompletem zamków i ocieżnicš na całš gruboć muru za 2500 z montażem i gwarancjš. Chyba się zdecydujemy.Schody- jesion- 16 stopni ze spocznikiem i balustradš- ok. 5500 z montażem.Kominek- zdecydowalimy się jednak na kominek z minimalnym DGP, tzn. wyprowadzenie ciepłego powietrza rurš przez cianę na klatkę schodowš (z dużš kratkš) oraz wyloty przy kominku- podobnie majš znajomi i sš zadowoleni, bo kominej ogrzewa pokój z kuchniš a wyjcie na schody ogrzewa nie tylko cały przedpokój ale również górę, bo ciepłe powietrze unosi się do góry a nie ma nawiewu w sypialniach, więc nie ma problemu suchego powietrza i kurzu w pokojach na górze.Pan od kominków zaproponował nam francuski wkład Deville z wysokim czopuchem, uszczelkami i nawiewem powodujšcym efekt czystej szyby za ok. 2200, robocizna 1000 i materiały oraz obudowa- chcemy nowoczesnš, minimalistycznš obudowę, więc powinnimy zamknšć się w 5000 tys. Zrezygnowalimy z kominka z płaszczem wodnym, bo przeraziły nas koszty, które z pewnociš nie zwrócš się zbyt szybko- z dowiadczeń znajomych wiemy, że nie zawsze chce się palić w kominku- powrót z pracy, zmęczenie albo wyjazd do znajomych, rodziców powoduje, że palš głównie w weekendy a w tygodniu nie majš siły i ochoty rozpalać, sprzštać popiół, itd. Co innego, gdyby kto stale był w domu ale przy naszej pracy podejrzewam, że będzie podobnie.miejemy się z mężem, że zaczynalimy z najwyższej półki (płaszcz wodny, podłogówka) a im dalej w las z tym większej iloci "nowinek technologicznych" rezygnujemy- musicie jednak przyznać, że koszty sš straszne, a musimy wprowadzić się do końca wakacji więc musimy dom wykończyć do tego czasu a pienišdze topniejš- do tego jeszcze niski kurs franka- szkoda nam brać kolejnš transzę, bo będziemy "do tyłu" o kilka ładnych tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.02.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 1 kafelki zakupione, podłogówka uruchomiona Teraz wygrzejemy podłogę i lecimy z układaniem Kominek spisuje się bardzo dobrze w domku cieplutko, licznik od gazu stoi w miejscu czyli cel osiągnięty Mable do kuchni już czekają w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.02.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 U nas także prace ruszyły. Od dzisiaj. Docieplamy poddasze. My również musimy przeprowadzić się do końca wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.02.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 I coWam tak smutno My musimy przeprowadzić się do końca marca i jakoś żyjemy ja to nawet się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.02.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Masz z czego. My musimy czekać aż do wakacji. Dzisiaj uruchomiliśmy naszego jotula. Ciepło się zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.02.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Skoro Tomeczku smutek że tak długo musisz jeszcze czekać to wcale się nie dziwię Fajny jest kominek w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.02.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Aga, my wiejskim zwyczajem mamy kozę.W każym razie mimo, że dom nieocieplony robi się całkiem przyjemnie.A od przyszłego tygodnia wiosennie i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.02.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Mam nadzieję Tomeczku że z wiosna już przyjdzie Może być i koza najważniejsze że jest miło i ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 02.03.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 No i jest coraz cieplej. Niebawem bociany przylecą (już ponoć lecą)... byle zdrowe były.U nas praca wre. Na przyszły tydzień potrzebne będą drzwi. Przynajmniej te do łazienki. I tu jest problem. Nie zdawaliśmy sobie sprawy ile trwa proces zamawiania tychże. Katastrofa - 5-8 tygodni! Zaczynamy więc objazd po składach, może mają coś na stanie... Potrzebne są przynajmniej te do łazienek, żeby zorić płytki.Jak to wygląda u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts