Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PRYMULKACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga- gdzie ty masz w końcu tę kuchnię? W projektowym gabinecie czy w projektowej kuchni połšczonej z salonem?

Na jakiej zasadzie kupiliœcie kuchnię? Zaprojektował przedstawiciel BRW i zamówiliœcie szafki wg projektu i sami będziecie montować, czy wszystko zamontuje firma?

Ile kosztowały wszystkie szafki bez sprzętów?

Pytam, bo mamy ofertę na kuchnię z frontami z drewna podobno prawie w cenie MDF i zastanawiam się czy rezerwować faceta czy też dać spokój i zamówić np. z BRW.

Kuchnię mam tak jak w projekcie ( pamiętaj że nasz domek jest dłuższy od standartowych Prymulek o 1 metr ).

Kuchnię projektowaliśmy sami, potem nasz pomysł przeniósł do kompa, ale tylko tyle było jego pracy.

Same meble kosztowały nas 3600 zł. Montuje nam to ich firma za 600 zł.

Zdjęcia gotowej kuchni będą jutro wieczorem :)

A dzisiaj łazienki :)

Aga- œliczna ceramika sanitarna- bardzo ładna ta umywalka w górnej łazience i bateria- cudo- co to za firma? Roca? A baterie umywalkowe?

I wanna też wyglšda kapitalnie- ciekawe to ustawienie- poczštkowo, jak stała sama wanna to pomyœlałam, że szkoda tego miejsca za niš, ale po obudowie dopiero można stwierdzić, że pomysł œwietny- wyglšda jak narożna, ale taka jest chyba zdecydowanie wygodniejsza- kładziesz się i wycišgasz w goršcej wodzie i... zasypiasz (ja przynajmniej tak mam) :D

Aga, a czy jak się zamawia te meble to na konkretny wymiar, czy sš jakieœ standardowe wymiary szafek? Czy jest w komplecie korona na szafki górne, w której instaluje się halogeny, czy można zamówić np. półki o nie standargowej głębokoœci, wysokie szafki stojšce tworzšce a'la bar itp.?

Tomeczku płytki już dawno zafugowane wyszło tyle ile pan sprzedawca wyliczył :) Trudno mi określić czy to duzo czy mało 8)

Ceramika to roca, wanna pol spone ( bo tam mieli największą ) musiała być duża bo oboje z mężem uwielbiamy się wylegiwać :wink: :)

Jeśli chodzi o kuchnie to szafki są w różnych wielkościach jest duże pole manewru :)

Jeśli chodzi o górne szafki to nie wiem bo takich nie posiadam, jesli chodzi o elemty a'la bar to z tego co pamiętam mają takie możliwości.Najlepeij idź do nich pogadaj i oni Ci wszytsko pokażą, będziesz wiedziałana czym stoisz i czy szukać czegoś innego, radzę to zrobić teraz bo potem jest mało casu.

Robocze zdjęcia kuchni w dzienniku :)

Nasz cieœla skończył juz ocieplenie poddasza- płyty g-k przybite, właz na strych zamontowany.

Od wczoraj mamy też elektryków na budowie- wczoraj wieczorem skończyli prawie cały dół- tempo niesamowite (jest ich 3).

Dziœ elektrycy robiš górę a cieœla zaczyna wiatę.

Wczoraj orientacyjnie obliczyłam ile jeszcze nas czeka i ile potrzebujemy kasy i wyszło, że......

że na 100% nie wystarczy nam pieniędzy z kredytu na wykończenie domu- nie mówię oczywiœcie o wyposażeniu.

Pienišdze najprawdopodobniej skończš się po posadzkach.

Zabraknie nam na podłogi, łazienki, farby, kontakty, lampy, drzwi wewnętrzne, ocieplenie domu i tynk zew. (mamy już co prawda styropian kupiony) i na kuchnię.

Niezbyt to pocieszajšce. Prawie 10 tys. "straciliœmy" na różnicy kursowej.

Bedziemy się chyba musieli zdecydować na podwyższenie kwoty kredytu.

Teraz już wiem, że te kwoty, które podaje Murator sš realne- wczeœniej byłam przekonana, że można wybudować dom (120 mkw) za 150 tys.

NIESTETY TO NIE JEST MOŻLIWE!!!