maksiu 21.03.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Zameldować z pewno�ciš można się dopiero po zakończeniu i odbiorze budowy. A skšd będziecie mieli te schody- z korytarza na górze, czy może z garderoby albo łazienki? z korytarza pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.03.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Dzięki za odpowiedzi. Myślałem, zeby się zameldować wcześniej i wyrobić prawo jazdy już na nowy adres, żeby potem nie płacić 2 razy.Schody mam z korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 21.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 mTom- a zdjęcia twoich prymulek (obecnych prac) kiedy będzie mozna zobaczyć u Maksia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.03.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 U nas do nadania numeru było potrzebne tylko podanie ( pisane od ręki ) oraz opłata 5 zł. Schody na strych mam z korytarza Tomek ja też czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jakieś tam zdjęcia poszły do Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.03.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jakieś tam zdjęcia poszły do Maksia. no i juz są do obejrzenia na stronce pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.03.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Tomeczku jak miło popatrzeć na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W pierwszej chwili przeczytałem "podstępy". To dość stare zdjęcia. Jutro zrobię parę nowszych, prace są na ukończeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.03.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To czekam na te fotki Mój dziennik też uzupełniony i są nowe fotki - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 21.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Aga, pomyśl sobie, że już we wrześniu odpoczniesz sobie od tej budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja tam wcale nie chce od niej odpoczywać Bardzo mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 22.03.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Aga- gdzie ty masz w końcu tę kuchnię? W projektowym gabinecie czy w projektowej kuchni połšczonej z salonem?Na jakiej zasadzie kupilicie kuchnię? Zaprojektował przedstawiciel BRW i zamówilicie szafki wg projektu i sami będziecie montować, czy wszystko zamontuje firma?Ile kosztowały wszystkie szafki bez sprzętów?Pytam, bo mamy ofertę na kuchnię z frontami z drewna podobno prawie w cenie MDF i zastanawiam się czy rezerwować faceta czy też dać spokój i zamówić np. z BRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Kuchnię mam tak jak w projekcie ( pamiętaj że nasz domek jest dłuższy od standartowych Prymulek o 1 metr ). Kuchnię projektowaliśmy sami, potem nasz pomysł przeniósł do kompa, ale tylko tyle było jego pracy. Same meble kosztowały nas 3600 zł. Montuje nam to ich firma za 600 zł. Zdjęcia gotowej kuchni będą jutro wieczorem A dzisiaj łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 22.03.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Aga, ekstra zdjęcia. No, no, prace na ukończeniu. Szczególnie panel prysznicowy robi na mnie wrażenie. Masz do niego pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.03.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Pewnie że mam, od 15 lat tego samego Dzieki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 23.03.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Aga- liczna ceramika sanitarna- bardzo ładna ta umywalka w górnej łazience i bateria- cudo- co to za firma? Roca? A baterie umywalkowe? I wanna też wyglšda kapitalnie- ciekawe to ustawienie- poczštkowo, jak stała sama wanna to pomylałam, że szkoda tego miejsca za niš, ale po obudowie dopiero można stwierdzić, że pomysł wietny- wyglšda jak narożna, ale taka jest chyba zdecydowanie wygodniejsza- kładziesz się i wycišgasz w goršcej wodzie i... zasypiasz (ja przynajmniej tak mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 23.03.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Aga, a czy jak się zamawia te meble to na konkretny wymiar, czy sš jakie standardowe wymiary szafek? Czy jest w komplecie korona na szafki górne, w której instaluje się halogeny, czy można zamówić np. półki o nie standargowej głębokoci, wysokie szafki stojšce tworzšce a'la bar itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 23.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Aga, czy masz już zafugowane wygryzione płytki? Strasznie dużo fugi tam wchodzi, niestety. Przestrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.03.2006 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Tomeczku płytki już dawno zafugowane wyszło tyle ile pan sprzedawca wyliczył Trudno mi określić czy to duzo czy mało Ceramika to roca, wanna pol spone ( bo tam mieli największą ) musiała być duża bo oboje z mężem uwielbiamy się wylegiwać Jeśli chodzi o kuchnie to szafki są w różnych wielkościach jest duże pole manewru Jeśli chodzi o górne szafki to nie wiem bo takich nie posiadam, jesli chodzi o elemty a'la bar to z tego co pamiętam mają takie możliwości.Najlepeij idź do nich pogadaj i oni Ci wszytsko pokażą, będziesz wiedziałana czym stoisz i czy szukać czegoś innego, radzę to zrobić teraz bo potem jest mało casu. Robocze zdjęcia kuchni w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilag 24.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Nasz ciela skończył juz ocieplenie poddasza- płyty g-k przybite, właz na strych zamontowany.Od wczoraj mamy też elektryków na budowie- wczoraj wieczorem skończyli prawie cały dół- tempo niesamowite (jest ich 3).Dzi elektrycy robiš górę a ciela zaczyna wiatę.Wczoraj orientacyjnie obliczyłam ile jeszcze nas czeka i ile potrzebujemy kasy i wyszło, że......że na 100% nie wystarczy nam pieniędzy z kredytu na wykończenie domu- nie mówię oczywicie o wyposażeniu.Pienišdze najprawdopodobniej skończš się po posadzkach.Zabraknie nam na podłogi, łazienki, farby, kontakty, lampy, drzwi wewnętrzne, ocieplenie domu i tynk zew. (mamy już co prawda styropian kupiony) i na kuchnię.Niezbyt to pocieszajšce. Prawie 10 tys. "stracilimy" na różnicy kursowej.Bedziemy się chyba musieli zdecydować na podwyższenie kwoty kredytu.Teraz już wiem, że te kwoty, które podaje Murator sš realne- wczeniej byłam przekonana, że można wybudować dom (120 mkw) za 150 tys. NIESTETY TO NIE JEST MOŻLIWE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts